Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Да се пофалам :) денес почна женката да влева во куќарката и некако се поблиски со мажјакот :)

http://www.tigrica10000.bloger.index.hr/post/pripitomljavanje/972500.aspx -на српски е страницава... прочитај..се надевам дека ти помогнав :)

Се недевам дека ќе успеам барем малце да се припитоми , барем да не се плаши од мене , а инаку папагалот мој не јади јаболко ќе проба со нешто друго .. фала за помошта па ќе ве избестам за 1 месец што сум направил .. пак фала и поздрав :)

Кога папагалите ќе решат да се истушираат :D
asy9y8yz.jpg

тигрицата ти е бебе уствари ... него ме интересира каде може да се најде асално легло на нимфи во скопјево, конкретно ме интересираат еднобојни цели сиви или бели без портокалови образи ?

тигрицата ти е бебе уствари ... него ме интересира каде може да се најде асално легло на нимфи во скопјево, конкретно ме интересираат еднобојни цели сиви или бели без портокалови образи ?

тигрицава има само 4 месеци, има едно крилце функционално сега за сега зашто другото си го запали :( лета само на десно макс 2 метри али више збори :D :D :D

Се недевам дека ќе успеам барем малце да се припитоми , барем да не се плаши од мене , а инаку папагалот мој не јади јаболко ќе проба со нешто друго .. фала за помошта па ќе ве избестам за 1 месец што сум направил .. пак фала и поздрав :)
И нека не ти биде пуштено по цел ден барем сега додека не го припитомиш....доволно е дневно 1 саат да биде пуштено пилето :) кога е пуштен папагалот ти оди само на високи места мислејќи дека таму е најбезбеден..А за тоа што не јаде јаболко ич не му се сеќирај, не јадат сите зависи до папагалот :)

Имам тигрица и на пердувите на стомакот има некои белки. Дали самиот папагал ке си ги исчисти или?

Имам тигрица и на пердувите на стомакот има некои белки. Дали самиот папагал ке си ги исчисти или?

Па тоа е нормално самиот папагал ќе се ичисти, не се секирај ич за тоа :)

Zdravo na site :) Znaci sakav da se konsultiram so vas, sega momentalno kako sto i vie samite znaete imam papagalce Mal Aleksandar i poslednovo vreme izgleda nemam tolku slobodno vreme na raspolaganje za da mu posvetam vnimanie posto studiram i treba da se spremam za ispiti i vrz osnova na toa se mislam nekako da mu pomognam no bidejki budzetot mi e limitiran nemam tolku pari za da mu napravam drustvo so identicen papagal tuku planiram da mu kupam Fisher ili pak Rozenkolis no bidejki se od razlicen tip ne sum siguren dali e vo red da gi stavam vo ist zaednicki kafez, taka da bi sakal da ve prasam sto vie mi predlagate, koja e najdobrata opcija ? Blagodaram :)

Eve edna slika od papagalcevo, negovoto ime e Poki :)

cjd5v.jpg

Да не знае некој каде можам да најдам козица во Скопје,и отприлика која им е цената.Сум чувал тигрици ко дете али не ми правеа ќеф,од три само една успеав асално да ја припитомам и тоа 6 месеци ми требаа.Нимфиве многу пеат,знаат ептен да напнат некад,така да ми препорачаа да земам козица демек полесно се дресирал од тигрица,интересно папагалче бил а и не галамел многу.:D

denes mi umre ednata tigrica :place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place: ja hranev so jajca marula spanak i proso,ne bese na promaja stara 11 meseci i cistev redovno imase voda
da ne znae nekoj sto bi bila pricinata za nejzinata smrt[DOUBLEPOST=1398430582]

denes mi umre ednata tigrica :place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place: ja hranev so jajca marula spanak i proso,ne bese na promaja stara 11 meseci i cistev redovno imase voda
da ne znae nekoj sto bi bila pricinata za nejzinata smrt

Ете ти го одговорот... пишав пред некое време, дека мојот папагал за малце ќе ми умреше одкако проба спанаќ... почнуваат тогаш да серат темнозелено гомно, и очигледно ги фаќа стомакот. Ама ај ова ти е памет за другпат, сепак жал ми е за тигрицата...

da ne znae nekoj sto bi bila pricinata za nejzinata smrt[DOUBLEPOST=1398430582]

Спанаќ, магдонос, авокадо, рукола.. се е отровно за папагалчиња :(

Ете ти го одговорот... пишав пред некое време, дека мојот папагал за малце ќе ми умреше одкако проба спанаќ... почнуваат тогаш да серат темнозелено гомно, и очигледно ги фаќа стомакот. Ама ај ова ти е памет за другпат, сепак жал ми е за тигрицата...
Scire fala od sea vise marula i spanak nikako

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom