M
Moon Child
Гостин
Епа ајде да организираме една тура до Градско да се собереме кајганџии, а? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе има од Велес на многу места да се оди, дека е центар, ете може и до СВ. Николе да се фати не е многу далеку, до Лозово и таму околните села, до Извор, Градско итн.
Не ми се свиѓа баш патот Велес - Градско Инаку јас ќе дојдам иако не сум од ВелесЕпа ајде да организираме една тура до Градско да се собереме кајганџии, а?![]()
Ова е планинарскиот дом „Дервен“. Изгоре некаде во втората половина на ’90-тите и никогаш не се реновира. Имав еднаш појдено пред да изгори, убава локација, стварно штета е...Off topic, имаш информација за објектов?
![]()
едит: видов...жално каков објект заебале![]()
Стигни до таму па ќе видиш шо има убавоШто има убаво во Берово
--- надополнето: 28 мај 2012 во 00:45 ---
Ех од кај мојата цура си бил ти земјак![]()
Може да направиме тура од Прилеп до Богомила
![]()
Е ајде кажи ми да знамСтигни до таму па ќе видиш шо има убаво![]()
Абе таму ќе заобиколиш беровско и пехчевско можеш да идеш на малешевската планина на Ченгино кале на бугарската граница(мада ризик е пошо најголем број на волци се сконцетрирани токму таму како и пирински мечки и дивеч)...ќе идеш до комплексот ауророа уф нешто невидено ќе идеш до езерото ќе заобиколиш исто така и Абланица и таму е прекрасно ќе извртиш еден круг околу берово па манастирот ќе посетиш има многу работи шо да се видат не за џабе секоја година посебно летото таму туристи е полно.Ти предлагам сега да посетиш околу 28 август т.е на Богородица тогаш има и саеми и многу е КУУЛ атмосферата многу странци одат а и бааѓи има и такви со велосипеди.... па послем тоа оди накај струмичко таму бесласица колешино а пред тоа можеш да идеш до изворите на равна река тие се во рејонот меѓу беровско и пехчевско...Е ајде кажи ми да знам![]()
Си ги заборавил Клепало,Чичаковата колиба,Туртел...........Абе таму ќе заобиколиш беровско и пехчевско можеш да идеш на малешевската планина на Ченгино кале на бугарската граница(мада ризик е пошо најголем број на волци се сконцетрирани токму таму како и пирински мечки и дивеч)...ќе идеш до комплексот ауророа уф нешто невидено ќе идеш до езерото ќе заобиколиш исто така и Абланица и таму е прекрасно ќе извртиш еден круг околу берово па манастирот ќе посетиш има многу работи шо да се видат не за џабе секоја година посебно летото таму туристи е полно.Ти предлагам сега да посетиш околу 28 август т.е на Богородица тогаш има и саеми и многу е КУУЛ атмосферата многу странци одат а и бааѓи има и такви со велосипеди.... па послем тоа оди накај струмичко таму бесласица колешино а пред тоа можеш да идеш до изворите на равна река тие се во рејонот меѓу беровско и пехчевско...
Абе таму ќе заобиколиш беровско и пехчевско можеш да идеш на малешевската планина на Ченгино кале на бугарската граница(мада ризик е пошо најголем број на волци се сконцетрирани токму таму како и пирински мечки и дивеч)...ќе идеш до комплексот ауророа уф нешто невидено ќе идеш до езерото ќе заобиколиш исто така и Абланица и таму е прекрасно ќе извртиш еден круг околу берово па манастирот ќе посетиш има многу работи шо да се видат не за џабе секоја година посебно летото таму туристи е полно.Ти предлагам сега да посетиш околу 28 август т.е на Богородица тогаш има и саеми и многу е КУУЛ атмосферата многу странци одат а и бааѓи има и такви со велосипеди.... па послем тоа оди накај струмичко таму бесласица колешино а пред тоа можеш да идеш до изворите на равна река тие се во рејонот меѓу беровско и пехчевско...
Нее клепало е дел од планините одејќи право накај ченгино кале,таа колибата не е веќе нешто значајно додека туртел веќе е накај струмичкоСи ги заборавил Клепало,Чичаковата колиба,Туртел...........
Human ако си од Прилеп можеме да организираме возење до Демир Хисар, јас некни бев до Кадино Село и на таблата што врти кон Галичини и Кадино село пишува дека Демир Хисар е 31 км. што и не е претерано многу и за ваков како мене.Ах, фак. Ја од Прилеп сум.
Ова година, заради врнежи, студови и остали причини, сум доста слаб кондиционо. Инаку за на патеки 40-60 км, зависно од теренот сум спремен. Богомила и не е така далеку од Прилеп, па би можел некој ден да се довлечкам дотаму...
ти од Прилеп си а момчеHuman ако си од Прилеп можеме да организираме возење до Демир Хисар, јас некни бев до Кадино Село и на таблата што врти кон Галичини и Кадино село пишува дека Демир Хисар е 31 км. што и не е претерано многу и за ваков како мене.
Оваа недела сум зафатен, ама од другата се надевам дека ќе имам време за едно возење.
Епа можи, оти да не. Таман ќе ми дојди ова ко загревање, пред Богомила ако одиме.Human ако си од Прилеп можеме да организираме возење до Демир Хисар, јас некни бев до Кадино Село и на таблата што врти кон Галичини и Кадино село пишува дека Демир Хисар е 31 км. што и не е претерано многу и за ваков како мене.
Оваа недела сум зафатен, ама од другата се надевам дека ќе имам време за едно возење.