Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Moze li nekoj da mi kaze kakol da znam deka dve tigrici se spremni za parenje?
I dali moze da se sparat dve tigriici od isto leglo???
Fala odnapred:):):)

Извини малку те игнориравме од што тупев со мојот проблем :)

прво треба да знаеш дали се пар машко и женско, кафезот не е мал но треба да има седло за јајца ( се купува од пет шоп ) а тоа дека се од исто седло мислам дека нема врска.

коцка
Nema problem:):):)
Ryan Giggs
Spored opisot za polova razlika jas zakluciv deka imam par masko i zensko.
Pred nedela dena im napraviv gnezdo od sper-ploca so soodvetni dimenzii im ja pojacav ishranata,no moive ne sakaat da slusnat za ovosje,zelencuk i jajca:unsure: pa zatoa im kupiv vitamini od pet-shopot:)
Inaku ti blagodaram za komentarot:D:D:D

еее имав пре паметен папагал,се викаше живадин,нимфа,со жолта косичка,толку беше паметен и питом сто не живееше во кафез,леташе низ цел стан,ни стоеше на раме,ни јадеше од супата на трпезарија,ни стоеше на прст,не будеше,само уште да збореше...но еден ден ни побегна,стоејќи на моето рамо,јас излегов на тераса,заборвива дека го носам,виде птици и летна :(:(:(:(:(:(

Добро е... јас си мислев дека само мојот папагал сака да ме чивча, ама изгледа не сум единствениот :LOL:

Овој сака ја да го чивчам аааааааа!!!!

Греота е да му ги скратиш крилјата на папагалот. Не се прави паметен, ако ти седат во кафез, зошто тогаш да им ги кратиш крилјата? Кратењето треба да го врши некој професионалец,што има искуство во таа работа, а не вака ние да те учиме по форуми.

значи не се правам паметен самон прашувам за мислење и нормално дека тоа ке го прави професионалец ветеринар, и веке се научив каде и да го однесам.и како прво сакам да им ги скратам крилјата зошто се премногу диви па сакам да се навикнат на мене.

Ali sepak ne e humano da mu se secat delovi od kriljata na eden papagal:(:(:(
Toa ti e isto kako na vas da vi gi isecat prstite:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

јас пред повеќе од 20 години им ги сечев пердувите на две тигрици,ама ни тоа не помагаше.повторно беа многу немирни,највероватно бидејќи беа во пар.после тоа чував само по еден папагал,и немав проблеми.

иначе секоја пролет папагалите се митарат и им отпаѓаат пердувите,и повторно им растат нови на местото на исечените.

Некои им сечат вака пердуви и на кокошки кога им преоѓаат преку ограда кај комшиите(баба ми редовно беше со ножици во рака:vozbud:)

и пак другата, поважна порака ми исчезна... :(
за нимфата и тигрицата...пак хахаха. неколку дена веќе нимфата ја чешка тигрицата по главчето и си уживкаат заедно, ама приметив последниве 2 дена и го чекпа окото. денес тигрицата го држи тоа окце затворено :( нема никаква инфекција, ништо, само што го држи затворено. да ставам капки, маст, нешто? на крај нимфата поопасна испадна :P

и пак другата, поважна порака ми исчезна... :(
за нимфата и тигрицата...пак хахаха. неколку дена веќе нимфата ја чешка тигрицата по главчето и си уживкаат заедно, ама приметив последниве 2 дена и го чекпа окото. денес тигрицата го држи тоа окце затворено :( нема никаква инфекција, ништо, само што го држи затворено. да ставам капки, маст, нешто? на крај нимфата поопасна испадна :P

Najdobro da stais nekoja mast

mojata tigrica
iNZlwdY.jpg

da se znae koj e gazda :D
jMA07M1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom