Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
ЗДРАВО НА СИТЕ МОЖЕ ГО ИМА ОВА ПРАШАЊЕ НЕКАДЕ АМА НЕКОЗАМ ДА ГО НАЈДАМ ДАЛИ МОЗЕ НЕКОЈ ДА МИ ПОМОГНЕ ПРЕД 2 ДЕНА КУПИВ ПАПАГАЛЧЕ НИМФА АМА НЕЗНАМ ДАЛИ Е МАШКО МИ КАЖАА ОТИ Е МАШКО АМА НЕ СУМ СИГУРНА КАКО ДА ГО ПРЕПОЗНААМ ДАЛИ Е МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ПОЗЗЗЗЗ

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

ЗДРАВО НА СИТЕ МОЖЕ ГО ИМА ОВА ПРАШАЊЕ НЕКАДЕ АМА НЕКОЗАМ ДА ГО НАЈДАМ ДАЛИ МОЗЕ НЕКОЈ ДА МИ ПОМОГНЕ ПРЕД 2 ДЕНА КУПИВ ПАПАГАЛЧЕ НИМФА АМА НЕЗНАМ ДАЛИ Е МАШКО МИ КАЖАА ОТИ Е МАШКО АМА НЕ СУМ СИГУРНА КАКО ДА ГО ПРЕПОЗНААМ ДАЛИ Е МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ПОЗЗЗЗЗ

staj slika zaso bes slika ne moze da se kaze

Denes kaj mojata nimfa primetiv deka izmetot i e nekako po tecen dali moze nekoj da mi kaze nesto poveke okolu toa

Ќе го повторам од пред некоја недела постот-кувај ја водата пред да му ја дадиш, и пробај малку андол иситнет ,и после вода во клунот.Ова неможам стрикно да го препорачам(незнам што можи да се случи),ама кај мене редовно помагаше.

твое е што ќе превземиш од сите совети кои ќе ти се дадат

Prodavam nimfa mazjak vo odlicna zdravstvena sostojba, star 10 meseci i e mnogu aktiven, cel den pee, moze da se kupi so kafez (full oprema) ili pak oddelno, pricinata sto go prodavam e deka sea momentalno imam 2 mazjaci i edna zenka pa vaka nikogas ne mozat da se razmnozat, inace ne bi go prodal, retko ima takov papagal so takvi ubavi boi, dokolku nekoj e zainteresiran neka mi pisuva replika ili pak privatna poraka, ke mu prakjam i fotografii :)

Prodavam nimfa mazjak vo odlicna zdravstvena sostojba, star 10 meseci i e mnogu aktiven, cel den pee, moze da se kupi so kafez (full oprema) ili pak oddelno, pricinata sto go prodavam e deka sea momentalno imam 2 mazjaci i edna zenka pa vaka nikogas ne mozat da se razmnozat, inace ne bi go prodal, retko ima takov papagal so takvi ubavi boi, dokolku nekoj e zainteresiran neka mi pisuva replika ili pak privatna poraka, ke mu prakjam i fotografii :)
kazi so pari i daj nekoja slika

be8abuqe.jpg

Иако сите ми рекоа дека тигрицата ќе биде лоша со нимфата, на крај испадна обратно.
Него тигрицава кога ќе пролета да не знае некој да ми каже? Има три месеци веќе и абер нема од летање. Рекорд и е пола метро, никогаш право цело време на лево само иде и правец под! Дур ова другово и се прчи и ја надлетува цело време

@Lool
И мене ми личи на женскурачу тфоја бјутифул нинфа.Моја е женска исто.Летоска можда и ке ти снесе јајца,немој да се изненадиш.Ама не су плодни тија јајца.Значи муда мали папагали : ) Oсфен ако не се пари сс некога фраера.Моја нинфа не од руку него и од уста ми еде,научила дека тамо ми стои храна и застане ми на рамо и иде накуде уста како да сака да ме залапа : )

@коцка
Блазе си ти по дома еј, какф спој на раскошни бое и пердуви.Чудно е што нинфа сака да се дружи
Она е себична и брани си гу сфоју територију.Моја е главна по дома, на мое куче му се курчи и не му се плаши.Поодамна е она куде мене, права домаќица : ) Да се знае кој е газда у локал, а и постара од куче и му мрси увек кд е немиран он : )

pa uste e mlada ke proleta

добро е :) искрено се засекирав зашо нинфата преферира да трча по земја, а тигрицава зашто ја следи не се ни обидува мнпогу многу да лета...па си викам да не не знае дека треба да пролета :P

Vaka,imam dve tigrici par koi sakam da gi sparam gi ispolniv site uslovi no ova so pojacana ishrana bas i ne mi ide.Citav deka samo toa da im davam pa ke projadat ali nikako nejkat.nekolku dena samo ovodje zelencuk i jajce im davav i ne sakaa a cim im dadov proso se davea u nego.Pa ako moze nekoj da mi pomogne bi mu bil blagodaren.

и кај мене додека чував тигрици најмногу јадеа просо.розе колинсот пак јадеше како контејнер-све и сешто

Vaka,imam dve tigrici par koi sakam da gi sparam gi ispolniv site uslovi no ova so pojacana ishrana bas i ne mi ide.Citav deka samo toa da im davam pa ke projadat ali nikako nejkat.nekolku dena samo ovodje zelencuk i jajce im davav i ne sakaa a cim im dadov proso se davea u nego.Pa ako moze nekoj da mi pomogne bi mu bil blagodaren.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom