Панкот во Македонија

За No Control не е баш најсигурно али би требало да свират

ЗАкажан е датумот за свирката - 23ти - петок Castro
Дефект
Веп Дружината
ЛошИ ДЕца
Raspad 84
Сите не се сигурни ако откаже некој ке свират No Control.Се гледаме народе.Поздрав !

Не.Флукс не ми праат мерак некако ми се ....безвезе.Ја не идам на нив али ок панк рок си е кој сака нека си иде не викам дека се лоши.Еве ви линк од Мајспејс да ги чуете-
www.myspace.com/flukskopje
.

Еве линк за свирката на 23ти.
Sound Of The Street 2
.Поздрав :)

леле супер шо е за викенд свиркава сеа се ми зависи само од превоз поточно од возовите :)

хех а од кај си иначе Innerspirit ?ако имаш возна линија таман дој хехе.Поздрав !

od veles sum
abe lesna rabota za natamu, ama vecerta terminite za vozovite ne cinat,za posle svirkata... :)
inace ke gledam da dojdam :) pozdrav!

Lugje EDVAJ go chekam TAXIRAT. HLADNO PIVO! E toa kje bide neshto JAKO! Nikad ne sum im bil na svirka. Uf kje bide jako!
Inache sto se odnesue do mkd punk scenata (bar jas kako ja dozivuvam) e podzastanata. ne bev da gi chujam fluks poso imam ispiti, ali mnogu bendovi napravija sto napravija i tolku zamrea. Primer Two Sides, spored mene odlichen punk sostav, za Loshi Deca nejkam da cujam vekje :). Malce ako otideme na SKA i Superhiks isto stojat vo mesto. Fluks izdadoa togas edno CD so 23-24 pesni, ali od togas neznam dali izdale. Ne se trudam da ja sledam mnogu mnogu. Edino bravo za Denny Te Chuva, eve izdale novo CD, kaj i da e promocija kje imaat. Drugite bendovi kako Noviot Pochetok itn ne mi fakjaat bash uvo poradi mnogu prichini...
Sea za sea probuvam da fatam shto e mozno povekje koncerti.. Zal mi e sto ne bev sofija na NOFX i IGNITE, ali zatoa dodeka bev na odmor fativ eden malku porazlicen bend FUNERAL FOR A FRIEND, bashka se upoznav so tipcite ispadnaa zakon momci. Odlichna atmosfera beshe, davaa avtogrami na site, se slikaa odlichno. Planiram letoto da letnam do negde samo za Rise Against. Omilen bend mi se....go pronajdov bendot na zivotot pred 4 godini i do den denes sekoj den go pominuvam so niv. Taka da, mora da se ide na koncert nivni negde germanija, italija, osobeno shto zborat deka vo zivo epten rokale!

Епа тоа е македонската сцена.Јебеш га.Не е се во издавањето на албуми туку во песните што се праат и какви се тие.Дени те чува си издаваат албумчиња пошо имаат кеш и ке напраат набрзинка некоја песна и пуштаат албум одма.Македонскава панк и ои сцена е тоа и немаат сите баш кеш да се издаде албум.Се крпи за гаражи пари па сеа за албум може да се види како е.Лоши Деца имаат еден албум како награда што победија на рок фест у 1999 мислам беше, Дефект - Сезона На Лов и тн.Само да се зголеми и подобри сцената на македонската музика и да се има услови и помош од негде ке биде се закон.На пример на 23ти што доаѓаат Распад 84 им е платен превоз преку министерство и Железници на Србија и ке си дојдат добра екипа навака.Али дали кај нас е нешто некад платено.И тоа е.А за Номеансо ја не знам ке видам може да идам.Поздрав!

КОј беше вчера на свирката и како му се виде.Според мене беше закон свирка една од најдобрите у последно време од тој вид.Мн беше јако.КОј не беше не знае што пропушти :).Поздрав !

ajde pocnaa i FUNERAL FOR A FRIEND da gi spomnuvaat na forumov prekinete so emo lugeeeeeeee. Emoto e loso za covekot

Баталете ги Funeral For A Friend емо се.хехе.тука се прича за пункОи!ни.Поздрав хехе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom