Падот на империјата

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Какви се твоите комунисти што ги величиш?

Каде тоа ја величам комунисти :pos:
Ти си тој што ги величиш Русите и зионистите. Ова често ти се случува, своите карактерни особини да ги проектираш кај другите.

Според тебе и овие исто живеат во параноја

Каде тоа ја величам комунисти :pos:
Ти си тој што ги величиш Русите и зионистите. Ова често ти се случува, своите карактерни особини да ги проектираш кај другите.

Според тебе и овие исто живеат во параноја
Тоа башка што пратиш левичарски портали и се пронаоѓаш во нив. Ништо чудно.

Тоа башка што пратиш левичарски портали и се пронаоѓаш во нив. Ништо чудно.

Сеуште веруваш во леви и десни... затоа тресеш зелени, лажеш и пишуваш контрадикторности.
Ништо чудно.

Ти си најголемиот комунист, откако Грујо ти ги скина тендерите.

Врти сучи, Грујо па Грујо.
Јасно ми е зашто го љубиш, оти со твоите идоли зионистите е поврзан.

Врти сучи, Грујо па Грујо.
Јасно ми е зашто го љубиш, оти со твоите идоли зионистите е поврзан.
паранојата ти е пар екселанс.

Понапорен комунист од тебе нема. Ко јеховин сведок си. Дури коа ќе размислам, генерално нема разлика во идиотизмот нс нивниот крај на светот и твојот со големиот ресет зио истите, владите мадоните и разните небулози што некогаш излапениот Чарлс го кажал. Пошто Чарлс за тебе е Јехова ти си од неговата секта. Не ни се мачеле да смислат нешто друго, пошто е очегледно дека има доволно глупи луѓе фанатично да ги следат овие теории на заговор. Обично се меѓу оние кои живееле на државна цицка поради сопствена неспособност и некој им го зезнал раатот, па станале коминистички јеховини сведоци на големиот ресет и сите богати не им чинат, пошто тргнуваш од сопствената неспособност и си мислиш сите се неспособни.

комуннистичка верзија си на Јеховин сведок.

@Bafra

Знаеш што не си ми јасен, зошто ги возвишуваш нацистите, а цело време пишуваш за човекови права, слободи и помала моќ на државата/институциите?

Националсоцијализмот е спротивен на оригиналната идеја за Америка, тој е всушност многу близок до комунизмот и сличните тоталитарни општествени уредувања.

На многу комунисти/социјалисти им се крева притисокот кога ќе го ставиш национал-социјализмот во иста група со нивната идеологија, но тоа е вистината. Како што марксизмот е една врста на социјализам, така е и нацизмот. Нема потреба од ментални гимнастики како "Хитлер и сопартијците го злоупотребиле зборот социјализам за да придобијат гласови".
Смени го зборчето работник со Германец/Ариевец и добиваш исто срање друго паковање. Наместо култ на работничката класа имаш култ на раса/нација. Class struggle vs race struggle.

Социјални програми во Нацистичка Германија имаш во изобилие, вклучувајќи и колективизам.
Слободен пазар исто така нема, компаниите се или преземени од членови на НСДАП или на луѓе блиски до партијата, или пак се оставени на првичните газди доколку прават како што им е кажано. Членови на НСДАП се советници или "набљудувачи" низ компаниите и фабриките за да осигураат дека работат за германската кауза и борба.

Доколку не се согласуваш со политиката на партијата тогаш државата има право да ти ја одземе фирмата или домот. Националсоцијалистите во февруари 1933 (неколку недели по доаѓањето на власт) носат декрет со кој ги поништуваат артиклите во уставот кои гарантираат право на говор, слобода на медиумите, слобода на формирање политички движења, поштенска и телекомуникациска приватност, и даваат право на државата да ти го конфискува имотот доколку процени дека имаш анти-државни ставови, итн.

Само затоа што нацистите со право го впериле прстот кон ционистите не значи дека биле добрите момчиња како што вика генерал Патон.

Операција Барбароса има за цел да створи Lebensraum или така наречен "простор за живеење". Тоа значи убивање и поробување на "инфериорните" источноевропски народи и крадење на нивните ресурси за да може Германија да биде самоиздржлива и најсилна империја во светот. Уништување на марксистите е бонус.

Нацизмот е всушност пан-германско движење, култ на расата, и затоа ми е многу глупо кога не-Германци се приврзуваат со тоа движење.

Бафра како либертаријанец многу навива за јаки режими. А ме обвинува мене комунист сум бил. А он утре сите сапун би ги направил.

Бафра е исфрустрирано комуњарче на кое му го одземале тендерчето и се треска од земја као некое големо бебе од три години што му ја земале цуцлата, да го оддучат.

паранојата ти е пар екселанс

Збори ми за параноја плс :pos:

Сликата подоле е јака. Ова важи и за нас, не само за поединци.

Прегледај го приврзокот 409357

Што ќе ти е оружје море, нели светлина гледаш, нели други паранои ги маваат....:toe:

Бафра како либертаријанец многу навива за јаки режими. А ме обвинува мене комунист сум бил. А он утре сите сапун би ги направил.

Де кажи, објасни (ако воопшто имаш капацитет за такво нешто), како тоа ја навивам за јаки режими :facepalm:
Ти може да се декларираш и како марсовец, ама по твоите дела, барања за време на ковидот, а и претходни муабети, класика комуниста си. Ти бараше на остров народ да се затвора и ред други ретардирани комунистички мерки, вие свршувате на режимите во Русија и Кина и сакате да се пресликаат на запад.

Знаеш што не си ми јасен, зошто ги возвишуваш нацистите, а цело време пишуваш за човекови права, слободи и помала моќ на државата/институциите?

Врз основа на што заклучи дека сум за нацистите? Ако е ради оној филмот, тогаш акцентот е дека историјата најверојатно е фалсификувана и изменета од страна на зионистите.
Ако сметаш дека оваа госпожа е нацист или за нацистите, тогаш, ок, за нив сум:

Тоа што јамајка сака мене да ми наметне, проектира, тоа се неговите лични карактеристики и тебе бар треба да ти е јасно дека тресе зелени и е контрадикторен. Посебно кога изнапишува еден куп глупости и контрадикторности за хамас и неговите љубимци зионистите.

Тоа што јамајка сака мене да ми наметне, проектира,
Кога имаше тендерче ни историјата ти беше изменета, ниту ресет ти се гледаше. Откако ти го скинаа тендерчето, се претвори во мали Палчо. Ти сметаат сите со пари. Стана класично пљукачко комуњарче.

Кога имаше тендерче ни историјата ти беше изменета, ниту ресет ти се гледаше. Откако ти го скинаа тендерчето, се претвори во мали Палчо.

Ти си тој што си кажа дека му е срам знаме да вее, патриот да биде и ред други работи од кои може да се заклучи дека си тендер патриота, слеп послушник, оти човек кога верува во нешто и е сигурен, гајле му е што другите ќе помислат за него.

Кажи бе зашто ќе ти е оружје, да не те фаќа паранојата што на сите им ја наметнуваш?

Ти си тој што си кажа дека му е срам знаме да вее, патриот да биде и ред други работи од кои може да се заклучи дека си тендер патриота, слеп послушник, оти човек кога верува во нешто и е сигурен, гајле му е што другите ќе помислат за него.

Кажи бе зашто ќе ти е оружје, да не те фаќа паранојата што на сите им ја наметнуваш?
Од таквите како тебе, на луѓето им скисна знамети, а ти ако си ќор и што не ми го гледаш аватарот…. Уствари не си ќор, толкава ти е моќта на дедукција… тоа се гледа по заклучоците што ги носиш к етикетите што ги даваш после рандом прочитана реченица. Некоја си забеготина желна за внимание напишала нешто пред 100 години и кој друг, ако не бафра да се упеца на тоа.
Автоматски споено мислење:

Оружјето е генерално потребно да се заштитат луѓето од таквите забеготини ко што си ти и Палчо, пошто очигледно поради некоја причина ве држат надвор од лудниица.

ако мислеше дека пиштол ќе те заштити од држава, тогаш си понетокму одколку што те мислев.

Од таквите како тебе, на луѓето им скисна знамети

Да де, фала што потврди по вторпат, дека ништо не ти е свето, само така на празно се удираш во гради, демек големиот патриота, ама поради некои си, ќе си молчел и немал ни знаме да вее. Си знаел дека ковидот не е тоа што ни го презентираат, ама ќутеше и не се вакцинираше, ко да не си загрижен за своите сограѓани, ниту па зуцна против комунистичките мерки што ни ги наметнаа. Прав патриота нема што. :tapp:

Уствари не си ќор, толкава ти е моќта на дедукција

па ти нели си носител на здрава мисла, светлина гледаш, научи ги сограѓаните, не биди буљаш. Само те молам немој со еден куп контрадикторности како во другана тема
после одма си кажуваш:

Хамас работел за центрите на моќ, Хамас имал контакти со амерички и израелски структури, главните им се во Катар, живеат во луксуз, ама све тоа е онака случајно и небитно било :pos:.
Ако некој успее да објасни, кај тераш и што уствари сакаш да кажеш, јас го частам кафана.
Ако народот не е власта, тогаш народот има обврска да ја натера власта да работи за доброто на народот. Штом тоа народот не го прави, или е согласен или се однесува како неписмен слуга, роб, ама и во двата случаеви заслужено ќе си ја плати цената за таквото однесување.

:aplauz:
И што рече, која е разликата од тебе и "фолијашите". :tapp:

Бидејќи ете цело време сакаш да ни објасниш некои работи, дај објасни поопширно за центрите на моќ и злото:
Кои се овие центри на моќ, кои им се некои од целите, како луѓето влегуваат во тие центри, одвреме на време се појавуваат овие центри или?

ако мислеше дека пиштол ќе те заштити од држава, тогаш си понетокму одколку што те мислев.

А ако се 2 милиона пиштоли и да не се слепи послушници ко тебе, можеби ќе има некое влијание :toe:

Оружјето е генерално потребно да се заштитат луѓето од таквите забеготини ко што си ти и Палчо, пошто очигледно поради некоја причина ве држат надвор од лудниица.

Де бе, оти сега заштита, нели не си параноичен, нели светлина гледаш, дома секако не ти доаѓам.
Ти изгледа на Палчо му се восхитуваш, скоро во секој пост го спомнуваш :cautious:

Дрн дрн параноја
Кога имаше тендерче, не ти сметаа даноците, ти го скинаа тендерчето одма истомисленик со Арачиновци стана во врска со даноците. Слатко беше на туѓ грб да живееш а?

Одкако секна бунарот почна по туѓите бунари да плукаш, а?

Епа требало да те научат дека кога си на државна цицка, стануваш паразит. За да после не ти биде ојко и дојко крив кога ќе сватиш дека тендераштвото, не е познавање на бизнисот, туку паразитирање на грбот на народот. Нема тендер, нема бизнис.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom