Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Od um me uzvadi mojot za 4 godini. Neverovatna energija imaat ovie ptici i nikogaš ne zastanuvaat. Se privrzuvaat kon eden člen od semejstvoto i toj nemoži i vo toalet da pojdi bez nego. Jas koga ke pojdev vo druga soba ili toalet, toj zastanuvaše na kvakata od vratata i na siot glas me baraše se dodeka ne izlezam. Ke sakav da odmoram, odam vo spalna a toj kako navie 2 saata krešti pred vrata. Ne se smiruva dodekane te pronajde[DOUBLEPOST=1478510465][/DOUBLEPOST]I klun imaat pojak od bilo što na zemjava. Napast prava

Lepota... A so sorta e? Rozenkolis?! PS. Imrnjak ti e so mojov
Розенколис е да и многу е мил..и гласен хаха..[DOUBLEPOST=1478530064][/DOUBLEPOST]
Od um me uzvadi mojot za 4 godini. Neverovatna energija imaat ovie ptici i nikogaš ne zastanuvaat. Se privrzuvaat kon eden člen od semejstvoto i toj nemoži i vo toalet da pojdi bez nego. Jas koga ke pojdev vo druga soba ili toalet, toj zastanuvaše na kvakata od vratata i na siot glas me baraše se dodeka ne izlezam. Ke sakav da odmoram, odam vo spalna a toj kako navie 2 saata krešti pred vrata. Ne se smiruva dodekane te pronajde[DOUBLEPOST=1478510465][/DOUBLEPOST]I klun imaat pojak od bilo što na zemjava. Napast prava
И што бидна сега со твојот розенколис?

Za žal nastrada od premnogu privrzanost kon mene. Odejki od edna soba vo druga se razminuvav so brat mi, jas ja otvoriv vratata a toj pomina niz nea i ja trasna, a togaš papagalot sakal da se protni i da me prati kade odam .....i go potfati so vratata.:place:

Tolku beše tažna situacijata što mnogu godini posle toa ne kupuvav papagal

Za žal nastrada od premnogu privrzanost kon mene. Odejki od edna soba vo druga se razminuvav so brat mi, jas ja otvoriv vratata a toj pomina niz nea i ja trasna, a togaš papagalot sakal da se protni i da me prati kade odam .....i go potfati so vratata.:place:

Tolku beše tažna situacijata što mnogu godini posle toa ne kupuvav papagal
Onaka, po kolku pari cinat rozenkolisite? I dali ako ne e so raka hranet, ke se privrze pak so mene ili ne ? Zaso ovie divjaci dva moze da gi trampam za rozenkolis.

Mislam deka običnite rozekolinsi(zelen so crvena glava) se po 1500-1800 a kako ovoj okolu 50 evra.

Rozekolins nema šansa da ne se privrzi ako e sam. Ne za džabe ja vikaat ljubovna ptica

Onaka, po kolku pari cinat rozenkolisite? I dali ako ne e so raka hranet, ke se privrze pak so mene ili ne ? Zaso ovie divjaci dva moze da gi trampam za rozenkolis.
Има еден по 900 ги дава во прилеп..има млади..инаку ако го чуваш сам како кученце ке иде по тебе

Значи, и да земам од пет шоп, ако го држам сам, после некое време ќе се приврзе за мене ? Онака, ептен да ми обраќа внимание ко нимфата шо ја имам, да ми јаде од рака , да ми доаѓа на рамо итн ? И до кој степен се гласни, толку многу ?
Дали знаете некој во Скопје што продава розенколиси и што има разлика од обичните до оној на сиката Коко освен бојата? ѐфала

Значи, и да земам од пет шоп, ако го држам сам, после некое време ќе се приврзе за мене ? Онака, ептен да ми обраќа внимание ко нимфата шо ја имам, да ми јаде од рака , да ми доаѓа на рамо итн ? И до кој степен се гласни, толку многу ?
Дали знаете некој во Скопје што продава розенколиси и што има разлика од обичните до оној на сиката Коко освен бојата? ѐфала
Не ти препорачувам да земеш од пет шоп..најдобро е од домашна одгледувачница и да земеш младо..инаку ако се приврзе за тебе не ке можеш 5 мин. да го оставиш сам..Гласен е кога те бара и кога е весел..обично е весел кога има сонце..ако просторијата е затемната нема глас да му чуеш..кога станувам јас станува и тој со мене

Mene mi beše najnaporen koga ne me ostavaše da gledam televizija....ke mi zastaneše na gradi pred nos i ke krešti so rašireni krila. Demek gledaj vo mene ne vo televizorot. Znaeše i na nos da mi zastani samo da me ometa. A koga mu se spieše, ke me turneše so glavata na vratot, jas ke se navalev i toj vleguvaše pod bluza i so kanđžite ke se fateše za preramkata od maicata. I taka ke spie vo toplo. Posle toa izleguva, se pokakuva na ramo i pravec teror da pravi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom