Што е назадно во тоа да си го сакаш детето повеќе од се на светот? Зарем и во овие релации се појавија современи сфаќања кој велат дека партнерот треба да е пред детето? Во кој филм е ова би сакала да го изгледам. Различни релации споредуваш, љубовта кон детето е безусловна, љубовта кон партнерот е минлива категорија. Детето кога се оформува и добива свои деца повторно ја воспоставува истата релација. Инаку прв пат од тебе слушам дека повеќе некој би направил жртва кон партнер наместо кон дете, блазе вас.
Ај ќе баталам дискусија со претходниов дискутант оти очигледно не се разбираме.
Да пробам со тебе. Како може да ставиш на исто рамниште партнер и дете кога тоа се две тотално различни работи со сосем различни потреби од типот на внимание и љубов? Партнерот е зрела личност со која сте решиле на светов да го создадете токму тој живот и од тој момент ако сте здраворазумни личности сечии потреби ќе ги подредите под оние на детето. И вашите и оние на партнерот. Навистина не разбирам, како тоа се рамни посветеност кон живот кој свесно сте го создале со посветеност кон човекот кој решил со вас да го создаде тоа суштество. Јас утре здравје, очекувам од сопругот детето да го стави пред мене. Ако го запоставува во мое име, сериозно ќе подразмислам со кого сум фатила работа.
Во денешно време, многу нормално дека вниманието кон партнерот не може да остане исто откако ќе се формира семејството. Дете бара внимание од друг тип, треба да го формирате како личност, физички и емотивно да го одраснете. Партнерот е веќе формирана личност и ако не разбира што значи да донесеш дете на овој свет, искрено ве жалам.
П.С Те молам наведи го примерот во кој сосем непотребно му се придава повеќе значење на детето отколку на партнерот, чисто да знам која ситуација ја сметаш за клучна.

vo sluchajov i dvete dami imaat ama apsolutno potpolno pravo,,,apsolutno vo vistinska smisla na zborot,,,,,
vaka shutrachki i kako roditel so podolg stazh ,,,a nekoi tuka od vas sigurno ste kolku moite,,so godinite da vi kazham deka nema nishto posveto neshto od chedoto svoe,,,,
iako se veke vozrasni momci osposobeni za zhivot....koj ima znae i zhivotot ke si go dadesh bez da razmislish vo nitu eden mig za sebe ,prva misla ke bidat decata vo sekoja situacija shto ne soodvetstvuva ,,,,,,,,na site vi posakuvam da ischekate da imate i ke vidite koe e toa chuvstvo onaka dlaboko i jako so oset za grizha i sovest kon decata ,pazete zboruvam kako tatko,,,,,,,,,a mozhete da zamislite shto osekaat majkite,i kako bi reagirale//ne zboruvame za iskluchoci tuku za semejstva kade rabotite se onaka kako shto treba da bidat,,,///,,i leandra i rokerka se vo potpolno pravo,,,,,,,ima i neshto drugo tuka
samo ke go nafrlam kako vistina shto i vie ste ja chule decata kolku i da se vozrashi i da imaat svoi semejstva sepak ke ostanat deca na svoite roditeli,,,i grizhata pak e ista bez razlika dali se decata ,malechki ili vozrasni,,,,,,,,imajte pa ke vidite,,,,,,,,
e sega koj roditel se stava pred interesite i dobroto na svoite deca mhmmmm barem spored mene tuka veke neshto ne e vo red,,,,,,,,,
e sega nekoj ke reche e shutrakov zabega vo extreme , no ko shto reche leandra padobranot na deteto a za mene kako rodite ,,,,,,,,pa jbg ne sum gi napravil jas da zhiveam a na niv neshto da im se sluchi,,,,,,
aj pozdrav idni roditeli koga ke imate javete kakvo e chuvstvoto

pozdrav,
ama onaka shutrachki
i PS decata na moite deca se dvapati moi deca,,,,,,,,znaete na kogo mislam