Pari na zaem

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 октомври 2023
Мислења
21
Поени од реакции
7
Zdravo decki mozebi temava ne e za tuka no bi mi pomognale mnogu.Dali nekoj od vas poznava covek sto dava pari na zaem so notarski dogovor bez zalog?Konkretno mi trebaat 6000e pa ako bi mozele da me nasocite kaj covek bi mi pomognale navistina

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.397
Поени од реакции
38.871
Zdravo decki mozebi temava ne e za tuka no bi mi pomognale mnogu.Dali nekoj od vas poznava covek sto dava pari na zaem so notarski dogovor bez zalog?Konkretno mi trebaat 6000e pa ako bi mozele da me nasocite kaj covek bi mi pomognale navistina
Сега ќе ти се јават неколку лихвари во приватна порака.

Освен роднина или ептен близок пријател никој нема да ти даде, освен ако не е лихва со голема камата. Втора опција ти е кредит во банка, за ваква сума не би требало да е проблем ако имаш било каква работа.

Член од
12 октомври 2023
Мислења
21
Поени од реакции
7

Освен роднина или ептен близок пријател никој нема да ти даде, освен ако не е лихва со голема камата. Втора опција ти е кредит во банка, за ваква сума не би требало да е проблем ако имаш било каква работа.
za zhal nemozam od banka bidejki samo sto pocnav so rabota a zaemot mi e mnogu iten

Член од
12 октомври 2023
Мислења
21
Поени од реакции
7
Moja preporaka nemoj nikogas od lihvar.

Ne e od licno iskustvo, ama sto imam gledano od drugari, ednostavno, NEMOJ.
razbiram deka lihva ne e resenie no vo momentov nema koj da mi ja pozajmi taa suma osven lihvari pa dokolku znaes nekoj kontakt prosledi mi vo poraka bi mi pomognal
Автоматски споено мислење:

Сега ќе ти се јават неколку лихвари во приватна порака. ( ti mozebi znaes nekoj lihvar ) pa bi mozel da pomognes po muabetov

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.124
Поени од реакции
11.650
Мене ми личи дека ти требаат за коцка.
Како и да е *(тоа не е моја работа), но имаш тема за брзи кредити, меѓу другото и ова е дискутирано таму, прочитај и извлечи заклучоци.

За што и да ти требаат пари или заработи ги или позајми ги од официјална институција. Приватното позајмување, макар и кај познаници или роднини (скраја кај лихвари) ќе ти донеси само дополнителни и поголеми проблеми.

Се обидовме да ти дадеме соодветен совет, ситуацијата не ти ја знаеме како ти е, но на тебе е да одлучиш што ќе правиш. Од секоја акција има и реакција, така да во животецот сите на грешките се учиме. Кој е паметен на туѓи, кој не е толку искусен на свои.

Ти посакувам да бидиш паметен.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.397
Поени од реакции
38.871
razbiram deka lihva ne e resenie no vo momentov nema koj da mi ja pozajmi taa suma osven lihvari pa dokolku znaes nekoj kontakt prosledi mi vo poraka bi mi pomognal
Автоматски споено мислење:

Сега ќе ти се јават неколку лихвари во приватна порака. ( ti mozebi znaes nekoj lihvar ) pa bi mozel da pomognes po muabetov
Незнам лихвари али не би ти препорачал да зимаш пари од нив дури и да најдеш. На 6000 евра ќе плаќаш секако 30-40% само камата месечно.

Најдобро ти е да позајмиш од блиски кои ќе ти ја разберат ситуацијата и кои се спремни да те чекаат извесно време додека се средиш.

Член од
12 октомври 2023
Мислења
21
Поени од реакции
7
Мене ми личи дека ти требаат за коцка.
Како и да е *(тоа не е моја работа), но имаш тема за брзи кредити, меѓу другото и ова е дискутирано таму, прочитај и извлечи заклучоци.

За што и да ти требаат пари или заработи ги или позајми ги од официјална институција. Приватното позајмување, макар и кај познаници или роднини (скраја кај лихвари) ќе ти донеси само дополнителни и поголеми проблеми.

Се обидовме да ти дадеме соодветен совет, ситуацијата не ти ја знаеме како ти е, но на тебе е да одлучиш што ќе правиш. Од секоја акција има и реакција, така да во животецот сите на грешките се учиме. Кој е паметен на туѓи, кој не е толку искусен на свои.

Ти посакувам да бидиш паметен.
ne mi se potrebni za kocka ne se kockam ne sum porocno covece
No sepak fala ti na sovetot

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
736
Поени од реакции
1.679
Sigurno brzi krediti tuku taka davaat 6k evra hahahaha, nego za sto ti se ako ne e tajna, na banka ne bi trebalo da ti pravat problem obrati se tamu :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.225
Поени од реакции
23.775
Mozi nemozi da zemi od banka ili brz kredit oti vekje ima zemeno :cautious:
Bilo kako bilo , ako vekje mu go zabravte gajleto, ili dajte mu vie ili posocete mu nekoj lihvar :toe:

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.214
:kluc: na temava ke mu napravi nekoj problem na detevo za 6k moze ke treba da vrati 15k ne si igrajte ke se izgori ke treba na dusa da se nosi.
@Zlatikevichius

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.077
Поени од реакции
6.005
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.637
Поени од реакции
37.597
:kluc: na temava ke mu napravi nekoj problem na detevo za 6k moze ke treba da vrati 15k ne si igrajte ke se izgori ke treba na dusa da se nosi.
@Zlatikevichius
...арно да биде само проблем, лихварите идат после со наплата со помош од набиени батки кој ќе го испеглаат за цел живот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom