Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро во сите пет шопови! сега судејќи по акцентот сигурно си од куманово или така по настрана па сигурно имате таму пет шопови.За во Скопје,појди во центар 1 кат(значи не приземје) горе во Јасмин пет шоп имаш млади нимфи пошто пет шопот беше неодамна отворен.Инаку цените се од 1000-1500 денари!
--- надополнето: 19 март 2012 во 19:01 ---

Добри се тие папагали а полошо од ара папагал мислам дека нема.Исто ко кокошка да чуваш дома.Инаку,ваков александар видов во тој во гтц пет шоп мал беше значи многу млад незнам колку беше возрасен можда половина од тие на сликите и беше сив со црн клун и бел прстен околу вратот и многу беше убав.Цена 8000 денари фаќај се за глава и излегувај.Поздрав :D
Неее,од СК сум само немам онаква буква на тастатурата,па наместо таа буква,"у" цело време пушувам... :) Уначе некако мн скапу 1500 ден...порано беа до 600 ден,барем толку го зема братучедка му...

Неее,од СК сум само немам онаква буква на тастатурата,па наместо таа буква,"у" цело време пушувам... :) Уначе некако мн скапу 1500 ден...порано беа до 600 ден,барем толку го зема братучедка му...

Сега се поскапени :)

Дај некој да ми каже дали е потребно да му се скратува клунот рачно,пошто не ја јаде сипината коска многу...и како да знам дали треба да му се скрати или си е нормален ?

Дај некој да ми каже дали е потребно да му се скратува клунот рачно,пошто не ја јаде сипината коска многу...и како да знам дали треба да му се скрати или си е нормален ?
немој рачно... :/ ќе те намрази псоле ќе се плаши од тебе.Ако несака сипина,стави му обична од училиште,моите такви глодаат :D

Ајт ако разбираш кажи дали си е нормален или треба интервенција :))

http://imageshack.us/photo/my-images/805/dsc0118on.jpg/
Еее супер нимфичка е .Нормален е остај го,нема шо да го мачиш.Само види долниот клун да не му е многу голем.Треба да биде заоблен.Затоа ти велам,земи со тие креди пробај обичните немора сипини.А и мислам дека има некои сипини со арома на нешто па може да ја глода.

не треба да му се скратува клунот никако,може само ноктите ама подобро на ветеринар однеси го

Не го носи на ветеринар, имаатслабо срце, може од страв да ти умре
купи му друга сипина, има во бои може тие повпечатливи ќе му се па ќе си го остри клунот.

ЛЕЛЕ БЕ ПОМОГНЕТЕ ПЛССС! Сегде каде што бев ,кажуваа дека ќе донесат нумфу! Како да знам дека се младе? Што ако не се младе? Една продавачка кажа дека сега е недостаток на птеце...можело стара да продаваат... само хрчак млад се продава

ЛЕЛЕ БЕ ПОМОГНЕТЕ ПЛССС! Сегде каде што бев ,кажуваа дека ќе донесат нумфу! Како да знам дека се младе? Што ако не се младе? Една продавачка кажа дека сега е недостаток на птеце...можело стара да продаваат... само хрчак млад се продава
Оди во ГТЦ горе има млади нимфи во едне отворен пет шоп.Ако си од Скопје де...по акцентот ми личиш некако на кумановчанка :D

Освен во Аеродром во одгледувачница (каде што моментално нема), кај може да се најде Розенколис папагал ама да е зелен со црвено не во некои други нијанси? :)

најубаво можеш да видиш по клунот,ако му е тeмно плаво или кафеаво тогаш е старо,а ако е по бледа боја или клунот е бел тогаш папагалчето е младо :) :)

Оди во ГТЦ горе има млади нимфи во едне отворен пет шоп.Ако си од Скопје де...по акцентот ми личиш некако на кумановчанка :D
ВО ск СУМ туку баш сегде барав,а у тој шопот умаше само една нумфа...па некако сумњуво е...може е стара,башка 1800 е ,а во другуте шопову е по ефтуно,ама немаат... :noze:

ВО ск СУМ туку баш сегде барав,а у тој шопот умаше само една нумфа...па некако сумњуво е...може е стара,башка 1800 е ,а во другуте шопову е по ефтуно :noze:
Тие нимфи кај зелено пазарче??? по 1500 мислам дека се...
е нема веќе нимфи од 1000 денари сега с емногу поскапени! :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom