Abe ti ne mi odgovori na moeto ednostavno prasanje..nekako go zaobikoli...a pocna so prasanja za solenje pamet, koi i sto funkcija vrsi...
XXX kupil kukja vo 2007 godina za cena 400000$ dolari
XXX saka da ja prodade kukjata vo 2009, no najgolema cena sto moze da ja zeme e 150000$
XXX ja prodava kukjata po toaa cena (Realna situacija vo USA, i vo EU denes -Vo Spanija cenata na nedviznostite padna za 30%, vo USA uste poloso...)
Prasanje: Koj go ispokrade XXX, namaluvajki mu ja zivotnata zasteda za desetici procenti,za samo 2-3 godini????
Па падна хипотекарниот пазар...бладате а?
Кризата се пренесе во европа оти и за европските банки тој пазар беше примамлив.
Па така се исподадоа кредити...народот купија куќи и требаше притоа да го отплаќаат кредитот.
Имај предвид дека банката ја однапред плаќа куќата која сте ја купиле.....така даа тие што купија куќи немаа пари да ги вратат и се случи колапс на хипотекарниот пазар-едноставно,банките останаа без пари,граѓаните кои имаа депозит сигурно би биле загрижени...но вас гајле ви е.
За тоа дојде до државна интервенција и ви САД и англија.
Вол стрит закашла,а цел свет ги осети последиците.
Prasanje: Koj go ispokrade XXX, namaluvajki mu ja zivotnata zasteda za desetici procenti,za samo 2-3 godini????
НИКОЈ.(а и бладаш..не му е заштеда...на хипотека ја купил).
Ако он се преценил и сметал дека ќе може да го врати долгот,а притоа куќата да му биде под хипотека негов проблем.
требало да земе некоја од 10000 долари па да ја исплати и да нема мака.
Ајде сега саати ти дадов за едноставно прашање што и осмооделенци го знаат,тука некако бладаш со трипл Х:pos2:
treba da si glup ili slep ili naiven da ne znaes deka kriminalcite od WALL Street , gazdite na korporaciite , Federalnite rezervi (koi se privatni ) ispokradoa trilioni dolari , gi drzat 95 % od politicarite vo USA ..deka e Obama kukla teska koja cita od idiot .i mnogu drugi raboti
Тогаш и сите светски берзи,Лондон...Париз...се е криминалци.
Обама е тешка кукла само во клипот каде двајцата у хотелот глумат параноја и си пуштаат аларм:pos2:
а вие им верувате..пу пу..

а па тој екс кечерот хахах,ама пример дава..вика ние кечерите глумиме дека се тепаме,така прават и политичарите хехаааа...
Остај тоа во филмот има и пропаднати рапери....и они се во склоп на "СВЕСНИТЕ"

кои се газдите на корпорациите,многумина денеска практикуваат портфолио инвестиции???