Падот на империјата

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Ти бе нели во светлина живееш, што сега оружје :свиркам:

@Dexter26 ти си по историски податоци, па вистина ли ова изјавил:
Прегледај го приврзокот 409808
Патон е познат по критикување слабост и кукавичлак. Патон е стара класа Американец, вториот дел е буквално Патон, ама за првиот, многу би сакал да видам извор од каде е.

Имам 2-3 книги за Патон што сакам да ги прочитам, ама не знам премногу за човекот.

Без оружје нема слобода.

Патон е познат по критикување слабост и кукавичлак. Патон е стара класа Американец, вториот дел е буквално Патон, ама за првиот, многу би сакал да видам извор од каде е.

Имам 2-3 книги за Патон што сакам да ги прочитам, ама не знам премногу за човекот.

Без оружје нема слобода.

првиот дел е Патон, он е многу контроверзен. Се борел против денацификацијата на Германија и ги мразел евреите. Ги викал смрдливви дека се, и затоа го трнале од команда.

We entered the synagogue, which was packed with the greatest stinking bunch of humanity I have ever seen. When we got about halfway up, the head rabbi, who was dressed in a fur hat similar to that worn by Henry VIII of England and in a surplice heavily embroidered and very filthy, came down and met the General…. The smell was so terrible that I almost fainted and actually about three hours later lost my lunch as the result of remembering it…. Of course, I have seen them since the beginning and marveled that beings alleged to be made in the form of God can look the way they do or act the way they act.

првиот дел е Патон, он е многу контроверзен. Се борел против денацификацијата на Германија и ги мразел евреите. Ги викал смрдливи вошкари, и затоа го трнале од команда.
Он е стара класа Американец, не ги сака ни Германците ни Англичаните ни Евреите. Знам дека е контроверзен, ама е контроверзен заради тоа што ги третирал војниците негови како бебиња. Имам гледано филмови, ама сакам да дознаам многу повеќе за него.

Дај линк од изворот ако првиот дел бил од Патон.

Он е стара класа Американец, не ги сака ни Германците ни Англичаните ни Евреите. Знам дека е контроверзен, ама е контроверзен заради тоа што ги третирал војниците негови како бебиња. Имам гледано филмови, ама сакам да дознаам многу повеќе за него.

не ги мразел германците, наспроти тоа, он сакал со германците да се тепа против русите. Он уствари најмногу ги мразел евреите и комунистите.

Што ти значи ова стара класа Американец? Неговите предци мора да се од Европа.
Не е ваљда Чероки индијанец :D

не ги мразел германците, наспроти тоа, он сакал со германците да се тепа против русите. Он уствари најмногу ги мразел евреите и комунистите.
Не, многу ги сакал Германците, затоа мама им еба во војната.

Патон е многу избувлив, и сам вика дека многу работи му измислуваат. Затоа и не ти верувам дури не прочитам и заклучам по мое.

1710527086938.png

Еве ти ги и извадоците https://books.google.com/books?id=RRolDuahqPMC&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

What we are doing so to utterly destroy the only semi-modern state in Europe so that Russia can swallow the whole.

Обраќајќи се на Германија дека е единствената полу-развиена држава во Европа.
Автоматски споено мислење:

Што ти значи ова стара класа Американец? Неговите предци мора да се од Европа.
Не е ваљда Чероки индијанец :D

Стара класа Американец, ја гледа Европа како мрзливи тенгала. Ја гледа Европа како слабец што не можи сама да си ги води војните. Требаше 2 пати да се вмешува Америка во 2те светски војни. Тој е Патон.

Последно уредено:
Не, многу ги сакал Германците, затоа мама им еба во војната.

Патон е многу избувлив, и сам вика дека многу работи му измислуваат. Затоа и не ти верувам дури не прочитам и заклучам по мое.

Прегледај го приврзокот 409812

Еве ти ги и извадоците https://books.google.com/books?id=RRolDuahqPMC&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

What we are doing so to utterly destroy the only semi-modern state in Europe so that Russia can swallow the whole.

Обраќајќи се на Германија дека е единствената полу-развиена држава во Европа.

У таа книга го нема тоа изгледа. Но го има у книги на други историчари. Еве го цитатот подоле како бил точно. На сликата од Бафра малце е преувеличено.

We may have been fighting the wrong enemy (Germany) all along. But while we're here (on the Soviet border), we should go after the bastards now, 'cause we're gonna have to fight 'em eventually.

У таа книга го нема тоа изгледа. Но го има у книги на други историчари. Еве го цитатот подоле како бил точно. На сликата од Бафра малце е преувеличено.

We may have been fighting the wrong enemy (Germany) all along. But while we're here (on the Soviet border), we should go after the bastards now, 'cause we're gonna have to fight 'em eventually.
И баш ради овие работи го утепале!

Се шушка(ло) дека ни помалку ни повеќе, Ајк бил тој што ја наредил неговата ликвидација..!

На сликата од Бафра малце е преувеличено.
Малце, многу, ја менува смислата на човекот.

Ова го верувам дека го рекол. Се совпаѓа и со карактерот негов.
И баш ради овие работи го утепале!

Се шушка(ло) дека ни помалку ни повеќе, Ајк бил тој што ја наредил неговата ликвидација..!
Ако бил ликвидиран, Ајк би бил тој што ќе речи. Ама тешко, и син му беше генерал, ако имаше вакво нешто ќе имаше големи ујдурми.

Малце, многу, ја менува смислата на човекот.
Ова го верувам дека го рекол. Се совпаѓа и со карактерот негов.
Ако бил ликвидиран, Ајк би бил тој што ќе речи. Ама тешко, и син му беше генерал, ако имаше вакво нешто ќе имаше големи ујдурми.
Одамна се докажа дека тоа била сообраќајка а не обид за атентат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom