Паркови за миленици и данок за опасни миленици

• Креатор на темата Креатор на темата Deleted member 55587
  • Време на започнување Време на започнување
Мислев за раси од типот на Canis Lupus Familiaris :)
За тие знам дека се природни,ми фаќа црпката до толку :D
Не беше постот наменет за тебе, туку за господинот над тебе кој изглеса не му фаќа црпката:) малку да прочита некој ред, да се едуцира, претпоставувам дека врска си нема, па малце да поработиме на едукација на народов, али не џабе е речено, на некој со сила можеш да му земеш али не и да му дадеш:гик:

Ова ти е малку погрешно размислување... ако се спроведе вакво нешто, што според мене е коректно, ондак ќе се прекинат сите тие глупирања со борби на кучиња, или ако не се прекинат значително ќе се намалат, во овој случај сопствениците би станале посовесни во однос на воспитување на своите кучиња, како и почитување на нивната природа... Ќе се истребат нелегалните продавања на кучиња, и ќе има целосна контрола и сакнции за несовесните одгледувачи...

Нема шанси тоа најлесно е да скриеш куче кога ќе поминува тоа комисијата нема да биде тука и готово, обично тие што се за борби многу многу не ги шетаат во јавност што поради лузните што ги имаат што поради карактерот борбен и не може до друго куче да ги доближат, затоа што тоа е знак за борба, дури и мака има и за парење тешко оди со таква борбена кучка или куче.

Нема шанси тоа најлесно е да скриеш куче кога ќе поминува тоа комисијата нема да биде тука и готово, обично тие што се за борби многу многу не ги шетаат во јавност што поради лузните што ги имаат што поради карактерот борбен и не може до друго куче да ги доближат, затоа што тоа е знак за борба, дури и мака има и за парење тешко оди со таква борбена кучка или куче.
Па и за тоа има решение, еее ако се сака и тоа може да се среди, не најавена комисија, некој ќе ги пријави и готово, решен проблем... какви акции се спроведувале, кои криминалци се фаќале... не е тоа проблем да му го фатат кучето ако сакаат... али- ако сакаат нели...

Па и за тоа има решение, еее ако се сака и тоа може да се среди, не најавена комисија, некој ќе ги пријави и готово, решен проблем... какви акции се спроведувале, кои криминалци се фаќале... не е тоа проблем да му го фатат кучето ако сакаат... али- ако сакаат нели...

Какви акции зар веруваш во тие глупости, никаков проблем се нема решено преку наметнување на регулативи или закони глупости, туку тоа се решава само преку менување на човекова свест во однос на тој предмет.

Не сфаќам,моето куче ке биде помалку агресивно ако плаќам данок за него.Глупости,а ние кутрите седи си дома и трај си.Јас си го одгледувам кучето,јас одговарам за него,ако нападне некого јас сум одговорен и ке си платам казна или оштета,а не да пунам буџет на идиоти од луѓе
Срамота

Какви акции зар веруваш во тие глупости, никаков проблем се нема решено преку наметнување на регулативи или закони глупости, туку тоа се решава само преку менување на човекова свест во однос на тој предмет.
А за да се смени таа човекова свест, мора да се закачат казни. Да знаеш како вчера кога го шетав кучево, наеднаш сите си ги пронашле маските дома и им ги ставиле на кучињата, како сите си ги држат кучињата на ремче... дури да се чудиш. Една најава на данок, може многу да промени во свеста на народов, само пак ќе кажам, нема да смени ништо во позитивно овој данок, туку само ќе ги ископлицира работите и ќе го накачи бројот на скитници за кои сум сигурна дека ќе бидат поопасни од овие веќе постоечки...
--- надополнето: 1 април 2012 во 14:21 ---
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=aAoUZ7JbmdE

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=KNW0860ncMQ

http://www.youtube.com/watch?v=7D1Ctprj7Uk&feature=endscreen

Една прекрасна епизода од Дог висперер, за сите хејтери на овие опасни раси. Нема да ви одземе повеќе од 25 минути, па ако сакате да го промените своето мислење и да сфатите дека проблемот не е до кучињата- повелете!
Само обрнете внимание на зборовите на самиот крај од третиот дел од епизидата, мислам дека многу работи ќе ви се разјаснат.

Го променив насловот на темата бидејќи не е убаво да се удира етикета на Пит Булот.

Таа тема е поставена во ЧДА, а овде во Животни ќе се дискутира на темава од друг агол.

не ми беше целта да се етикетира пит булот,баш напротив јас чувам пит,туку така го запишав затоа што насловот беше превземен од е-весникот Вест. ок е вака да биде насловот,фер и оправдано пошто нема да дојде до забуни. поздрав :) :) :)

Е ова е глуп закон.
Мислам дека веќе има регулативи кои се однесуваат на тоа како треба да се чуваат опасни миленици и опремата што треба да се користи при нивно шетање, од типот на маски и слични помагала. Ама да се донесе закон само затоа што поседуваш домашен миленик...тоа е апсолутно креативен начин за полнење на буџетот.

Kako prvo i posledno PAMETEN COVEK NE CUVA OPASNI ZIVOTNI (BOOLSHIT)

само пак ќе кажам, нема да смени ништо во позитивно овој данок, туку само ќе ги ископлицира работите и ќе го накачи бројот на скитници за кои сум сигурна дека ќе бидат поопасни од овие веќе постоечки...
Абе шо се секираш и за тие ќе ни накалемат данок.
Мене уште не ми е јасно кој ќе е критериумот кој одредува кои миленици се опасни а кои не се.

Мене уште не ми е јасно кој ќе е критериумот кој одредува кои миленици се опасни а кои не се.
па најверојатно ќе чекаат некоја пријава и ќе реагираат....глупав закон,не им ја сваќам поентата освен полнење пари....ако и постои друго нешто освен наведеново

Па ја конкретно во објавите, никаде не видов дека станува збор за опасни миленици туку видов само,миленици и егзотични животни, а сега како ќе биде дефиниран - не знам. А сигурна сум дека и за скитниците ќе има нешо.. не могуче е така да не остават...
--- надополнето: 3 април 2012 во 01:54 ---
W
Kako prvo i posledno PAMETEN COVEK NE CUVA OPASNI ZIVOTNI (BOOLSHIT)
WTF???

Па ја конкретно во објавите, никаде не видов дека станува збор за опасни миленици туку видов само,миленици и егзотични животни, а сега како ќе биде дефиниран - не знам. А сигурна сум дека и за скитниците ќе има нешо.. не могуче е така да не остават...
како мислиш и за скитниците ќе има нешто....

Од не сто посто сигурни извори :D ,ми кажаа законот дека гласи: За КРВОЛОЧНИТЕ миленици ,значи ќе ти дојде комисија во двор и они ќе оценат дали кучето ти е опасно или не...ако проценат 18 000 денари годишно мора да плаќаш и плус 300 евра уште за некој си работи таму...

А доколку не сакаш да го кастрираш кучето (значи сакаш легла да имаш) можеби ќе мора да платиш и до 300-400 евра бидејќи толку е во Словенија ако сакаш кучето да ти остане некастрирано...

Што е целта ? Кучињата да можат да си ги дозволат само богатите ?!

Или ако платам данок имам дозвола да го пуштам пит-булот и да напраи паратал низ маало...па си плаќам данок де,што е проблемот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom