Pantera vs Iron Maiden

• Креатор на темата Креатор на темата ArhangelOFDeath
  • Време на започнување Време на започнување

Pantera или Iron Maden

• Pantera

Гласови: 28 32,9%
  • Iron Maden

Гласови: 57 67,1%

• Вкупно гласачи
    85
Добро бе мајку му како споредуеш бендови....посебно па Пантера и Мејден. Пантера си немаат везе од мелодии и такви ствари, повеќе се kick ass riffage и по некое добро соло. Мејден па цело време имаат некои мелодични делови па хармонизации (двете гитари коа свират у исто време едната повисоко од другата...незнам на македонски како се вика) па асално пеење. И ај спореди... најди нешто заедничко.

Терци, пријателе, терци се тоа. :)

Не сакам коментари од видот:Не се споредува, вака така.
Едноставно кој бенд повеќе ви лежи.
Инаку земајте ја во предвид целокупната работа на Пантера а не само додека беа Хеви.Значи според мене Пантера.Група која ме вади од такт со секој риф исвирен и секој удар на тапаните.Секој тон на бас гитарата и секој тон испеан од легендарниот и незаборавниот Фил Анселмо.
Солажите на Димбаг дарел се врв на музичката сцена во тоа време.

Tргни го од аватар, не си заслужил таму да стои. Не можеш и името да му го напишеш како што треба.

И Мејден се полегендарен бенд, многу повеќе влијаеле на металот од Пантера. Башка, Пантера се поедноставен бенд, со релативно едноставна музика, додека Мејден се далеку пософистицирани.

П.С. Дајмбег Дарел. Така се пишува.

Ќе се воздржам од долги коментари , само ќе кажам според мене Ајрон .

Пантера поедноставен бенд од Мејден?!Не би рекол:)

Мене повеќе ми се допаѓа Iron Maiden ....

Друже Boogieman,Пантера да,имаа ненормален KICK ASS RIFFAGE attitude,aли не забораај на легендарните балади као Cemetery Gates,The Sleep,Hollow кои главно се базирани на мелодија.И уш една работа "по некое добро соло" од Dimebag,овој дел од твојот коментар не го сфатив:drk:

So iron maiden pocnav da slusam metal taka da za mene tie se podobri..a pantera se isto taka mnogu dobri samo sto uzansno ne go podnesuvam vokalot...R.i.P dimbag!

двата бенда се супер... ја гласав за maiden некако појше ги слушам

Ја за Пантерка гласав ... едни од омилените ми се .. и плус мејден многу многу не ги сакам иако прават одлична музика . :pipi:

Jas sepak glasav za pantera zosto frontmenot e mn zgoden i ubav-Phil Anselmo, mi se sviga muzikata no i iron maiden ne se losi:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom