Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Наутро вака како навиен зборуват без престан се додека не го пуштиме од кафез. Незнам како не се уморува. Од титаниум да беше ,досега ќе попуштеше:pos:

Папагал нимфа, може ли некој нешто повеќе да ми каже за нив?

Имам папагалче машко тигрица веќе 5месеци, Коко- кокица :) пред месец дена научи да не се плаши да слетува на маса,кревет.. порано леташе до прозор и до кафез. Мајка ми пред недела дена му купи огледалце и сега не ме ферма. Дали е добра идеја ако му го тргнам? Не знам колу е точно али не било убаво да се тргне ќе се разболело. И приметив дека левото ноже му е модро што значи тоа? Ќе го сликам деновиве преубави бои има.

Мајка ми пред недела дена му купи огледалце и сега не ме ферма. Дали е добра идеја ако му го тргнам? Не знам колу е точно али не било убаво да се тргне ќе се разболело.

Прочитај едно 4-5 страници поназад, да не се повторуваме сега на секое...

Јас стварно не ја сфаќам финтата со огледалце. Зашто? Ако сакате да има друштво, купете уште едно папагалче, бар нема да живее во илузии дека тоа во огледалото му е другарче.

Mojot skolovranec koga ke go slušni i svojot glas na videava pobudaluva[DOUBLEPOST=1440701015][/DOUBLEPOST]Го урочив `сколовранецот`:facepalm:

денеска се ѕвекнал летајќи во една столица и цел ден е повлечен и тивок. 2-3 саати седел во агол и слабо мрдал. Попладнево е малку повесел, па се надевам дека нема ништо скршено.

Во последно време е многу `распрден` и кога лета прави многу враголомии. Незнае во последно време нормално да лета, прави само пируети и нормално беше ден ден да добие по клунот:boksix:

Последно уредено:
Го заприметив денеска, носето му обелело (претходно му беше темно виолетово). Треба да се алармирам?
DSC_0324.JPG

Последно уредено:
не би требало ако е све во ред да ја менува бојата од `машка` во `женска`. прашај во продавниците за птици најдобро,можеби знаат нешто

не би требало ако е све во ред да ја менува бојата од `машка` во `женска`. прашај во продавниците за птици најдобро,можеби знаат нешто
Добро е, на ова налетав по нетов:
"When a female's cere turn white, it means that they are coming out of breeding condition."

Што може да им биде на тигрициве од јадење лепче? Ова моево ко лудо е за леб, а види некој да јаде леб одма на маса, па уште гриза ако му го земеш лепчето. А кога нема да извадам леб нигде го нема.

Што може да им биде на тигрициве од јадење лепче? Ова моево ко лудо е за леб, а види некој да јаде леб одма на маса, па уште гриза ако му го земеш лепчето. А кога нема да извадам леб нигде го нема.
Нормално дека јадат леб. За тигриците не се сеќавам дали јадеа(поминаа повеќе од 20 години од тогаш), Розе колинсот многу јадеше леб, буквално дупка правеше во лебот, и ништо не му беше.

Козицата сега што ја имам јади бисквити со млеко(од тањирот на детето), шпагети и слични работи.

Нај интересен ми беше розе колинсот кој се однесуваше булвално како што препорачуваат докторите-не сакаше:газирани пијалоци,алкохол,луто, кисело,...а многу јадеше риба(очите најмногу), торти(оревчината ги вадеше како со пинцета), варено јајце, сите тестенини,, сите видови на семки, варено месо(тогаш стануваше агресивно од месото), сите млечни работи...

Ништо нема да му биде од лепчето, само нека не се учи многу да го јаде... примарно јадење нека му биде просото, а лебчето нека му служи како еден вид на десерт :)

Негде прочитав дека не смеат и се засекирав :D Не му даваме многу, обично кога ручаме е затворен ама ете така некогаш кога ќе се најде надвор по лебот е ко лудак. Ќе го частам од време на време чим така :D

:pos::pos::pos:

wtf-21.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom