Паркур

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Немам тренирано ама имам многу видеа гледано од ова и стварно многу добар спорт кој бара многу тренинг. Иначе по гледањето на клиповите одсекогаш сум сакал да направам "wallrun" уште како мал кога играв PoP - Prince Of Persia и на крај научив :)

што е олку заостаната темава бе ајде,ајде,ајде...бтв еве баш сега се комуницира(ако го погодив точно зборот хехе) за паркур клуб во Прилеп,па ќе видиме што ќе биди

Вежбам паркоур и фр месец и нешто. Еве денес со другар ми напраивме неколку клипчиња. Бегинерски се но тоа е тоа :helou:

--- надополнето ---

^^ Благодарам братче. Аматерски се али то е то.... Има време ќе научиме повеќе.

Еееееј за почеток супер сте.Треба доста вежбање си знаеш тоа и различни вежби.Во B13 филмот што е погоре има одлични примери.Вежбајте паѓање гледам на првото клипче имате тоа пробај од поголема висина и за месец два на улица.Му приоѓаш на цајкан му зимаш капата и бегај.....најдобра вежба ти е тоа..

Алал нека ти е за храброста.

Благодарам Мики ! Не е ништо посебно али....

--- надополнето ---

Еееееј за почеток супер сте.Треба доста вежбање си знаеш тоа и различни вежби.Во B13 филмот што е погоре има одлични примери.Вежбајте паѓање гледам на првото клипче имате тоа пробај од поголема висина и за месец два на улица.Му приоѓаш на цајкан му зимаш капата и бегај.....најдобра вежба ти е тоа..

Хаха.... Сега ме изнасмеа со полицаецот : ) ) ПС - Благодарам.

Za ova stvarno treba mnogu hrabrots i psihicka spremnost... Normalno i fizicka. No dokolku se plasish kolku i da si fizicki podgotven nema da uspeesh da napravish neshto poradi toj strav. Dokolku go pobedite stravot patot do stanuvanje prilicno dobar vo ovoj sport e drasticno olsenat. :D

епа дали сте слушнале за спортот паркоур, односно тоа е "Да се стигне од точка А до точка Б со финта" дали сте имале искуство дали е тоа лесно и др ?

demotivacija.mk_Risto-Magdinchev-Treba-da-odime-na-finta_132767965040.jpg

Француски спорт,во македонија ретко кој го почитува,најчесто наменет за кршење раце и нозе и губење и влегување у филм од страна на малите деца...скокање од згради емитираејки ги давид белле или како се натаму бла бла...иначе има официјална тема за ова...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom