Паралелен Свет

• Креатор на темата Креатор на темата Boris23
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постои паралелен свет?

• Вкупно гласачи
    51
Член од
5 април 2014
Мислења
114
Поени од реакции
49
Локација
Irbil, Iraq
Веб-сајт
www.facebook.com
Што знаете за паралелен свет? И дали верувате дека постои ? :D

Мултиверзумот (каков што денес го познаваме) нема апсолутно никаква потреба од егзистирање на "паралелен" свет.
Ако се базираш на истражувањата од областа на квантната механика, тогаш теоретски е возможно (на субатомско ниво).

Што знаете за паралелен свет? И дали верувате дека постои ? :D

Кажи прво ти твое мислење за да може да се надоврземе. Насочија кон нешто дискусијата.

Мултиверзумот (каков што денес го познаваме) нема апсолутно никаква потреба од егзистирање на "паралелен" свет.
Ако се базираш на истражувањата од областа на квантната механика, тогаш теоретски е возможно (на субатомско ниво).
Абе види ако земеш да го движеш маусот брзо низ екранот и фотографираш во тој момент ќе видиш 3-4 стрелки на екранот...ама не значи дека се навистина толку..енергијата е само во една..така да не верувам дека ниту на субатомско ниво може да има една иста честичка на две места во исто време..гледат се две ама енергијата е во една...

Што се подразбира под СВЕТ ?
Можеби светот на бајките.

Абе види ако земеш да го движеш маусот брзо низ екранот и фотографираш во тој момент ќе видиш 3-4 стрелки на екранот...ама не значи дека се навистина толку..енергијата е само во една..така да не верувам дека ниту на субатомско ниво може да има една иста честичка на две места во исто време..гледат се две ама енергијата е во една...

Е ама аргумент му даде. :)

Кажи прво ти твое мислење за да може да се надоврземе. Насочија кон нешто дискусијата.
Јас мислам дека парарелнио свет е варијанта на нашата реалност, за некоја голема одлука што ќе ја донесеме во нашата реалност во парарелнио свет се случува обратното и се така. 3начи има бесконечно парарелни светови. Таа теорија ми дојде така најдобра :D

Јас мислам дека парарелнио свет е варијанта на нашата реалност, за некоја голема одлука што ќе ја донесеме во нашата реалност во парарелнио свет се случува обратното и се така. 3начи има бесконечно парарелни светови. Таа теорија ми дојде така најдобра :D
Само обратно?:D

Тогаш би немало потреба да има бесконечно паралелни универзуми, доволно ќе бидат само два, во овој универзум ќе носиш една одлука, а во другиот спротивната одлука на оваа и тоа е тоа :).

Интересно ми е ова, зашто мислиш дека во паралелниот универзум ја имаш обратната одлука, за да ти тера инает :icon_lol:?

И кој ќе бидеш главниот ти? Дали си ти тој во овој универзум или пак главниот ти си во друг универзум а овој ти си само одраз на неговата одлука?

Back
На врв Bottom