Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
да, само трпение со нив

Вчера Пики го имаше првото возење со кола и го однесов на гости кај женска :D Ама будалово се исплаши. Таа му се бута, овој бега. И денес ми беше лут :pos::pos::pos: Не ми свиркаше и сакаше да ме гриза ама еве го сеа пак си е на старо :D

Вчера Пики го имаше првото возење со кола и го однесов на гости кај женска :D Ама будалово се исплаши. Таа му се бута, овој бега. И денес ми беше лут :pos::pos::pos: Не ми свиркаше и сакаше да ме гриза ама еве го сеа пак си е на старо :D

првиот ``судар`` е секогаш стресен :pos:

Машкиве се потупи некако! Ко и во секој род! :D

Вчера ми избега:gjavol:.Сакав да сменам вода и храна,коа да ги дофатам кантичињата,овој како куршум да го нема низ вратичето.Одлета до едно корпиче-гнездо совршено да му фатам фотка.Абе мојов смотко е манекен:чда:

IMG_20160529_184503.jpg

Отворена женска ташна и одма внатре, треба да се испита све:vozbud:

27279423432_aafab511fb_o.jpg

Ги туширав со прскалка. Лути ми се! Не ме бацуваат повеќе :D Неќат вода изгледа! Смрдени пилиња ќе имам.

Svaka cas samo moevo ostana misir, me izlaza taa prodavackata. Izgleda e staro pilevo, ama deka e albino (bez boja...) izgleda mlado

Ги туширав со прскалка. Лути ми се! Не ме бацуваат повеќе :D Неќат вода изгледа! Смрдени пилиња ќе имам.
Мојов:gjavol: корне,опашката зелена боја му стана што сере постојано,кафезот секој ден го празнам и чистам, но :gjavol: смрде(Сем се вика:D).Див е уште бега од мене и ќе мора да го истрпам некое време да се припитоми и зачисти,грижа ми е опашот позади,зелени му се пердувите,не сакам со сила да го чистам,сакам самиот да си се избанка и да го подзабришам.

Многу убав Александар(мислам дека е од поголемите) во продавница за миленичина во Прилеп. Цело време вратничето му стои отворено, а излегува само ако му подадеш рака и ги изнесиш надвор. Многу е тром и голем. Вака го сликав на рамото на моето дете(нормално ја кропнав сликата). И во живо изгледа како да е вештачки, т.е. кукла. Многу живи бои има.

Ако некого го интересира, цената е 25 000 денари

26530260994_614c3cb31c_b.jpg
Golem Aleksandar, najmalku 3 godina star(oformen e crniot prsten celosno), stvarno ubavec slikava posle mitarenje e sigurno so novi perduvi. za cenata mozebi i ne e emnogu za vakov lepotan.
Inaku imam i jas, samo mojot e 1 godina. Slikava e so kerkami, slusalkite se staveni za da ne letne mengusata zaedno so uvoto.
12919720_10207738695124459_5146480202310810878_n.jpg

Последно уредено:
Апдејт-инфо :gjavol::gjavol::gjavol:

Завчера го избањав со вода. Земав она,спреј шише и му турив млака чиста вода и го прскав околу 1 до 2 минути надвор од кафезот.Смотаниов бегаше лево-десно и пред сам крај да престанам,му текна дека е вода и почна да се мести со крилата,да ги отвара и бара уште.Важно жива вода како мокра мачка беше.

Следно,пробав праска да го терам да јаде,не сака ич.Му дадов прв пат сецкана банана со просо и сончоглед,лом се напраил,шо ја бутал главата во кантичето за храна.Џабе бањање коа се напраил лом следниот ден:D:D:D

Ок е се позитивно досега,но многу чудно однесување му забележав.Многу тивок е,цело време е доле на подот од кафезот и зјапа во мене и ја рециклира остатокот храна падната на подот од кафезот.Пробав да му ја чистам одма следниот ден но пак истава рутина.Чуден ми е многу,тивок,не реагира,седи,набљудува и јаде постојано.Не реагира ич на мое свирење или видеа од Јутуб.Само на почетокот твиташе кога беше првата недела дома и шеташе лево-десно.:confused:

I kaj niv ima različni tabieti kako kaj lugjeto, obično so tek ba vreme se poopuštaat so tek na vreme.

Јас имам 4 и сите се различни табиети..женскава не ги ферма маживе..појќе сака да се дружи со луге него со папагали..машково најстаро е газда кучи и мирен е и паметен..грицко е прав пејач и најличен од сите..а пак џивџи е прав багабонт и чепкало..1 минута не застанува мирен..по хиперактивна птица немам видено

Мојот им е.а мајката на сите растенија.....мора нешто со клунот да трупи. Јади све живо и диво и неможи да се седни на маса без тој прво да проба од тањирот. Јаготките му се сега ``сезонско јело``, најмногу ги сака семките да ги јади

27016769813_30f21059e0_b.jpg

27592004726_e33096c601_b.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom