Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
На секој папагал потребна му е сипина коска. Не знам што е со твоето o_O
Ми треба баш зелена, сигурно има таму? Јас имам бела, ама он е само по зелените :)

Мислам дека има зелена, ај ако не утре и така одам натаму да купам просо па ќе прашам ;)

Помагајте , папагалчево по цел ден е неактивно, само спие и јаде ,многу слабо искача од кафез и има зеленкаст пролиф,да не е нешто сериозно ? :(

АЛООООООООООООООООООО ПАПАГАЛЧЕТО МИ СЕДИ ВО ЕДНО МЕСТО ТАКВО ЦЕЛО ИСПРЕВРТЕНО АМА НЕ Е УМРЕН ОТВАРА ОЧИ И МРДА ПОМАЛЦЕ СО КРИЉАТА ШТО ДА ПРААМ ??????????

АЛООООООООООООООООООО ПАПАГАЛЧЕТО МИ СЕДИ ВО ЕДНО МЕСТО ТАКВО ЦЕЛО ИСПРЕВРТЕНО АМА НЕ Е УМРЕН ОТВАРА ОЧИ И МРДА ПОМАЛЦЕ СО КРИЉАТА ШТО ДА ПРААМ ??????????

малце подетално , што папагал, колку е стар .. да не си го пуштил да лета или си го ставил надвор на тераса ... како мислиш испревртено ? ако не те мрзи удри една фотка од птицата !!!

ако пие вода можеш до најблиската вет. амбуланта да му земеш мултивитамин за птици ( прашок и се става во вода) и AD капки. ако е настинато со оваа комбинација ќе се крене за 1 ден!!

Не сум го пуштил да лета мајками му стаи моркоф и јадеше цело време и предходниве 2-3 дена цело време јадеше и спиеше и не пие вода туку седи на дното од кафезот(претходно беше на такво држач) јас му го бутнав намерно и падна,пошо беше заглавен еве го сеа нешто како да почна да праи некој поголеми движења сеа ќе стаам фотка

ЕДИТ: ГО ПИПНАВ И ПОЧНА ДА ЦРКА ДА ПИШТИ ?
2zfmiqh.jpg

--- надополнето: 27 мај 2013 во 19:25 ---
еве го се врати во нормала да му земам некој витамини има ли во аптека или во пет шоп кажете ми побрзо ?

друг пат давај му само просо/сончоглед .. и иди тркни купи му мултивитамин и AD капки од најблиската вет. амбуланта / пет шоп ... а папагалот како што гледам е машко.

витамини ќе даваш само кога ќе видиш дека нешто не е во ред со птицата !!!

Немаше такви витамини му земав некој витамини со јајце мед нешто ми препорача таа тамо па ќе видиме колку се ефикасни :)

Абе папагалчево шо го имам секој ден лета низ куќа, денес некако неактивно, едвај ко да лета некое пасивно оденсување има...
Шо може да е и како да се упраи работава :(

јас сум давал на папагали изронет андол во водата,но на свој ризик.само напоменувам и би препорачал да се распрашате пред да употребите.не би сакал да умре папагалче заради тоа.

еднаш ми беше сериозно разболен папагалот(тигрица) и сосила му пикував андол во клунот и вода после тоа.дали беше од андолот или не ,после тоа му помина.

Ме интересира која цена се розелата и розенколинсот и каде ги има по Скопјево ?

јас го земав од кај Јулија-пејачката,порано имаше продавница во ТЦ Олимпико(кај стденскиот Гоце Делчев) за 1200 денари.

Патем Вандал како е сега папагалчето?

Ми умре ... на многу лош начин,леташе и ми падна на кревет и со ноктите се заглави во чаршавот и од страв се преврти и умре дур дојдам јас до кај него умре..

а розели има ли во Македонија и која цена се ако знаеш ?

штета за папагалчето.на сличен начин и мене ми умре една тигрица.кафезот беше пбесен на дрво и папагалот се заплеткал во врвката што висеше низ кафезот(моја кривица).ја исчаши ногата,му набабри зглобот и за месец-два пополека умираше.

за прашањето ензнам,бидејќи послабо одам последно по вакви продавници,а во мој град и ги нема баш

Дали во Кочани постојат продавници за домашни миленици ме интересира ? Ке поминувам од таму па би сакал да посетам доколку има :/ Некој да не знае случајно ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom