ставив сипина коска има ама несака да кца а имам и уште еден папагал тој кца а овој несакаМене ми изгледа таман, но за да не му расте, стај му сипина коска во кафезот. Има во пет шоповите.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ставив сипина коска има ама несака да кца а имам и уште еден папагал тој кца а овој несакаМене ми изгледа таман, но за да не му расте, стај му сипина коска во кафезот. Има во пет шоповите.
Nope, такво си е.го мачкаш со нешто или такво му е тоа над клунот?
добро вие на форумов сте тука д криикувате и да се зафркавате со народи одкога сум на овој форум јас до памтам вие само нешто префрлате ако незнааете неморанни да одговарате без потреба ...или тепате време ццц свашта[DOUBLEPOST=1444615523][/DOUBLEPOST]Ќе си гугла малце наместо да замара со милиони прашања на форумов. Има на српски дури и видео на јутуб каде убаво се објаснува што и како. Ама пак ќе речам, ќе си гугла, се си има убаво објаснето за секој вид на птици посебно.
Не ме разбравте јас несакам да имам други папагалчинја е сега шо треба да направам за да не дојде до тоајас сум немал искуство со несење на јајца, ама сум читал дека треба да им се направат услови за тоа. ако можиш да им најдиш природно седело од помали птици, добро би било. сега во есен е лесно да се најди такво седело во природа, пошто оддалеку се гледа во грмушките.
е сега дали ќе сакаат да снесат јајца во туѓо седело...е прашање.
иначе јас кога чував тигрици редовно им го кратев клунот со грицкалка за нокти по околу 1-1,5 мм и никогаш немапе проблем
Ме напињаш апла затоа што редовно ми стигаат нотификации од темава кај што прашуваш банални прашања, ај што прашуваш па не знаеш ни да се изразиш како неписмена да си. И никој не се зафркава со народи лол, ниту префрла дури мислам дека и повеќе отколку што заслужуваш ти е посветено внимание и совети со оглед на тоа што мислам дека си трол.добро вие на форумов сте тука д криикувате и да се зафркавате со народи одкога сум на овој форум јас до памтам вие само нешто префрлате ако незнааете неморанни да одговарате без потреба ...или тепате време ццц свашта
Абе Неписмен што мора па ти да одговараш не ми е јасно од тебе нема потреба да очекувам обајаснувње во врска со папагаливе јаснооо...? има некој што сака да одговори за џабе не е ставен овој форум ако несакаш да одговараш сиктр а да правам дебати со тебе немож да се замарам со едн обичан ретрд а за мојто изразувње нее се секирај....бркај си своја работа ....само изгледа не ти е местото на форумов .....а дечко ако ти стигаат нотификации па напушти го форумов не ти е место кај папагаливе оди играј си некоја игра ...Ме напињаш апла затоа што редовно ми стигаат нотификации од темава кај што прашуваш банални прашања, ај што прашуваш па не знаеш ни да се изразиш како неписмена да си. И никој не се зафркава со народи лол, ниту префрла дури мислам дека и повеќе отколку што заслужуваш ти е посветено внимание и совети со оглед на тоа што мислам дека си трол.
И да, 2015 е, постои нешто Гугл, таму има 102390129312 пати повеќе информации и совети во врска со било што од форумов а без да замараш никој.
точно јас пишав ако знае некој а не да критикува што сум прашувала значи јас барам помош некој ако знае да ми одговоре а критики не ми требат.....да се навратам на папагалите а ако снесе женката јајце нели можам да го фрлам или пак читав на интернет демек да се свари јајцето и пак да им се ставе во кафезот,а дали треба да ги раздвојам не би сакала бидејки се зближиа ? е сега ако има јајце што можам да направам да го фрлам дали може ,откако ке го снесе или неможе такаAdrijana-ако евентуално снесат јајца а несакаш да ги одгледуваш, земи ги однеси им ги во некој пет шоп кој се занимава со таа работа, а пагалите ќе си продолжат со својот живот(или смени им ги со џамлии)
Ако решиле тие(т.е. ако им бара природата) да снесат јајца неможиш да ги спречиш. природен нагон си е тоа.
ПС: ај барем на оваа тема да ги избегниме кавгите, доста ги има на другите теми како политичките, па сега уште овде. Треба пваа тема да е порелаксирана од ова![]()