- Член од
- 20 октомври 2013
- Мислења
- 66
- Поени од реакции
- 25
Да се пофалам
денес почна женката да влева во куќарката и некако се поблиски со мажјакот 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://www.tigrica10000.bloger.index.hr/post/pripitomljavanje/972500.aspx -на српски е страницава... прочитај..се надевам дека ти помогнав![]()

тигрицата ти е бебе уствари ... него ме интересира каде може да се најде асално легло на нимфи во скопјево, конкретно ме интересираат еднобојни цели сиви или бели без портокалови образи ?
лета само на десно макс 2 метри али више збори

И нека не ти биде пуштено по цел ден барем сега додека не го припитомиш....доволно е дневно 1 саат да биде пуштено пилетоСе недевам дека ќе успеам барем малце да се припитоми , барем да не се плаши од мене , а инаку папагалот мој не јади јаболко ќе проба со нешто друго .. фала за помошта па ќе ве избестам за 1 месец што сум направил .. пак фала и поздрав![]()
кога е пуштен папагалот ти оди само на високи места мислејќи дека таму е најбезбеден..А за тоа што не јаде јаболко ич не му се сеќирај, не јадат сите зависи до папагалот 
Имам тигрица и на пердувите на стомакот има некои белки. Дали самиот папагал ке си ги исчисти или?

Znaci sakav da se konsultiram so vas, sega momentalno kako sto i vie samite znaete imam papagalce Mal Aleksandar i poslednovo vreme izgleda nemam tolku slobodno vreme na raspolaganje za da mu posvetam vnimanie posto studiram i treba da se spremam za ispiti i vrz osnova na toa se mislam nekako da mu pomognam no bidejki budzetot mi e limitiran nemam tolku pari za da mu napravam drustvo so identicen papagal tuku planiram da mu kupam Fisher ili pak Rozenkolis no bidejki se od razlicen tip ne sum siguren dali e vo red da gi stavam vo ist zaednicki kafez, taka da bi sakal da ve prasam sto vie mi predlagate, koja e najdobrata opcija ? Blagodaram 

denes mi umre ednata tigricaja hranev so jajca marula spanak i proso,ne bese na promaja stara 11 meseci i cistev redovno imase voda
da ne znae nekoj sto bi bila pricinata za nejzinata smrt
denes mi umre ednata tigricaja hranev so jajca marula spanak i proso,ne bese na promaja stara 11 meseci i cistev redovno imase voda
da ne znae nekoj sto bi bila pricinata za nejzinata smrt[DOUBLEPOST=1398430582]

Scire fala od sea vise marula i spanak nikakoЕте ти го одговорот... пишав пред некое време, дека мојот папагал за малце ќе ми умреше одкако проба спанаќ... почнуваат тогаш да серат темнозелено гомно, и очигледно ги фаќа стомакот. Ама ај ова ти е памет за другпат, сепак жал ми е за тигрицата...