Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби изгледа смешно ама јас ќе си прашам. Како да му ја наместам сипината коска. Дали треба да виси (и ако треба како да ја прицврстам) или може само да му ја ставам во кафезот.
Ако има некој слика не е лошо да постира тука.
Може ли некој да ми објасни кои услови ми се потребни за да ги размножам моите тигрици и се што треба да направам ?
Ве молааам!
Можеби изгледа смешно ама јас ќе си прашам. Како да му ја наместам сипината коска. Дали треба да виси (и ако треба како да ја прицврстам) или може само да му ја ставам во кафезот.
Ако има некој слика не е лошо да постира тука.
Сакам папагалот да го префрлам во друга соба..како тоа ке влијае врз него?
-мислам морам да го префрлам во друга соба ://.
Сакам папагалот да го префрлам во друга соба..како тоа ке влијае врз него?
-мислам морам да го префрлам во друга соба ://![]()
Се зависи до папагалот. Тие од пет шопот им даваат 20 дена за да се привикнат па да се пуштат и додека да се научат што како е во собата уште 3 дена, ама има папагали кои уште првиот ден да ги пуштиш се како 3 месеца да си ги чувал. Колку време го имаш папагалчето? Го пушташ да лета? Пробуваш да се зближиш со него?Имам светлосина тигрица, и сеуште не е навикната на новата средина.
Колку долго им треба да се прилагодат на нова средина?
1 ден го имам. Ни рекоа дека требало да биде во кафез 2 недели да се навикне.Се зависи до папагалот. Тие од пет шопот им даваат 20 дена за да се привикнат па да се пуштат и додека да се научат што како е во собата уште 3 дена, ама има папагали кои уште првиот ден да ги пуштиш се како 3 месеца да си ги чувал. Колку време го имаш папагалчето? Го пушташ да лета? Пробуваш да се зближиш со него?
да,така треба да биде,нека поседи 2 недели у кафез,а ти за тоа време гали го,збори му,и ќе се навикне.1 ден го имам. Ни рекоа дека требало да биде во кафез 2 недели да се навикне.
Не мораш да го чуваш толку долго, греота е. Кога мислиш дека ќе биде доволно пушти го. Обавезно збори му и гали го. Биди трпелива со него и дреми му у кафез со храна за да не се плаши од раце. Па чекаме импресии за некое време. Среќно.1 ден го имам. Ни рекоа дека требало да биде во кафез 2 недели да се навикне.
Кажи ми пријателе,дали е папагалчето машко или женско?Значи вака.. Папагалчево уште од кога го купив си се митареше, мислев дека му е период ама и од кога пројде тој нивни период папагалов продолжи, нон-стоп си се чешка, и си вади мали микроскопски пердувчиња, вчера бев до кај локалниов ветеринар да прашам што е, и ми даде едни капки кои се ставаат во вода, за да прекине со митарењето, и да му ги зајакне пердувите... АМА, не знам дали е од капките, но денес почнаа да му паѓаат и поголеми пердуви.. Некој лек, и дали да продолжам со капкиве?!![]()
Машко друже, нимфа..Кажи ми пријателе,дали е папагалчето машко или женско?