Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
mislam deka ne smee da jade cveke papagalce pazi, a za banjanje ti staj mu vodicka vo eden sad oni sami si se banjaat.
Не го бркајдобро нека ми каже некој што да му направам на моено папагалче што е по малку глупо и бега од сите, кога ќе го пуштам, го бркам пола саат низ дома, више пола година вака и се плаши од сите!

после го најде вратичето и си влезе!
Моето уште 2 ден од кога ми го купија го пуштив и сам си го најде кафезот
Ама пак е див и не застанува на раце:nesum:го имам околу 1 месец..премалце е да се привикне или?

и само на нив пее на други никако:nesvest:Па не си требала толку рано да го пуштиш, си требала една недела да го оставиш во кафез и да не го чепкаш за да се привкне на околината.Моето уште 2 ден од кога ми го купија го пуштив и сам си го најде кафезот
Ама пак е див и не застанува на раце:nesum:го имам околу 1 месец..премалце е да се привикне или?

Свиркај му!:pos2:Шала на страна, озбилно свиркај му ама никако не го чепкај, е сеа пошто женско (а сигурен си декае женско?каква боја му е клунчето?) ќе биде помирно мада немора да значи има и исклучоци ама ќе се припитоми. Види што го интересира, со што сака да си игра најмногу?ok, излезе, леташе малку, по описот женско епосле го најде вратичето и си влезе!
ова ќе го повторувам една недела, и после?
Свиркај му!:pos2:Шала на страна, озбилно свиркај му ама никако не го чепкај, е сеа пошто женско (а сигурен си декае женско?каква боја му е клунчето?) ќе биде помирно мада немора да значи има и исклучоци ама ќе се припитоми. Види што го интересира, со што сака да си игра најмногу?

По се изгледа женско е!клунчето му е темно-жолта боја!
Гледам дека најинтересна занимација му е кога ќе му пуштам некоја рок-балада и си свирка на неа!
иначењ од тие играчките што му беа во кафезот, имаше 3 ѕвончиња на нишалката ги обори
ОК ај ќе идам по твои инструкции, па здравје, трпение - спасение![]()

, и повеќе ти дружи го свиркај му него музика да му пушташ.
за да не гризе глупости.По се изгледа женско е!
Еј ама не му пуштај ти гласна музика, зошто ќе го мрднеш, и повеќе ти дружи го свиркај му него музика да му пушташ.
Купи му сипина коска ако нема, и неа ќе ја гризе, исто и ти maca_kakaза да не гризе глупости.

Ја мојов дудук го иам 2-3 години, па уште не застанува на рака. Искача од кафез и тие ствари, го научив да свирка...Исто на пр. кога некој подолг период нема да бидам дома(одмор, екскурзија и слично) кога ќе се вратам, збудалува, почнува да крека, да се препелка у кафез...Исто има некоја лоша навика, ваљда овие Rosella, имаат таква некоја аномалија :pos2: Застанува на некое од тие дрвцата, си ја мава глаата у кафез и пробува да полета...:pos2: Ова неможе да се опише со зборови .. :smeshko:

Треба малце повеќе време да им се посветува и на нив.