Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Би сакал да знам каде се продава папагал од видот Мал Александар и по која цена. Ако е можно поупатените нека дадат свое мислење дали овој вид е добар избор, бидејќи сакам папагалче што ќе научи да збори ама некоја поефтина варијанта :)

Ќе може некој да ми каже каде по скопјево можат да се најде нимфи,бев во трговски и маџари нема...

Ќе може некој да ми каже каде по скопјево можат да се најде нимфи,бев во трговски и маџари нема...

Оди во Капиштец спроти министерство за економија во кулите најдолу имаш пет шоп.

ако веќе си се одлучил за нимфа земи албино, ги има и кај нас !!!
tiel%20alb.jpg

Имаш твоја одгледувачница или со ова "нас" сакаше да кажеш дека ги има по Скопјево , ако е 2рото каде можам да ги најдам?

Океј фала ви,планирам утре да појдам до анималс шоп ми рекоа имале млади нимфи па ќе видиме ќе ве известам

Ме интересира дали сите нимфи толку се дерат или само мојата? Имам нимфа и цела зграда ечи и по цел ден писка...се слуша кај комшиите на последен спрат а јас сум на први :S

Ме интересира дали сите нимфи толку се дерат или само мојата? Имам нимфа и цела зграда ечи и по цел ден писка...се слуша кај комшиите на последен спрат а јас сум на први :S
Не да не се дерат...а овоа сеа шо го земав јас певачки папагал ... не цела зграда ами цел станбен реон

Добар ден :)
Имам ново папагалче нимфа ( cockatiel), старо е 1 и пол-2 месеца и многу е уплашено. Ако може да споделете некои искуства како би можеле да го смиреме, веќе е 3ти ден кај мене. Знам дека би требало да почекаме уште некое време, ама не сакаме да ни умре од страв бидејќи додека сме со него, не сака ни да јаде, ни ништо. Го изнесовме малку надвор и почна да свирка и да се обидува да искоче. Денес му ја отворивме вратата од кафезот да се чувствува малку поослободено, ама не сакаше да излезе.
Би биле благодарни ако ни кажете некои дополнителни работи како би се зближиле со него, бидејќи го многу сакаме :)
Фала !

Имам ново папагалче нимфа ( cockatiel), старо е 1 и пол-2 месеца и многу е уплашено. Ако може да споделете некои искуства како би можеле да го смиреме, веќе е 3ти ден кај мене. Знам дека би требало да почекаме уште некое време, ама не сакаме да ни умре од страв бидејќи додека сме со него, не сака ни да јаде, ни ништо. Го изнесовме малку надвор и почна да свирка и да се обидува да искоче. Денес му ја отворивме вратата од кафезот да се чувствува малку поослободено, ама не сакаше да излезе.
Би биле благодарни ако ни кажете некои дополнителни работи како би се зближиле со него, бидејќи го многу сакаме :)
Фала !
И јас имам исто така ново папагалче исто така е 2 месеци певајучи папагај е големо е колку нимфа..добро можеби малце поголемо ама се аоти е мало и е малецко,инаку го имам истиот проблем.Само моето излегува,нонстоп јаде а оти е диво многу е диво па и неподносливо е више.Го пуштав јас да лета синоќа и прееска,го изморувам од летање низ собата и потоа со дрвено стапче му се приближувам па го натерувам да висне на стапчето и го доближувам до мене за да види дека нема ништо страшно.Така и денес праев ама гледам му се раскрварило крилцето подобро нека одмара сега недела дена.Јас откако скокна на стапчето го внесов в кафез и му дадов морковче како награда,за да види дека тоа шо го напраило било добро.Не се секирај не би требало да умре нимфата....

Ќе може ли некој да ми каже како да ја припитомам папагалчето нимфа (стара 1 ипол година) машко е. Секогаш бега и кога му пружам рака го отвара клунот и испушта звук како да се кара...
Често му давам сончоглед од рака и го зима но сеуште не ми дава да го допрам... :(

Фала !

Не го пуштајте да излегува уште му е рано!!! Почекајте уште 2-3 месеци додека да порасне и да се опушти, и кога ќе го пуштате отворете му ја вратата само да си излезе, не го факајте со рака. И секогаш пуштајте го во собата каде што му стои кафезот бидејки ако го пуштите во друга соба ќе се удира.

А во врска со стравот, сигурно ќе помине. Зборете му почесто и би требало да почне да се опушта.

Јас земав нимфа пред 5 дена и веќе е да кажам припитомена 2иот ден ми слета на рамо , еве почна сеа да се качува и на прст,уште да го научам да се храни од рака ќе биде припитомена целосно,нема врска тоа да ги оставате по 2 недели во кафез да разгледале моево ако не го пуштев уште 2иов ден ќе се спобудалеше почна да вришти и да фрла храна од нервоза :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom