Ljupco Meljata
AJFON ILI ANDROID you choose
- Член од
- 11 ноември 2007
- Мислења
- 1.726
- Поени од реакции
- 475
Значи заклучок не постои брак постои само желба за двајца луѓе да живеат заедно и да си помагаат .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Децата ти се крв, партнерот не ти е. Љубовта кон децата со ништо не се споредува, партнерот се сака на друг начин, таа е минлива љубов. Детето било што да ти направи пак ќе го сакаш, за разлика од партнерот. Неспоредливо.
Мое мислење е дека феминистичкото размислување (да не речам ова кое го цитирам) целосно се коси со законите на природата. На училиште не учеа дека ако мајка и дете се дават, инстинктот прв проработува и мајката прва се спасува дури потоа го спасува детето, исправете ме ако сум разбрал погрешно. Значи прво работи инстинктот, па дури потоа чувствата. Тоа значи дека ние сме дел од природата и сме дел животни, што пак значи дека треба да живееме во согласност со природата. Мајката лавица го храни своето дете се дури тоа не се осамостои, а потоа го остава целосно само на себе, а таа си продолжува да живее со лавот бидејќи тоа е тоа што таа го сака, тоа го налага инстинктот и природата, па дури и чувствата.
Многу е егоцентрично и нихилистички но мислам дека размислувањето за тоа дека партнерот е поважен од децата е доста логично. Ем рационално оправдано ем оправдано од чувствата.

Тачно, ама можеме ли да се исклучиме целосно од законите кои владеат во природата, кои се исти и за нас и за животните, на кои подеднакво се потчинуваме и ние и животните ?Епа тоа е разликата, неможеш да споредуваш ти животни и луѓе, животните не размислуваат тие реагираат инстикнто додека пак кај луѓето е обратно![]()
Тачно, ама можеме ли да се исклучиме целосно од законите кои владеат во природата, кои се исти и за нас и за животните, на кои подеднакво се потчинуваме и ние и животните ?

Али ако некој сака да одговори - нека повели 
Зошто баш понежниот пол повеќе ги става децата пред партнерот ? ...
--- надополнето: 13 март 2012 во 21:54 ---
Прашањето е реторичкоАли ако некој сака да одговори - нека повели
![]()
Зошто баш понежниот пол повеќе ги става децата пред партнерот ? ...

Јас да сум машко покрај ваков став би се навредила. Според она што погоре го прочитав во твојот пост ( слободно поправи ме ако грешам), мајката попрво ќе скокне да спасува дете, него ли татко оти тоа го прави од инстинкт. Ако го тврдиш тоа, тоа е една од поголемите будалаштини што сум ги прочитала.
Не, зборував само за мајката и детето. Земи случај со мајка, татко, и дете кај што се дават. Прво ќе се спасат мама и тато, а потоа подеднакво брзо ќе скокнат да го спасат детето. Примерот го дадов за да кажам дека преовладува инстинктот. Дека на прво место се поважни чичните потреби него оние на другите, во случајов е најдобро опишано.
Леле мешање баби и жаби. Каков муабет. Е па ај да не ги раѓаме децата, само затоа што утре ќе решат да имаат свој независен живот, што во суштина нема никаква врска со нивната љубов спрема нас како родители.
Дете е светост. Детето треба да е врв, кулминација на љубовта помеѓу двајца луѓе и неговиот интерес секогаш треба да е на прво место. Ако некој мисли дека не може да го прави тоа, подобро нека не раѓа. Има многу парови кои се разделиле, но и ден денешен одлично фукнционираат како родители, давајќи безрезервна љубов на децата, без разлика на тоа што тоа што било меѓу нив не успеало.
Глупости, секој стигна да напише книга.![]()
Во никој случај мајката нема да си го остави детето да се дави а она да се спаси тоа е факт.