Па што ми е гајле!

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
па ногу јасно дека нема да се замарам... со мајка ми постојано се расправав од мала затоа што и како правам и шо би рекол народот... и ми вика ќерко меѓу народ живееш , да, ама не живеам за народ...

Ма ич не се замарам со такви мрднати и љубоморни створења..

ако сакаш на сите да им погодиш што сакаат ке треба да ти некое чудовиште, а не човек, затоа што на сите нешто им смета, така да и јас не се замарам со тоа

Ние сме таков народ кој многу обрнува внимание на тоа што ќе кажат другите, како
ќе изреагираат комшиите. Да не било така немало да им се случи проблемов на луѓево со магарево :)

Признавам дека сите, па и јас сум таков. Некако искрено малку повеќе напор ни треба за да се отргнеме од таквиот начин на размислување.

- Потписот на The Goddess​

~To those who understand, I extend my hand
To the doubtful I demand, Take me as I am
Not under your command, I know where I stand
I won't change to fit your plan, Take me as I am~

Многу добар потпис. Убаво си кажува. Посебно последниот стих.​

Јас сум каква сум и нема да се менувам за да им угодам на другите. На крај краева не сум должна да му угодувам на народов, туку на мене. Зошто ЈАС сум пред сите.
Ни јас не сум цвеќе за мирисање, ни мене не ми се допаѓаат сите, ама тоа е, барем не оговарам јавно.​

Затоа
Пред да посочиш со прст кон некој, види што посочуваат твоите останати прсти.
-Потисот на Маwечко​

кога не озборуваат, ни завидуваат!
имајте го тоа на памет.
некогаш ни завидуваат на слободата во облекувањето, во однесувањето, некогаш заради материјални средства, некогаш за изглед...

луѓето озборувале, озборуваат и ќе озборуваат се додека има луѓе на светов!

Понекогаш треба малце да се свртиме кон себе,кон своите потреби,желби,ако гледаме на секој да угодиме,ке заборавиме на себе и на крај пак на некој нема да му удоволиме!затоа,живејте си го животот по своја шема,и не се замарајте за се и секого,кој-шо рекол,кажал,кој многу зборува за другите,нема попаметна работа,го храни трачарењето едноставно неговиот живот е толку монотон и неисполнет,па мора да се исполнува соп јадење гомна за други!за таквите личности нетреба да се замараме,едноставно да ги игнорираме!

Ако се замарам кој што рекол, како рекол за мене, треба се’ друго да оставам и да си го тупам мозокот само со тоа. Ма неееее.... кој ги е*е, нека зборуваат што сакаат, имам попаметни работи јас отколку со малограѓанштина да се занимавам. Јас сум си таков и таков ќе си останам, а ако не му чини на некого, ајде у ку**ц.
Ич не ми е гајле кој што рекол за мене... си терам и си свиркам со животот.

..ако сите слушаме што зборуваат и воедно се срамиме од нив...јооо па не треба да излеземе до дома хахахах:pos2:...мене тоа ме нервира....тоа е толку досадно и глупо кога некој оговара(то е то) а уште поглупо кога некои па се секираат за тоа...едноставно на луѓево тоа им е работа...да оговараа ко да мисља дека они немаат мана...баш оние кои оговараа или се љубомрни или мн ама мн мн мн глупи...едноставно сељаци:toe:......

у последно време терминот “Па шо ми е гајле“ ми влезе у речник...нејкам да се умарам со ствари кои ме...хмм..замараат :)

секогаш ќе има некој кој лошо ќе зборува за тебе, не затоа што стварно правиш нешто лошо туку затоа што ти љубоморат:toe:

189040_486117224761173_1895743479_n.jpg

Мене па за чудо, кој и што сака нека збори за мене, мене ми е гајле..., зошто знам дека постојат и ќе постојат такви луѓе што ги интересира само животот на другите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom