Друже сеа тука може да се убедуваме со денови дека небото е зелено, али не е така. Значи правиме муабет со бројки за економијата и извозот на Русија. Јас не тврдам дека Русија е пропадната селендра како балканскиве држави, напротив она била и е сеуште светска сила.
Али тврдења дека руската економија е постабилна или помоќна од таа на Сад е стварно неточно и не е ни блиску до вистината.
И мене ми е желба Македонија да биде обединета со трите дела , да имаме gdp per capita 50,000$, да прозведуваме свој бренд на коли и телефони, али не е така и нема да биде. Ако тоа ти е желба не значи дека е и вистина.[DOUBLEPOST=1421405182][/DOUBLEPOST]
Нафтени дериватии слични продукти, гас? Извоз на руда и метали, ладно и топло валани ролни и плочи?
Извозот и производството во многу голема мера им се базираат на нешто што се вика "полу-продукт". Истото ние што го правиме со Фени, Макстил и другите.
Со други зборови русинот во железара произведува плочи и ролни за да му ги продаде на германецот. После германецот ќе произведе кола или камион и ќе му ги продаде на русинот.
Не целосно али во најголем дел извозот и економијата им се базира на ова.