коцка
Curiouser and curiouser!
нимфата почна да ми откачува по дома, ваква е многу често. на видеово фатив само неколку секунди...--- надополнето: 16 јануари 2014 во 11:28 ---
што и значат овие звуци?
што и значат овие звуци?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нимфата почна да ми откачува по дома, ваква е многу често. на видеово фатив само неколку секунди...--- надополнето: 16 јануари 2014 во 11:28 ---
што и значат овие звуци?
А сака со мене да се пари? Зашо обично ќе ми дојде на рамо или на рака и ми цивка вакаженка е и сака да се пари ( кога ќе ја видиш пак така да прави знај дека повикува дека е спремна за парње ) , очекувај во скоро да почне и јаца да ти несе ( нормално неоплодени ). овој период давај и креда зазпто потребен и е калциум а за да и ги намалиш циклусите давај и помалце витаминска храна. иначе со среќа нека ти е кога се во таква фаза се повлечени не сакаат да се дружат а случајно ако снесе јајце и проба да го квачи не ја оставај туку извади и го јајцето одма.
А сака со мене да се пари? Зашо обично ќе ми дојде на рамо или на рака и ми цивка вакане, сериозно, прави вака некој месец, дрижељубива е, дури и ново папагалче донесовме и си играат, има околу година дена (не е рано?) и плус ветеринарот рече машко дека е....?
Аааааааа!!!! Ма има! Тука е и дечко ми шо на мене се навртела хахапа да , во принцип замислува дека си и партнер за парење зашто освен тебе гарант нема друг во близина.
Аааааааа!!!! Ма има! Тука е и дечко ми шо на мене се навртела хахаа би имало проблеми со другото папагалче? Сега за сега се сакаат, малото е инсче 2 месеци тигрица, не знаеме машко или женско
Извини ако прашувам вака, од искуство збориш? Зашо стварно се цело време заедно сега, ако ги разделам се довикуваат и ми изгледа неверојатно дека не би се поднесувале. Нема врска полот на другото папагалче?рачунај деќа ќе се заколат !!!!
Извини ако прашувам вака, од искуство збориш? Зашо стварно се цело време заедно сега, ако ги разделам се довикуваат и ми изгледа неверојатно дека не би се поднесувале. Нема врска полот на другото папагалче?
Се надевам дека ќе бидат исклучок...ако е ива некакво правило...мада кога ќе ми текне, таткото на дечкото мој веќе имаше ваква комбинација и без никакви проблеми. Јајца се редеа, а папагалите си живееа сложно..
така и јас мислев на почеток додека тигрицата ми беше малечка па се дружеа многу дури и во ист кафез седеа, меѓутоа кога порасна тигрицата одлучи да биде главна па прво ја избрка од местото на кое седеше нимфата па продолжи до таму што понатака и не ја пушташе а било кое место во собата да седи мирно. нимфите иако се големи во природа се многу мирни додека од друга страна тигриците се невротични и сакаат да бидат главни.
си требало да земеш нимфа.Да тоа знам...али педерите баш тигрица ми препорачаа за да и праи друштво на нимфатаако се деси тоа, јеби га, тигрицата ќе лета. Нимфата е газда дома...
вчера под неразјаснети околности ми умре папагалчето . беше во фаза на несење јајца но разликата овој пат беше што јајцата беа /14 поголеми од предходните. не бев дома бев на викенд и кога се вратив што да видам, крвови .. од носето и устата му течело крв .. дали мозочен удар или срцев удар, најверојатно не можело да го снесе следното јајце. На некој ќе му биде смешно но стрес е да чуваш животинче дома поготово кога истото ќе се приврзе за тебе !!! rip пријателче!!!
![]()
Абе како што кажав, ми рече ветеринарот дека нимфата ми е машко. За да не ризикувам да земам женско, решив да земам тигрица, по препорака како што кажав. Тука се резервираат буквално уште кога се во јајца! Така да не можеш да кажеш што земаш...си требало да земеш нимфа.
мојата нимфа заврши вака :
Абе како што кажав, ми рече ветеринарот дека нимфата ми е машко. За да не ризикувам да земам женско, решив да земам тигрица, по препорака како што кажав. Тука се резервираат буквално уште кога се во јајца! Така да не можеш да кажеш што земаш...
Како да познаам кога точно ќе се спрема за јајца? Овие звуци ги прави веќе 3 месеци, калциум, мислиш на сипа? Неќе да ја види, али затоа си има едно место над вратата каде што од време на време си прави дупчеимам и чуено дека мнооогу често умираат при несење или после, некако да ја заштитам?
Фала!!!