Парното поскапува за 60%

• Креатор на темата Креатор на темата Калипсо
  • Време на започнување Време на започнување
добро бе ама каква врска има ова со парното??? и колку што знам може било што дасе патентира доколку го објасниш принципот на работа и доставиш скици од тоа што сакаш даго патентираш,значи немора дае корисно немора да биде реално изводливо или функционално само ти треба цртеж и опис на истото,така да ако сакаш да патентираш мотор кој ке ослободува доволно енергија зада движи вселенски брод со брзина на светлината можеш да патентираш,по свое видување и објаснување иначе има малтене милион патенти кој никогаш не проработеле нити пак е возможно некогаш да проработат патентот и кодот се заштита на интектуална сопственостѕ а во бирото не ги интересира дали тоа работи или не работи:tapp:

Тебе изгледа не ти е јасно дека твојата документација се состои само од две три фотографии и неколку скицички и текст ко петооделенец да го склепал...нигде немаш никаква озбилна пресметка и поткепа за твоите тврдења..а и како ќе имаш кога таму во мистерии и најобична синусоида ја гледаше како теле и бараше линкови со објаснување за истата!
..како бе сакаш некој за озбилно да те земе!
Пофторно грешиш-бидејќи ве има неколку мина во форумот да правите скандали и се правите се да знаете а врска немате од ништо,бидејќе сте научиле по се и сешто само да плукате.Јас зборувам само за тоа што ми е јасно и што го знам,и секогаш сум го сослушувал другиот и сум бил секогаш толерантен а за тоа што не го знам секогаш сум се помирувал.

Еве нешто и за слушање,и позади сето тоа цврсто стојам.
http://lupcobocvarov.blog.com.mk/node/234424#new

А еве и признаени со документ МЕЃУ НАРОДНИ КОДОВИ кој ги нема друг,а
позади нив исто цврсто стојам како возможно и реално.

Tags:
Vojo Ushevski Perpetuum Mobile F03B5/00 F03B17/00 F03G7/00

ТОА Е ТОА - ПОЗДРАВ

ecstasy_1b.jpg

Се напи ли ???

Eве еден “иноватор“ од Прилеп кој малку ќе ја разведри темава и ќе обезбеди огрев за вашиот дом во контекст на темава,се разбира дека треба пажливо да го слушнете,за ефектот да биде комплетен.:

Eве еден “иноватор“ од Прилеп кој малку ќе ја разведри темава и ќе обезбеди огрев за вашиот дом во контекст на темава,се разбира дека треба пажливо да го слушнете,за ефектот да биде комплетен.:

Темата за кратко време постигна рејтинг 5 значи вредиме а пошто НЕМО ни прикажа и апчиња можно е и да се зголеми,шала на страна НЕМО се грижи само за мене и фала му ама апчиња не пијам,до сега е добро со здравјето -да чукнам-.Ама ако може да се вратиме на темата,бидејќи е стварно загрижувачки поскапувањето.А има еден човек од БИТОЛА со машина блиску до мојата ама ме мрзи да го барам во ГЛАСНИКОТ од ЗАВОДОТ.

Темата за кратко време постигна рејтинг 5 значи вредиме а пошто НЕМО ни прикажа и апчиња можно е и да се зголеми,шала на страна НЕМО се грижи само за мене и фала му ама апчиња не пијам,до сега е добро со здравјето -да чукнам-.Ама ако може да се вратиме на темата,бидејќи е стварно загрижувачки поскапувањето.А има еден човек од БИТОЛА со машина блиску до мојата ама ме мрзи да го барам во ГЛАСНИКОТ од ЗАВОДОТ.

Oзбилните луѓе енергетските проблеми ги решаваат со сериозни проекти,а таков еден проект би бил проектот на Македонската Нуклеарна Централа,која би се изградила во Мариово и би ги решила сите енергетски проблеми на Македонија за подолг период,па дури и затоплувањето со парно греење.:toe:

Oзбилните луѓе енергетските проблеми ги решаваат со сериозни проекти,а таков еден проект би бил проектот на Македонската Нуклеарна Централа,која би се изградила во Мариово и би ги решила сите енергетски проблеми на Македонија за подолг период,па дури и затоплувањето со парно греење.:toe:

Како што моментално стојат работите кај нас, продавање на ветар и магла, поголеми шанси да го видат светлото на денот имаат машините на Војо:vozbud::pos2: отколку твојот проект nucleus 3x3:toe:.

Како што ве гледам ве отценувам дека џабе ви е школото и џабе ГРУЕВСКИ фрла пари по вас да се доучувате.Земајте одма возачки и во ТАКСИ КОМПАНИИ.Основни работи да не се познаваат ,тоа е стварно жалосно.

Како што ве гледам ве отценувам дека џабе ви е школото и џабе ГРУЕВСКИ фрла пари по вас да се доучувате.Земајте одма возачки и во ТАКСИ КОМПАНИИ.Основни работи да не се познаваат ,тоа е стварно жалосно.

Aбе камо да фрлаше,немаше вака да се допишуваме,ќе имавме по неколку такси компании.:toe:

Добро е од овој аспект да се има нуклеарна централа кај нас, а мене да ме стават за шеф на контролниот панел.

Добро е од овој аспект да се има нуклеарна централа кај нас, а мене да ме стават за шеф на контролниот панел.

Ќе ти се исуши раката уште пред да го притиснеш копчето на кое помислуваш.:smir:

Ќе ти се исуши раката уште пред да го притиснеш копчето на кое помислуваш.:smir:
Хехе, знаеш за кое копче помислувам, а? Само ладењето да го намалам, ништо друго...па се одново :) нови работни места, градежништво...

Со оглед на сите овие цени, покачувања, кризи со енергенси (иако бев против, многу против)...мислам дека е 1-0 за тебе и проектот нуклеарка:smir:. Најверојатно со вакво темпо на поскапувања на основата за преживување во зима (покрај храната), народот нема многу да издржи, со сегашнте примања.

Хехе, знаеш за кое копче помислувам, а? Само ладењето да го намалам, ништо друго...па се одново :) нови работни места, градежништво...

Со оглед на сите овие цени, покачувања, кризи со енергенси (иако бев против, многу против)...мислам дека е 1-0 за тебе и проектот нуклеарка:smir:. Најверојатно со вакво темпо на поскапувања на основата за преживување во зима (покрај храната), народот нема многу да издржи, со сегашнте примања.

Види,кога размислував на Првата Македонска Нуклеарка,и кога го правев идејниот проект за “NucleuS 3x3“,јас не се водев само од потребите за енергетска стабилност на земјава,туку во обзир ги земав сите факти кој ќе дадат огромен придонес во развојот на Македонската економија,кон нејзиниот респект и стабилност,како и кон сите привилегии што ги уживаат земјите кој имаат нуклеарни централи на своја територија.
Како прво ќе се раздвижи градежништвото како индустријска гранка која носи огромен девизен прилив во земјава доколку располага со референци како што е изградба на една нуклеарна,како и сите придружни индустријски гранки кој се пратечки во градежништвото.
Исто така наместо факултети за детективи што тепаат змии на практична настава,или некои слични,каде студентите всушност и не знаат што се,или не знаат докрај да го изговорат називот на својата струка,ќе се отвореа факултети за кадри со исклучива потреба во применетата нуклеарна технологија.
Да не зборуваме за вршните количества на струја во ноќните часови кој ќе одеа за ефтино загревање на парните котли со што немаше да има потреба од поскапување на парното што е пак во контекст на темава.:toe:

И сега нека удри некој математика колку пари ќе им останат на граѓаните дури и со надуваната просечна плата од 19 000 и кусур денари.

Ај, кога го потегнавте муабетов... Што бидна со фамозните потенциометри во секој стан?
Нели се јавуваше такво нешто за нареднава грејна сезона? Па да може секој да си регулира колку сака топло и што е уште поважно кога.
Реално земено, на најголемиот дел од потрошувачите уво не ги боли колкава е температурата во станот во периодот од 8 до 5.
Зашто да се троши таа енергија и зашто да ја плаќа некој што не ја искористува?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom