Палачинки

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би ве замолила, доколку некој знае рецепт за палачинки но без јајца. Односно наместо јајца да се става нешто друго како замена. Ваков рецепт ми е потребен за една моја другарка која е алергична на јајца, и никогаш до сега не е пробала палачинки. Јас на пример сум голем љубител на палачинки и навистина е штета да не може да се јаде овој прекрасен десерт (или оброк доколку би биле солени). Однапред ви благодарам :pipi:

Ме интересира освен со еурокрем,мармалад,сирење(солени кога се јадат) со што друго имате пробано оти би сакал да сменам малце све со тоа едно исто ги јадам дајте некој предлог ама сварно вкусни да се :) :)

Ме интересира освен со еурокрем,мармалад,сирење(солени кога се јадат) со што друго имате пробано оти би сакал да сменам малце све со тоа едно исто ги јадам дајте некој предлог ама сварно вкусни да се :) :)

Со мед и ораси, со крем и ораси, и млеко, послем пржени со салама, краставици и јогурт.

Пробај со руска салата многу се вкусни.

Сувомеснато (пршута, врат, чајна...) + сирење (моцарела, скаморца, пекорино, ементал...) + шери (или обични големи) домати + марула (или кељ и сл.) + ротквици (а можеш и без нив) + оригано + малку мелен црб бибер aaaaand you're good to go!!! :)

Палачинки само со крем ги јадам..Ако нема крем, ги јадам со мармалад.

Значи пробав со крем и врз кремот рендани (може и сецкани ситно) ореви и бадеми... мераци :) :)

Палачинки со крем, банана, рендани бисквити, шлаг и прелив ммммммммм..
Исто така ги сакам и солени со шунка, кашкавал, печурки и доматен сос..:)

lol одам да го јадам палачинката :)

мм ми се пријаде....иначе се јадат со се според мене...највеке ги сакам со крем и банана, а ги јадам и со сирење, мед и ореви, мармалад...сакам да пробам со руска и со некои купечки кремови...

Со сирење и кечап;
со крем и банана и
со мед, ореви и цимет... :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom