Падот на републиката

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Пријателе...транзицијата сите не погоди,вклучително и мене, а сега да беше..да беше..тоа се Х опции и варијанти.

Ќе ми објасните што толку виновни банкариве бре,а и корпорациите...ако сакаш можеш и да купиш акции од ИБМ..никој не ти брани.

А овие мерк фирмата...многу добри викс инхалери прават:smir:

Koja crna tranzicija , vo USA ili EU? Od sto vo sto tranzitiraa tie, od zdrav vo trul kapitalizam? Za taa tranzicija zboruvas???

XXX kupuva 4 sobna kukja na Florida vo vrednost od 400000USD vo 2007 godina
XXX saka da ja prodade svojata kukja vo 2009 godina, no cenata namesto 400000USD, sega iznesuva 150000usd
XXX, se custvuva deka siot negov trud zasteda ,pari, se ukradeni...a od kogo????

celata rabota, i scam sistemite na bankite, nema nikakva vrska so tranzicija...tuku se cist kriminal za devalvacija na materijalnite dobra na obicnite gragjani, za licen dobit.

Toa nekoj go gleda, a nekoj kako tebe ne...:helou:

П.С нели Chemtrails Требаше да заврши работа со депопулацијата??

Хем-Трагите (Chemtrails) се користат на повеќе начини. Една од нив е депопулација. Но тоа е само за териториијата на Африка. Кај нас нема колку што можам да видам. Но во Србија и Хрватска да. И тоа доста многу.

Пријателе...транзицијата сите не погоди,вклучително и мене, а сега да беше..да беше..тоа се Х опции и варијанти.

Ќе ми објасните што толку виновни банкариве бре,а и корпорациите...ако сакаш можеш и да купиш акции од ИБМ..никој не ти брани.

А овие мерк фирмата...многу добри викс инхалери прават:smir:

Можеби треба да го гледаш Fall of Republic за да ти стане јасно, зошто гледам не ти е. Неколку луѓе, вклучително и јас ти посочија зошто, ама немам намера нити да се повторувам нити да убедувам игнорантни луѓе како тебе.

Едно прашање:А нели истото се случува во Македонија веќе осумнаесет години по ред???Или пак ние не го чуствуваме тоа поради воздухот(премногу CO2 .)?!

Не го чувствуваме поради прост народ. Мислат дека тоа е нормално што се случува. Среќа што многу почнаа да се будат, докажаа на последниве избори.

Хем-Трагите (Chemtrails) се користат на повеќе начини. Една од нив е депопулација. Но тоа е само за териториијата на Африка. Кај нас нема колку што можам да видам. Но во Србија и Хрватска да. И тоа доста многу.

Можеби треба да го гледаш Fall of Republic за да ти стане јасно, зошто гледам не ти е. Неколку луѓе, вклучително и јас ти посочија зошто, ама немам намера нити да се повторувам нити да убедувам игнорантни луѓе како тебе.

Не го чувствуваме поради прост народ. Мислат дека тоа е нормално што се случува. Среќа што многу почнаа да се будат, докажаа на последниве избори.

конзервативизмот кај нашиот народ е доблест а не недостаток.

нација ,вера,семејство - уневерзални постулати за хемоген развој

ние можеме еволутивно да одиме напред, секоја револуција на квазианархизам потикнат од ``либерален`` глобализам ќе не претфори во аморфна маса.

Koja crna tranzicija , vo USA ili EU? Od sto vo sto tranzitiraa tie, od zdrav vo trul kapitalizam? Za taa tranzicija zboruvas???

XXX kupuva 4 sobna kukja na Florida vo vrednost od 400000USD vo 2007 godina
XXX saka da ja prodade svojata kukja vo 2009 godina, no cenata namesto 400000USD, sega iznesuva 150000usd
XXX, se custvuva deka siot negov trud zasteda ,pari, se ukradeni...a od kogo????

celata rabota, i scam sistemite na bankite, nema nikakva vrska so tranzicija...tuku se cist kriminal za devalvacija na materijalnite dobra na obicnite gragjani, za licen dobit.

Toa nekoj go gleda, a nekoj kako tebe ne...:helou:

Зборам за овде..пошто ти велеше да немаш..па на свој грб бла бла...

Цената на материјалните добра се одредува врз основа на пазарниот механизам...непознат за вас,учете економија после кажујте за банките....инкау од ова што го презентирате...голема мистерија се за вас,а и економиајата исто...корпорациите исто....:vozbud:

хахах, сега че дојди некој од сенаторите да стани император користејќи ја темната страна на силата... :pop:
And the empire will rise, all you republic rebels will die!!!! :O

Зборам за овде..пошто ти велеше да немаш..па на свој грб бла бла...

Цената на материјалните добра се одредува врз основа на пазарниот механизам...непознат за вас,учете економија после кажујте за банките....инкау од ова што го презентирате...голема мистерија се за вас,а и економиајата исто...корпорациите исто....:vozbud:

Jas zboruvav, vo generalen kontekst...no, vekje stom zacna da zboruvas za pazarniot mehanizam, i bidejki ti se pravis "ucen" vo taa oblast, aj mozes slobodno da im podobjasnis na "neukite", koj toa go regulira pazarniot mehanizam, optekot na pari, inflacija/deflacija,stimulacii i destimulacii...za personalni potrebi(ili za potrebi na onie koi ti ja sponzorirale foteljata i doagjanjeto na vlast)??

Zar ne postojat za toa,specijalni finansiski institucii(citaj banki)....NBM kaj nas, FRB vo US itn itn...nekoi se pod drzavna kapa, a nekoi sosema nezavisni(Federal Reserves se nezavisni, sto ja pravi najgolemata svetska banka, nadvor od bilo kakva politicka, ili institucionalna kontrola)..

-Korporaciite isto taka ne se misterija. Dodeka Germanija ,Francija, Anglija se vo EU, a nivnite eletrostopanstva i mobilni telefonii se vo DRZAVNA SOPSTVENOST i belezat enormni profiti(a imat minimum investicioni trosoci)...
Za nas bednicite, kako sto e Makedonija i nejziniot narod,i ostanatata sitna riba za ekspoatacija, OBLIGATOREN uslov za vlez vo EU, e privatizacija na nasite Elektrostopanstva, Mobilni telefonii, Vodovodi...a koga se znae koj gi kupuva, ne e tesko da se povrzat DVA + DVA,osven ako nemas dovolno tezina na ramenja:helou:

Zar ne postojat za toa,specijalni finansiski institucii(citaj banki)....NBM kaj nas, FRB vo US itn itn...nekoi se pod drzavna kapa, a nekoi sosema nezavisni(Federal Reserves se nezavisni, sto ja pravi najgolemata svetska banka, nadvor od bilo kakva politicka, ili institucionalna kontrola)..

ај препрочитај поново.

И тие што се под државна капа се независни.

Прашањето е зошто е тоа така???
ајде очекувам одговор тик так тик так....

Хмм...интересно во најмала рака кажано.
Ќе го симнам да го гледам, но колку и да верувам во вакви теории на завери толку и сум скептичен, јбг можеби е добра реклама за успешен документарец што ќе донесе милиони долари на истата таа влада lol...

Прашањето е зошто НБМ мора да биде независна. Т.Е зошто сите централни банки во светот треба да бидат независни,односно нема законска легислатива која дозволува на пример друга институција да се меша во работата на НБМ.

Значи зошто е тоа така???
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=43797&page=2

еве тука нешто за пари банки....на истата тема имаш повеќе.

Прашањето е зошто НБМ мора да биде независна. Т.Е зошто сите централни банки во светот треба да бидат независни,односно нема законска легислатива која дозволува на пример друга институција да се меша во работата на НБМ.

Значи зошто е тоа така???
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=43797&page=2

еве тука нешто за пари банки....на истата тема имаш повеќе.

NBM moze na hartija da e nezavisna, no Guvernerot e smrtnik koj moze da se kupi za edna podebela kolicina suski....kako i sekoj politicar, koj namesto da gi zastapuva potrebite na narodot koj go dal negoviot glas za nego, gi zastapuva interesite na onoj koj najmnogu plakja(a se znae kaj kogo lezat parite)

Korupcijata kako nus pojava(ili podobro receno vo prava smila, kako osnova na sistemot), ja unisti i onaa mala efikasnost koja sto ja pruzase kako sistem,kapitalizmot.

Humanite vrednosti se na NULTA pozicija, covekot gazi preku covekovi koski samo za da stigne do celta. Tugjata nesrekja e necija srekja...sekoj gleda nekogo da go zaebe, da mu podmente, prodade poskapo otkolku sto realno e...cestnosta ne postoi, alcnosta cveta....

Site humani vrednosti koi nemozat da se izmerat vo pari i materijalni dobra se marginaliziraat, i se sveduvaat na minimum.
Se se vrednuva vo pari, a ne se bira sredstva za da se dojde do niv...

Bas idealen sistem , sme izbrale kako najinteligentni bitija na planetava....:jaj::jaj:ili mozebi ni go nametnuvaat nekoi, koi imaat korist od negovata funkcija?

Не одговори ништо?

0% од прашењето.

ај понатаму!!

Кои се ингеренциите на НБМ?

Не одговори ништо?

0% од прашењето.

ај понатаму!!

Кои се ингеренциите на НБМ?

Abe ti ne mi odgovori na moeto ednostavno prasanje..nekako go zaobikoli...a pocna so prasanja za solenje pamet, koi i sto funkcija vrsi...

XXX kupil kukja vo 2007 godina za cena 400000$ dolari
XXX saka da ja prodade kukjata vo 2009, no najgolema cena sto moze da ja zeme e 150000$
XXX ja prodava kukjata po toaa cena (Realna situacija vo USA, i vo EU denes -Vo Spanija cenata na nedviznostite padna za 30%, vo USA uste poloso...)

Prasanje: Koj go ispokrade XXX, namaluvajki mu ja zivotnata zasteda za desetici procenti,za samo 2-3 godini????

treba da si glup ili slep ili naiven da ne znaes deka kriminalcite od WALL Street , gazdite na korporaciite , Federalnite rezervi (koi se privatni ) ispokradoa trilioni dolari , gi drzat 95 % od politicarite vo USA ..deka e Obama kukla teska koja cita od idiot .i mnogu drugi raboti

Abe ti ne mi odgovori na moeto ednostavno prasanje..nekako go zaobikoli...a pocna so prasanja za solenje pamet, koi i sto funkcija vrsi...

XXX kupil kukja vo 2007 godina za cena 400000$ dolari
XXX saka da ja prodade kukjata vo 2009, no najgolema cena sto moze da ja zeme e 150000$
XXX ja prodava kukjata po toaa cena (Realna situacija vo USA, i vo EU denes -Vo Spanija cenata na nedviznostite padna za 30%, vo USA uste poloso...)
Prasanje: Koj go ispokrade XXX, namaluvajki mu ja zivotnata zasteda za desetici procenti,za samo 2-3 godini????

Па падна хипотекарниот пазар...бладате а?

Кризата се пренесе во европа оти и за европските банки тој пазар беше примамлив.

Па така се исподадоа кредити...народот купија куќи и требаше притоа да го отплаќаат кредитот.

Имај предвид дека банката ја однапред плаќа куќата која сте ја купиле.....така даа тие што купија куќи немаа пари да ги вратат и се случи колапс на хипотекарниот пазар-едноставно,банките останаа без пари,граѓаните кои имаа депозит сигурно би биле загрижени...но вас гајле ви е.
За тоа дојде до државна интервенција и ви САД и англија.

Вол стрит закашла,а цел свет ги осети последиците.

НИКОЈ.(а и бладаш..не му е заштеда...на хипотека ја купил).

Ако он се преценил и сметал дека ќе може да го врати долгот,а притоа куќата да му биде под хипотека негов проблем.

требало да земе некоја од 10000 долари па да ја исплати и да нема мака.

Ајде сега саати ти дадов за едноставно прашање што и осмооделенци го знаат,тука некако бладаш со трипл Х:pos2:

treba da si glup ili slep ili naiven da ne znaes deka kriminalcite od WALL Street , gazdite na korporaciite , Federalnite rezervi (koi se privatni ) ispokradoa trilioni dolari , gi drzat 95 % od politicarite vo USA ..deka e Obama kukla teska koja cita od idiot .i mnogu drugi raboti

Тогаш и сите светски берзи,Лондон...Париз...се е криминалци.

Обама е тешка кукла само во клипот каде двајцата у хотелот глумат параноја и си пуштаат аларм:pos2:

а вие им верувате..пу пу..
:vozbud: а па тој екс кечерот хахах,ама пример дава..вика ние кечерите глумиме дека се тепаме,така прават и политичарите хехаааа...
Остај тоа во филмот има и пропаднати рапери....и они се во склоп на "СВЕСНИТЕ":tapp::tapp::tapp:

кои се газдите на корпорациите,многумина денеска практикуваат портфолио инвестиции???

get-paranoid-final300.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom