Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Jas imam staveno div vrabec(od tie so žolt vrat) vo isti kafez so tigrica,i vrabecot neslavno pominia. Tigricite se mnogu poopasni nego što izgledaat

Doma iam dve tigrici par
Dali moze nekoj da mi kaze kako da gi nateram da projadat ovosje i zelencuk i jajce zaso citav deka toa treba da se jade za da se potikne parenje?
I dali e dobro mesto ovosje i zelencuk da im davam nekoj vitamini (koi isto taka ne gi jadat)?:):):)

треба самите да почнат да јадат ако им ставиш.пробај наместо просо да им даваш ваква храна,па ќе пробаат,што друго им преостанува

Папагалчево последнава недела дена,на одреден период ќе се спушти на дното на кафезот и ќе се бутне под стапчињата што му служат за да седи на нив дур јаде и се дува цел и вика,пишти најсилно што може.Ако може некој да ми каже дали и на некој друг му се има случувано ова или моево е изрод , или недај боже покажува симптоми на болест? :(

папагалите се друштвени птици а тоа значи дека се фрустрираат повеќе него другите животни ако се запоставени или ако немаат друштво,било да е друштвото папагалско или од човек.нешто го мачи и тоа треба да се открие.

најопасна фаза е ако почни да си ги куби пердувите-тогаш значи е во тотална депресија.

само за секој случај прашај по продавниците за птици,да не е случајно нешто болест или слично

Папагалчево последнава недела дена,на одреден период ќе се спушти на дното на кафезот и ќе се бутне под стапчињата што му служат за да седи на нив дур јаде и се дува цел и вика,пишти најсилно што може.Ако може некој да ми каже дали и на некој друг му се има случувано ова или моево е изрод , или недај боже покажува симптоми на болест? :(

mislam deka ne e za na veterinar no nekoj sovet od lokalniot pet shop nema da ti preci:)

незнам зошто,ама не ги сметаат за паметни папагали.повеќе како украс.тоа сум го слушнал,а сум немам искуство со такви

имам две тигрици (пар се) ги чувам заедно веќе две години... денес им ставив куќарка, па ако може да ми кажете што треба да им давам односно каква храна да им давам за да се парат?

имам две тигрици (пар се) ги чувам заедно веќе две години... денес им ставив куќарка, па ако може да ми кажете што треба да им давам односно каква храна да им давам за да се парат?

Vo kukarkata stavi krupni drveni delkanici, (kukarkata da bide mimimum 20cm na 20cm, vogorniot del dupka so golemina na jajce od kokoska) i stavaj im hrana da imaan nonstopp full i voda sekoj den sveza i ne gi pustaj od kafez bukvalnoo icc za mesec dva ke se sparat, se razbira ako se masko i zensko xaxaxa poz :D

Дечки
Имам мерак да си земам една тигрица но имам еден проблем имам мачор што да правам ?

јас кога чував тигрици на неколку пати начекав како мачка влегува низ балкон(имав дрво до балконот) и го демне папагалот.ја бркав мачката но немаше ефект.проблемот го решив со волеј удар при едно бегање,и повеќе не ја видов мачката:pos:

е сега за домашна мачка која јади само виршли и млеко....незнам како ќе реагира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom