Имаше една поговорка за грците, верувањето и даровите!:helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Една од (верувал или не) латинските поговоркиИмаше една поговорка за грците, верувањето и даровите!:helou:
Гејците лажеле и ке лажат, на времето ветиле и автономија ама.....пораката е испратена од преспа(прспес) и се однесува повеке на Македонците во Грција отколку на Македонците тука...(пази да не ке дозволат 200 000 злопамтила назад во грција)
значи исто како Бугарите пред сто години, србите пред 50 така и овие сега..со про-македонски пораки и ветувања индиректно признаваат МАКЕДОНЦИ во денес нивната држава....
Има и опција која се вика зелена коалиција која според мене е најдоброто нешто, но во случај да не одат самостојно на парламентарните избори, а тоа ќе биде одлучено за неколку дена.Чисто гледано идеолошоки Нова Демократија се конзервативци и националисти а ПАСОК се социјалисти, демократи и либерали. Барем така требало да биде според убедувањата што ги имаат. Нормално политика си е политика ама барем вака гледано од страна ПАСОК ми делува на помалото од двете зла. Сигурно не радикално помало ама сепак помало. Е сега дека преку ноќ ќе се решат некои работи и дека тоа што го ветиле ќе се оствари така лесно жими Митре ама ми делуваат не до толку радикално од Караманлис и компанија. Може и да грешам времето ќе покаже, пошто па од друга страна Папандреу сениор (таткото на сегашниот лидер на ПАСОК) и фаци како Пангалос и др. кои своевремено па и сега се од редовите на ПАСОК и имаат влијание знаеле да бидат заебани играчи. Со политика можеш само да претпоставуваш не можеш да тврдиш со сигурност.
Ако оди така,ГР ке иди ком долбока политическа криза,то таа и днес е.От целото собрание 300 ,владата има 151,което е крехко мнозинство.Сега ке видиме какво ке стане,но ке биде интересно.Па кој ке ги гласа ако зборат така во Грција?
Несто се мути ке видиме сто ке искоци!
Ке и дозволеле на СлавоМАкедонците да се вратат!
А кои се тие???????????