Paladin VS Rogue

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување

Paladin VS Rogue

• Paladin

Гласови: 32 57,1%
  • Rogue

Гласови: 24 42,9%

• Вкупно гласачи
    56

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
295
Shto mislite koja od ovie 2 rasi e podobra vo melee?Jas lichno bi go izbral Rogue iako igram Paladin

Немам некое големо WoW искуство али јас лично си играм Rogue.
А иначе помеѓу Paladin и Rogue би избрал Rogue.
Бај де веј играм на приватен сервер. :smir:

јас си играм паладин и 31 лвл сум.Еден другар има роуг и кога се тепаме едвај под 50% ми ја носи енергијата.Точно е дека роугот е јак али не толку колку паладинот.

PvP Pala e neznamenliv... PvE samo vo lecenje i tank e podobar palata za dps rogueto .

абе Самоубицата пишал буква надвор од Политика, што време дојде :vozbud: :icon_lol:

Ако се споредува за пала вс руг дуел тогаш пала ќе победи. Ако бираме за рејдови тогаш руг е најдобра мелее дпс

PvP зимаш прот пала зимаш тринкетот од Shattred Halls од последниот босс и роугот сам ќе се убие од тебе.:toe:

Ако се споредува за пала вс руг дуел тогаш пала ќе победи. Ако бираме за рејдови тогаш руг е најдобра мелее дпс
Точно за првиот дел , нема рог шо да бара дуел со било кој паладин. Дали бил ретри , холи .. па недај боже прот да се погоди:). А за то дека рог е најдобра меле класа за рејдови .. моментално се далеку од најдобри. Од пала се подобри во секој случај..ама добар warrior ништо неможи да го стигни моментално.

Точно за првиот дел , нема рог шо да бара дуел со било кој паладин. Дали бил ретри , холи .. па недај боже прот да се погоди:). А за то дека рог е најдобра меле класа за рејдови .. моментално се далеку од најдобри. Од пала се подобри во секој случај..ама добар warrior ништо неможи да го стигни моментално.

Па да. кога сме веке кај рејдови, сеа има тоа дуал спек, стави си холи за у рејд да си хилер, исзлези стави прот или ретри и крај... :)

Rogue во рејдови се користи како DPS , и е најдобар melee DPS во играта , барем додека јас играв во preWoTLK . Паладин е хибрид класа и може да се користи и како DPS во кој случај не може да надмини rogue , или како healer , каде пак има нормално подобри од него ( Priest па и можеби Druid ) , и може да се користи и како tank (најдобар tank e warrior by me ) . Но се ова зависи од ситуација тешкота на инстанца и тнт. Во големи рејдови најчесто има support - role , off tank или можда нешто сличнo . А за во дуел rogue против paladin , се зависи од spec-от. :smir:

Bash deneska bev na questanje vo Eastern Kingdom me rushija od kjotek Alijansava...ama izglea mal lvl sum 33 bev :pos2: Zaboraviv da kazham imav duel so Rogue i pogodete,go skinav po edno 3minuti borba.

искрено мразам паладини ама појаки се многу од рог... можат во секој случај да го скинат... е сеа некој рече за тенк... најдобар тенк е вариор то е мислам нормално... а иначе рамен на паладин сега само Death Knight може да се држи ради има скоро 9 секунди сајленс...

искрено мразам паладини ама појаки се многу од рог... можат во секој случај да го скинат... е сеа некој рече за тенк... најдобар тенк е вариор то е мислам нормално... а иначе рамен на паладин сега само Death Knight може да се држи ради има скоро 9 секунди сајленс...
za silence da ali protiv pala mnogu tesko ke mu e bidejki pala ima magija protiv desease a DK vo duel 1v1 bez desease tesko ;) a za dps ili za tank oooooooooooo DK e mnogu mnogu pred paladinot od iskustvo vi kazuvam (bev dps i so army of death tesko nekoj da ve stigne na dmg listata :vozbud:,btw sea sum tank... kolku me tepat ?? Dodge,dodge,parry,miss,dodge dodge,2k,1k,dodge,parry :)):wink:

Pure of Heart зимаш талентот и + да си дворф паладин=имун на discease :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom