Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

и што да правам сега
 и што да правам сега 
Здраво , имам два папагала еден црвеночел и еден тигрица, кога ги купував продавачот рече дека се машки,и оп сеа зимам да и ставам јадење и гледам јајце

и што да правам сега

Прееска на улица најдов една тигрица па ја прибрав, греота е. Ја ставив у кафезот на нимфата и глеам добро се слагаат, и тигрицава е мирна и плашлива како нимфата.
Но оваа вест и не е така добра за Пегла, другата моја тигрица, која ќе мора да си бара нов дом. (ја ќе и најдам, нема сама да си бара, да не се разбереме погрешно) Причини: Пегла е лошотија од папагал, ја тепа кутрата нимфа (која нели, е 5 пати поголема) и коа се у ист кафез, не и дава да јаде. Истото се дешава сеа и со новово.
Во различни кафези се. Ама некако нејќам 2 кафези у соба, многу ми се. Затоа ќе го дадам Пегла а нимфата и новово тигриче ќе си седат заедно во еден кафез. Зошто да не, и двете се мирни, ни се закачаат ни ништо.Зашто едноставно не ги ставиш само во различни кафези? Некако идеата, нимфа и тигрица во ист кафез не ми иде... мој совет е поскоро да ги одделиш.
Во различни кафези се. Ама некако нејќам 2 кафези у соба, многу ми се. Затоа ќе го дадам Пегла а нимфата и новово тигриче ќе си седат заедно во еден кафез. Зошто да не, и двете се мирни, ни се закачаат ни ништо.
Не, не, ептен е мирна нимфата... а за плашлива да не зборам, еднаш тивко прднав и она се уплашиПа во ред, не се закачаат сега, али доволно е еден момент на нимфата да и текне дека сака да се закача... ќе си го носиш на душа. Али ти си знаеш најдобро.
 Нема шанси она да се закача.
 Нема шанси она да се закача.како луѓето што се различни по карактер,така е и кај животните.колку нимфи да видиш,толку различни карактери ќе видиш и кај нив.
Штом е такво папагалчето,имаш многу добра основа за да го припитомиш и да го издресираш,така да ти биди буквално `лепак` за тебе