mRnO
И по mRnO,mRnO
Ја неам слушнато за триаголников али иам слушнато за веждата, дури и лично ја иам видено. Многу е језиво :salut:
Ај дај објаснување за што се работи за тие што поима немаат
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја неам слушнато за триаголников али иам слушнато за веждата, дури и лично ја иам видено. Многу е језиво :salut:
Информацијата најверојатно доаѓа од маалскиот состанок на бабите со главна точка на расправа: Разбивање досада и лажење на внучињата, помеѓу епизода на Ља Торметна и Не дај се Нина.
koga akna cunamito i ezeroto spoulaveloАма уште се смеам на изјавата на тој Охриѓанецот кога акна цунамито и кога со цел памет кажа дека се почувствувало и во Охрид и дека и таму езерото споулавело : )))
Да да да секако најдобар извор, ко во Вруток на Вардарот ти е изворов...БЛОГ БЕ АЛО БЛОГ слободно место за пишување ретардирани работи, најискрено ебати изворотПовелете Извор : http://geograf.blog.com.mk/node/56932
Ај дај објаснување за што се работи за тие што поима немаат
абе ај не верувај на секоја глупост шо ке ја чуешСе зборува дека еден маѓепсан триаголник на оној Бермудскиот постои и на Охридското Езеро – поточно на југоисточниот брег: трите точки се следниве: Првата се наоѓа нешто појужно од селото Пештани, Втората се наоѓа кај манастирот Свети Наум и Третата е на 6 км во езерото.
Првиот знак е ако над Галичица се појави густ, хоризонтален облак во вид на легната греда. Одеднаш почнува да дува силен ветар, водата станува темна и се подигнуваат високи бранови. Изгледа како површина на езерото да врие, па во еден момент се создаваат страшни вртлози, а во другиот од исто место се креваат водени столбови како по експлозија.
Забележано е дека еден албански брод, што превезувал железо од Охрид за Подградец, после Пештани се нашол во вакво невреме и дека исчезнал. Никогаш не нашле ниту човек, ниту најмал остаток од бродот. Или за човекот кој успеал да се пикне под превртениот чамец и така да се спаси, додека неговите сопатници ги снемало за секогаш. Многумина ја изгубиле главата на ова опасно место, а оние кои ја преживеале, по правило, подоцна се многу внимателни кога пловат по истата маршута. Што се однесува до поново време не се забелеани несреќи, што е веројатно резултат на брзите моторни чамци.
Што мислите дали постои вакво нешто и во нашава мала Македонија
daj objasni poubavoЕден другар иам и он ми кажа, и баш отидовме на славија плажата и ми вика дои со мене и пливаме една 20 метри и ми вика види надоле. Многу беше језиво дека глеаш надоле и има дно, али од една точка одеднаш нишо не глеаш, као дупка. Тоа е на окулу 10 метри дубина. Охриѓаните го викаат вежда = веѓа. Долга е и се протека преку поише плажи, али негде е близу до плажа.
Да да да секако најдобар извор, ко во Вруток на Вардарот ти е изворов...БЛОГ БЕ АЛО БЛОГ слободно место за пишување ретардирани работи, најискрено ебати изворот
Еден другар иам и он ми кажа, и баш отидовме на славија плажата и ми вика дои со мене и пливаме една 20 метри и ми вика види надоле. Многу беше језиво дека глеаш надоле и има дно, али од една точка одеднаш нишо не глеаш, као дупка. Тоа е на окулу 10 метри дубина. Охриѓаните го викаат вежда = веѓа. Долга е и се протека преку поише плажи, али негде е близу до плажа.
Дечко, не знам каде си пливал ти, ама јас сум ја поминал цела Славија, сум одел до 500 метри од брегот, со наочари за пливање и не сум видел ништо слично на тоа ти што зборуваш.