Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 28.011
- Поени од реакции
- 90.486
Види друже, и мојов овој период секоја година е ваков, обично тоа трае 2-3 дена, потоа се опоравува. Ама најдобар совет е да си тркнеш до најблискиот пет-шоп или ветеринар тие ќе ти кажат што да правиш. Сабајле прво нешто тоа стори го.
Пред 3 години кога се разболе мојов папагал, до толку бев очаен да не испушти душа па тркав до пет-шопот што ми беше на 20 минути од дома. Таму се ми објаснаа што треба да правам со него и ми дадоа нешто како житарица, што ли беше незнам. Дојдов дома му турив во храната малце од тоа што ми го дадоа, и ај со молење некако го натерав да касне неколку зрнца. Абе не помина ни 2-3 саати одма се опорави педерот. Колку само да ми исплаши беше работата
.
Ете мој добронамерен совет, а добро си постапил чим си му дал Андол.
Пред 3 години кога се разболе мојов папагал, до толку бев очаен да не испушти душа па тркав до пет-шопот што ми беше на 20 минути од дома. Таму се ми објаснаа што треба да правам со него и ми дадоа нешто како житарица, што ли беше незнам. Дојдов дома му турив во храната малце од тоа што ми го дадоа, и ај со молење некако го натерав да касне неколку зрнца. Абе не помина ни 2-3 саати одма се опорави педерот. Колку само да ми исплаши беше работата
. Ете мој добронамерен совет, а добро си постапил чим си му дал Андол.
najnapred prvo da ve pozdravam kako nov clen na forumov .Od neodamna dobiv zelba da kupam tigrica i ovde nauciv dosta raboti za niv megutoa poslednive 2-3 dena (go imam tri nedeli) papagalceto e dosta tiho glas ne mu se slusa celoto e nakostreseno (se cesa postojano so klunceto ) denes zaprimetiv deka stolicata mu e tecna mu rastvoriv andol vo vodata ..a plus toa i mu se zalepuva hrana vo klunceto i okolu nego sto ne bese slucaj prethodno ..eve i sliki od nego pa ke ve molam dokolku nekoj znae da mi dade sovet bi bil blagodaren![]()

)
, сега во последно почна да ми слетва на лаптоп или па се вртка околу мене со летање или на ламбичката како погоре да застанва на биро одма до мене арно ама коќе клам прст пополека, бега на др страна на лаптопот и пак збива ко бикче, некогаш ќе го донесам прстот во негова близина ќе му зборам пополека онака или ќе му намигам и ја врти глата и после 2-3 секунди одма бега. Коќе некој лежи на мојот кревет в соба или па мене ме нема пишти ко будала...