Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо животинче е? Стави некоја слика.Леле прсти ми искина ненормалниов..додека не се навикне на мене нараквици ке си носам![]()
како се вика расата? ова е ептен мало, 5 сантима, а мирољубиво изгледа.
Розенколис..мирно е и мирољубиво за малкукако се вика расата? ова е ептен мало, 5 сантима, а мирољубиво изгледа.
20 prozorci otvoriv nanazad, ne najdov specifikacii karakterni. Moze li stranata kaj so si opisal link od nea? Fala
Греота се да не ги пушташ [emoji3] Моето се враќа само, во случај да не сака јас го враќам (нели припитомено е, ми доаѓа само и затоа е лесно да се фати). Е има и моменти кога знае дека сакаш да го вратиш во кафез, па те зафркава, ама на крај пак некако ќе заврши во кафез. [emoji3]Папагливе можете да ги пуштате да си леткаат по дома?
Како после ќе ги натерате пак у кафез?
А сере кај ќе стигне или знае каде?Греота се да не ги пушташ [emoji3] Моето се враќа само, во случај да не сака јас го враќам (нели припитомено е, ми доаѓа само и затоа е лесно да се фати). Е има и моменти кога знае дека сакаш да го вратиш во кафез, па те зафркава, ама на крај пак некако ќе заврши во кафез. [emoji3]
Знае каде..секадеА сере кај ќе стигне или знае каде?
А сере кај ќе стигне или знае каде?
This [emoji1]Знае каде..секаде![]()
Na ovaa tema spremam doktorska disertacija vo momentovПапагливе можете да ги пуштате да си леткаат по дома?
Како после ќе ги натерате пак у кафез?
Definitivno rozenkolis. Dali znaes nekoj koj odgleduva I prodava?Еве нешто од нет што е како цитирано за мојот папагал:
``Kozice nisu glasne ptice, i time su pogodne za stanove i za držanje unutra. Po prirodi su prijateljski raspoloženi i vole ljudsku pažnju. Međutim, čak i ručno odhranjene kozice neće sedeti na ramenu recimo, duže od nekoliko sekundi, već će odleteti da istraže nešto čto im je privuklo pažnju. Zbog svoje naravi i konstantne aktivnosti kozice su neiscrpni izvor zabave za vlasnika, i pravo je zadovoljsto imati ove dražesne ptice u svom okruženju.Jedini problem je sto voli da ceprka po hrani pa tako zna da napravi nered u kuci
Uz standardnu briketiranu hranu, ili mix semenki, važno je davati kozicama i voće i povrće da bi ptica zadržala svoje zdravlje. Nisu neki probirači, to jest ješće skoro bilo šta, recimo brokoli, kukuruz, krastavci, celer, šargarepa, jabuke, grožđe..... Posebna poslastica su im jagode, pomorandže....Kao i veći papagaji, kozice drže hranu sa nogom, takođe vole da "operu" svoju hranu močenjem u svoju posudu gde je voda za piće. Vole i da se kupaju, pa bi trebalo da im je svakodnevno dostupna posuda sa vodom u kojoj mogu da se brćkaju.``
А еве како мојот се моли да го пуштам-ги употребува сите можни финти. А кога е го пуштам, не ме шиша ни 2%
и еве како се бања секоја ден(како дете да ми е)