Патувања со точак низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ајде да организираме една тура до Градско да се собереме кајганџии, а? :)

Летоово почесто возевме до Градско и ич не ми се свиѓа, нема кај да застанеш вода да се напиеш. Камион ко ќе те помине фучи премногу, и сенка слабо..

Абе има од Велес на многу места да се оди, дека е центар, ете може и до СВ. Николе да се фати не е многу далеку, до Лозово и таму околните села, до Извор, Градско итн.

Абе има од Велес на многу места да се оди, дека е центар, ете може и до СВ. Николе да се фати не е многу далеку, до Лозово и таму околните села, до Извор, Градско итн.

Има тема веќе за собиранки за возење точак да не бидеш офф топик ти и како и другите еве 2 #mce_temp_url#
Собиранка за возење велосипед на различни локации

Тука договарај те се за собиранки :)
--- надополнето: 28 мај 2012 во 01:44 ---
Епа ајде да организираме една тура до Градско да се собереме кајганџии, а? :)
Не ми се свиѓа баш патот Велес - Градско Инаку јас ќе дојдам иако не сум од Велес :sneaky: Само најдете дестинација и договорете се во Другата тема :) и да дојдам ако има некое место вака за ко мене човече :cool:

Off topic, имаш информација за објектов?
254763_1903502112014_1375577083_1739541_6151981_n.jpg

едит: видов...жално каков објект заебале :tapp:
Ова е планинарскиот дом „Дервен“. Изгоре некаде во втората половина на ’90-тите и никогаш не се реновира. Имав еднаш појдено пред да изгори, убава локација, стварно штета е...

Што има убаво во Берово :D
--- надополнето: 28 мај 2012 во 00:45 ---

Ех од кај мојата цура си бил ти земјак :love: :)Може да направиме тура од Прилеп до Богомила :sneaky:
Стигни до таму па ќе видиш шо има убаво :P

Е ајде кажи ми да знам :sneaky:
Абе таму ќе заобиколиш беровско и пехчевско можеш да идеш на малешевската планина на Ченгино кале на бугарската граница(мада ризик е пошо најголем број на волци се сконцетрирани токму таму како и пирински мечки и дивеч)...ќе идеш до комплексот ауророа уф нешто невидено ќе идеш до езерото ќе заобиколиш исто така и Абланица и таму е прекрасно ќе извртиш еден круг околу берово па манастирот ќе посетиш има многу работи шо да се видат не за џабе секоја година посебно летото таму туристи е полно.Ти предлагам сега да посетиш околу 28 август т.е на Богородица тогаш има и саеми и многу е КУУЛ атмосферата многу странци одат а и бааѓи има и такви со велосипеди.... па послем тоа оди накај струмичко таму бесласица колешино а пред тоа можеш да идеш до изворите на равна река тие се во рејонот меѓу беровско и пехчевско...

Абе таму ќе заобиколиш беровско и пехчевско можеш да идеш на малешевската планина на Ченгино кале на бугарската граница(мада ризик е пошо најголем број на волци се сконцетрирани токму таму како и пирински мечки и дивеч)...ќе идеш до комплексот ауророа уф нешто невидено ќе идеш до езерото ќе заобиколиш исто така и Абланица и таму е прекрасно ќе извртиш еден круг околу берово па манастирот ќе посетиш има многу работи шо да се видат не за џабе секоја година посебно летото таму туристи е полно.Ти предлагам сега да посетиш околу 28 август т.е на Богородица тогаш има и саеми и многу е КУУЛ атмосферата многу странци одат а и бааѓи има и такви со велосипеди.... па послем тоа оди накај струмичко таму бесласица колешино а пред тоа можеш да идеш до изворите на равна река тие се во рејонот меѓу беровско и пехчевско...
Си ги заборавил Клепало,Чичаковата колиба,Туртел...........

Мм добро звичи уште да го знаев патот :( арно ќе беше да најдам некој кој го знае патот и кој ќе сака да одиме 100 % ќе одам (y)

Си ги заборавил Клепало,Чичаковата колиба,Туртел...........
Нее клепало е дел од планините одејќи право накај ченгино кале,таа колибата не е веќе нешто значајно додека туртел веќе е накај струмичко :D

Дел од при родните убавини на малешевско пијанечкиот регион

1.jpg aurora-berovo-spa-zdravo-0529.jpg aurora-berovo-spa-zdravo-0569.jpg

2.jpg 1697434.jpgberovo34.jpg

Со добро организиран ноќен живот
berovo01.jpgberovo10.jpgberovo03.jpg

Ах, фак. Ја од Прилеп сум.
Ова година, заради врнежи, студови и остали причини, сум доста слаб кондиционо. Инаку за на патеки 40-60 км, зависно од теренот сум спремен. Богомила и не е така далеку од Прилеп, па би можел некој ден да се довлечкам дотаму...
Human ако си од Прилеп можеме да организираме возење до Демир Хисар, јас некни бев до Кадино Село и на таблата што врти кон Галичини и Кадино село пишува дека Демир Хисар е 31 км. што и не е претерано многу и за ваков како мене.
Оваа недела сум зафатен, ама од другата се надевам дека ќе имам време за едно возење.

Human ако си од Прилеп можеме да организираме возење до Демир Хисар, јас некни бев до Кадино Село и на таблата што врти кон Галичини и Кадино село пишува дека Демир Хисар е 31 км. што и не е претерано многу и за ваков како мене.
Оваа недела сум зафатен, ама од другата се надевам дека ќе имам време за едно возење.
ти од Прилеп си а момче :P

Епа можи, оти да не. Таман ќе ми дојди ова ко загревање, пред Богомила ако одиме. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom