Пасат ЦЦ

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
Колава премногу му е добра наизглед. Единствено што не ми се свиѓа е тоа што има одпозади само 2 седишта. Инаку предобра е, последниве неколку дена проучив доста за колава на интернет и сите ја фалат колку е добро направена. Од сите сајтови што имам читано за неа немам прочитано ништо негативно освен дека луѓето рпават грешка кога ја ставаат во класа со ЦЛС затоа што не е ни наменета да му биде конкуренција него(цената кажува).

Не. За Шкода Суперб кажав само дека е многу грда (што и е), ама Пасатов ем е грд, ем е безобразна (и тоа лоша) копија на ЦЛС-от, ем нема никаква смисла воопшто да постои - за истите пари го добиваш новото Ауди А4 кое е подобро во секој поглед.

Па поскоро би ја купил Шкода Октавија во најјаката изведба (и пак ќе ми излезе поевтино) отколку оваа глупост.

Ок. Твое гледиште дека е грд пасатов. Мада не е.

Туку баш би сакал да споредиме димензии на А4 ката А6ката и пасатов.Ако може некој.

Еве димензии
А4: Меѓуоскино растојание - 2808мм(моторот му е поместен наназад така да не е премногу широко) ; Должина 4703мм
А6: Меѓуоскино растојание - 2843мм ; Должина 4927мм(ова се за новата верзија фејслифтираната)
Пассат ЦЦ: Меѓуоскино растојание - 2711мм ; Должина 4799mm
Шкода Суперб: Меѓуоскино растојание - 2761 mm; Должина - 4838мм

Na primer, ne me gledate da se bunam za Scirocco-to, iako za pomalku pari go imas Golf GTI. Ama, ova barem pristojno izgleda i dava nekoja doza na ekskluzivnost i originalnost megju hatchback-ovite (iako jas pak poprvo bi go kupil GTI-to). A, sto dava Passat CC? CLS "za siromasne"? Ako pravis sportska limuzina-cetvorosed, pravi ja do kraj, a ne nesto "izmegju". Barem svetlata mozele da ne bidat od obicniot Passat (dobro, malku se pozategnati, ali tuka negde se), da ima zaden, ili pogon na cetiri trkala, enterierot isto da ne bide pak kako kaj obicniot Passat...

Helex Широкото ја има целата суспензија на Голф ГТИ 6 со додаток на уште поцврсти стабилизатори и со повеќе системи за подобро чувство при возењето. Пасатот ЦЦ не е ЦЛС за сироамашни и е баш добро позициониран. Ако бил 70 000 евра тогаш би бил во категорија со мерцедесот ама никој нема да го кпува зошто е волкваген. Овака си има свое место и е во некоја своја класа а за грд не е грд ич барем за мене. А и за светлата па мораат да бидат така и името ти кажува се вика Пассат ЦЦ нема некое сосем трето име па да биде скроз различен наизглед.

Пасат бил ЦЛС за сиромашните??? Значи се што е друга марка од Мерцедес е за сиромашните, Астра е Ц класа за сиромашните, Пежо 206 е А класа за сиромашните.

Јас сум среќен што може да се купи таква кола за тие пари. Страшна е колата, внатрешноста е подобрена (во сериска опрема има тач-скрин) светлата се изменети како и целата каросерија. Нормално како што рече Саше91, не може да биде сосем нешто друго, сепак ова е Пасат.

И Helex не сакам да навлегувам во понатамошни караници, го ценам твоето мислење, тебе не ти се свиѓа мене ми се. Се надевам ке имаме некоја подобра дискусија на следните теми. Баш сакам да се повозиме во некој Пасат цц, да го осетиме чувството заедно хехе, да ги видам после коментарите :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom