Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
е ама мене ме загрижува шо го имам неколку недели а уште нема излезено..нормално е?
Јас имав 2 едното излезе после 3 дена, мака мачев да го приберам бегаше цело време,а другото после 3 недели и тоа само над кафезот на 5-10 минути :) еве скоро 1 година го чувам а ич не сака да излегува не сака да си игра. Дава само јас да го погалам и после бега. Едноставно такви се

Јас имав 2 едното излезе после 3 дена, мака мачев да го приберам бегаше цело време,а другото после 3 недели и тоа само над кафезот на 5-10 минути :) еве скоро 1 година го чувам а ич не сака да излегува не сака да си игра. Дава само јас да го погалам и после бега. Едноставно такви се
Fala ti mnogu :)

da ve prasam nesto?
dali na papagalceto da mu stavam ogledalce 4/5 dena e so mene(staro e 1/2 meseci)

da ve prasam nesto?
dali na papagalceto da mu stavam ogledalce 4/5 dena e so mene(staro e 1/2 meseci)
Ако сакаш да се поврзе со тебе, никако огледало. А ако останува почесто само дома и за да не ве "замара" вас стави му. Така ќе мисли дека има друго папагалче и нема да ве ферма. :)

Поарно не... ако му ставиш огледало, до крај на животот нема да ве ферма

da ve prasam nesto?

И моето кога го земав може скоро една недела ја пикаше главата во храната и ја растураше. Нормално е тоа, уште може е исплашено од промена на местото. За огледало и јас не сум.

Bad boy eats junk food.. or that is not food? :>
Sam si ja zakaci hevtalicata, si ja nosese saat vreme kako mengjusha i sam si ja izvadi haha..
7888c7131fc2e226cb975c9eb14bbe39.jpg

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

zdravo na site, aj ve molam za pomoss, nesto mu se slucuva na papagalceto moe, tigrica imam, ama poslednive nekolku denovi nekako cudno e, sedi celo vreme podueno i so glavata vo krlioto, ne e aktivno kako sto bese i celoto e nakostreno, neznam so da mu pravam :(

дали знае некој дали овој папагал е машки или женски ако може за помош,имам проблем бидејки овој белиов го мава др папагал аа др папагал е машли се познава и незнам што да мислам тука се сакаат тука овој белиот не му дава да јаде на другиот и перта со крилата а некојпат се играт ако знае некој д ми каже шо се дешава[DOUBLEPOST=1438244648][/DOUBLEPOST]
дали знае некој дали овој папагал е машки или женски ако може за помош,имам проблем бидејки овој белиов го мава др папагал аа др папагал е машли се познава и незнам што да мислам тука се сакаат тука овој белиот не му дава да јаде на другиот и перта со крилата а некојпат се играт ако знае некој д ми каже шо се дешава
машки или женски е

Attachments

• IMG_20150730_100449.jpg
    IMG_20150730_100449.jpg
    1 MB · Прегледи: 11
  • IMG_20150730_100539.jpg
    IMG_20150730_100539.jpg
    1,1 MB · Прегледи: 11
Последно уредено:
дали знае некој дали овој папагал е машки или женски ако може за помош,имам проблем бидејки овој белиов го мава др папагал аа др папагал е машли се познава и незнам што да мислам тука се сакаат тука овој белиот не му дава да јаде на другиот и перта со крилата а некојпат се играт ако знае некој д ми каже шо се дешава[DOUBLEPOST=1438244648][/DOUBLEPOST] машки или женски е

Досадна си, пред месец дена истово го праша ... уште е мало папагалчето, ако тоа над клунот му стане плаво значи е машко, ако е розевко е женско. Од прилика 3-4 месеци треба за да се дознае какво е папагалчето. Така да, стави за месец ипол слика и ќе ти кажеме ;)

Досадна си, пред месец дена истово го праша ... уште е мало папагалчето, ако тоа над клунот му стане плаво значи е машко, ако е розевко е женско. Од прилика 3-4 месеци треба за да се дознае какво е папагалчето. Така да, стави за месец ипол слика и ќе ти кажеме ;)
a bidejki se mavaat i klukaat sto mozam da storam bea razdeleni edna nedela no dzabe ako znae nekoj da pise neka kaze btw na nekoj so nesam dosadna

Isti pol se verovatno i zatoa se tepaat

Toj pomalku što ti se svigja zameni go so sprotiven pol papal ili poklonigo na nekoh blizok

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom