Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Моето го чувам веќе 1 месец и никој до сега го нема видено да пие вода
Како да проверам или како да го научам да пие?:)

Моето го чувам веќе 1 месец и никој до сега го нема видено да пие вода
Како да проверам или како да го научам да пие?:)

Нормално е тоа.:)
И моето се срамеше некој период, беше уплашено... одеднаш во нова средина, плус му се избаци ретардирана фацка со дебилен окез што се радуваше ко мало дете на лижавче кога ќе чврчнеше нешто( нели јас ова, очигледно :kesa: ). :pos:
Ќе се навикне, не се секирај.:wink:
Еве го моево, сега јаде и пие на секои 10 минути, ко пуфче е. :)

После некое време ќе се припитоми уште повеќе и ќе почне да ти застанува на глава, да ти смета дур куцаш, да ти растура за инат... :pos:
Само направи да се чувствува заштитено и сигурно, дека нема ништо лошо да му се случи. Пример, јас на моето му дадов поголема слобода после некое време, вратичката на кафезот му ја оставив отворена за да може кога сака да си излезе и да си се врати. Зашто ако му одбираш ти термини кога да го пушташ, мака ќе мачиш за да го прибереш. :)
Нека не те гледа како закана, туку како пријател. :pipi:

И јас си имам папагалче, ист како овој http://i116.photobucket.com/albums/o16/chunky_025/Rest/DSCF1571.jpg е, ама овој не е мој :) :) :)
Го имам од август, минатата година, али никако да се навике на мене. Иде на масата каде што јадеме, лета по дома, јаде жици од компјутер, слушалките ми ги сокина, а кога ќе ја подадам раката бега или ме чопка :D
Има ли чаре за мојот Херо? :smir:

Papagalce e mnogu ubavo da imas,samo da ne pravi tolku gjubre:wink:
Jas cestopati go bajnav,i ni leta ni nisto,mnogu ubavo mu bese,probajte mos ke vi uspee i vas(ama nem vo kada):helou:

Ja imav papagalche i 9 godini go chuvav, cela osmoletka ja projde so mene i umre :( mnogu se zbliziv so nea i ja razbirav sho saka da mi kaze (ne sum luda, pijam apchinja) i sea mi e mnogu zal, a tigrica beshe

И јас си имам папагалче, ист како овој http://i116.photobucket.com/albums/o16/chunky_025/Rest/DSCF1571.jpg е, ама овој не е мој :) :) :)
Го имам од август, минатата година, али никако да се навике на мене. Иде на масата каде што јадеме, лета по дома, јаде жици од компјутер, слушалките ми ги сокина, а кога ќе ја подадам раката бега или ме чопка :D
Има ли чаре за мојот Херо? :smir:

Остави го само да дојде до твојата рака. И моето исто така правеше и кога виде дека ништо со сила не пробувам, само почна на рака да ми застанува и да ми дава да го галкам по мешето.

Денеска си добив папагалче.. и од кога го донесе татко ми, не се помести. Цело време седи на една иста страна, во иста положба.. Исплашено е ? Уште не е навикнато на новата средина ? Или што е работава ?

Денеска си добив папагалче.. и од кога го донесе татко ми, не се помести. Цело време седи на една иста страна, во иста положба.. Исплашено е ? Уште не е навикнато на новата средина ? Или што е работава ?

Исплашено е, му треба време да се адаптира. Не го вознемирувај премногу, остави го да се привикне.
И моето првите неколку денови беше многу пасивно, дури инкогнито јадеше, дур не го гледав.:)

Исплашено е, му треба време да се адаптира. Не го вознемирувај премногу, остави го да се привикне.
И моето првите неколку денови беше многу пасивно, дури инкогнито јадеше, дур не го гледав.:)

Е фала.. еве го се опушти :) Го пуштив од кафез .. неколку пати удре во ѕид додека леташе, ама добро е :)

Е фала.. еве го се опушти :) Го пуштив од кафез .. неколку пати удре во ѕид додека леташе, ама добро е :)

Мојот еднаш залетан со сета сила во прозорот, мислеше ќе оди надвор во природа.Кога се лупна сите ѕвезди ги виде:pos:

И мојот првиот пат се удираше во ѕид:pos:За неколку дена ке почне да ти потпевнува па после ке неможеш да го заќутиш:)

Моево будалче по малце се припитомува, дава да го галам додека е во кафез ама кога е пуштен важен се прави не ме приметува:(:):)

Мојот еднаш залетан со сета сила во прозорот, мислеше ќе оди надвор во природа.Кога се лупна сите ѕвезди ги виде:pos:

Еј а јас шо имам видено врапче како се удира !!! :vozbud: Како од друга планета да беше , и пак стана и летна! :pos::pos:

Еј а јас шо имам видено врапче како се удира !!! :vozbud: Како од друга планета да беше , и пак стана и летна! :pos::pos:

Добро, зошто мислиш дека овој пост би им бил од помош на сите што чуваат папагали? Ако немаш нешто паметно да пишеш, прескокни ја темата или подфорумот. За сеир, смеење и постирање без врска ги имаш последните 3 подфоруми.

Нареден пат за вакви постови ќе делам картони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom