Охридскиот "Бермудски триаголник"

• Креатор на темата Креатор на темата Зрното
  • Време на започнување Време на започнување
Ја неам слушнато за триаголников али иам слушнато за веждата, дури и лично ја иам видено. Многу е језиво :salut:

Ај дај објаснување за што се работи за тие што поима немаат

Жими се за ова прв пат слушам ... Али сум глеал на телевизија дека имало повеќе Бермудски Триаголници низ целиов свет ... Така да ништо чудно и кај нас да има вакво нешто...

Abe kakov bermudski trijagolnik kakvi bakrachi. Delot koj e vo prvata poraka opishan e kaj sho e najdlaboko ezerono. Tuka ponekogash imat spojuvanje na branovi koi kako vo optikata inferferiraat ama nivnoto dejstvo nema vrska so trijagolnici i bakrachi.

Ezeroto tuka se odnesuva kako voda vo zatnata inka...

To mojt da se simulirat so edna pogolema inka (onie vinskine) chie dno e zatnato i polna so voda. Mrdaj ja inkata horizontalno i kaj sho e najdlabokoto vidi sho se deshavat.

Isto moze da se simulira vo kada ama dur da naprajsh branoj so ista jachina koi kje se spojat i interferiraat pozitivno ili negativno treba vezba.

A i za mezdata sho ja spomvite imat odgovor...mezda se vikat terasata t.e. mestoto kade dlabochinata naglo se zgolemuvat do drugata mezda ili terasa..ezerono imat nekolku i posle jak bran i razvedruvanje se gledet.

I trpejca i ridcheto na koe e rasposlana e edna mezda ili terasa...ezeroto bilo za vreme na dedo noeta nad toj rid i celo ohridsko-strushko pole do debarca bilo voda..

Информацијата најверојатно доаѓа од маалскиот состанок на бабите со главна точка на расправа: Разбивање досада и лажење на внучињата, помеѓу епизода на Ља Торметна и Не дај се Нина.

legenda eeeeeeej
brao be za ova

Ама уште се смеам на изјавата на тој Охриѓанецот кога акна цунамито и кога со цел памет кажа дека се почувствувало и во Охрид и дека и таму езерото споулавело : )))
koga akna cunamito i ezeroto spoulavelo :pos::pos::pos::pos2::pos2::pos2:

Abe ne me plashite ne kje mozam na raat da se iskapam !

Ај дај објаснување за што се работи за тие што поима немаат

Еден другар иам и он ми кажа, и баш отидовме на славија плажата и ми вика дои со мене и пливаме една 20 метри и ми вика види надоле. Многу беше језиво дека глеаш надоле и има дно, али од една точка одеднаш нишо не глеаш, као дупка. Тоа е на окулу 10 метри дубина. Охриѓаните го викаат вежда = веѓа. Долга е и се протека преку поише плажи, али негде е близу до плажа.

Се зборува дека еден маѓепсан триаголник на оној Бермудскиот постои и на Охридското Езеро – поточно на југоисточниот брег: трите точки се следниве: Првата се наоѓа нешто појужно од селото Пештани, Втората се наоѓа кај манастирот Свети Наум и Третата е на 6 км во езерото.
Првиот знак е ако над Галичица се појави густ, хоризонтален облак во вид на легната греда. Одеднаш почнува да дува силен ветар, водата станува темна и се подигнуваат високи бранови. Изгледа како површина на езерото да врие, па во еден момент се создаваат страшни вртлози, а во другиот од исто место се креваат водени столбови како по експлозија.
Забележано е дека еден албански брод, што превезувал железо од Охрид за Подградец, после Пештани се нашол во вакво невреме и дека исчезнал. Никогаш не нашле ниту човек, ниту најмал остаток од бродот. Или за човекот кој успеал да се пикне под превртениот чамец и така да се спаси, додека неговите сопатници ги снемало за секогаш. Многумина ја изгубиле главата на ова опасно место, а оние кои ја преживеале, по правило, подоцна се многу внимателни кога пловат по истата маршута. Што се однесува до поново време не се забелеани несреќи, што е веројатно резултат на брзите моторни чамци.

:vozbud:Што мислите дали постои вакво нешто и во нашава мала Македонија
абе ај не верувај на секоја глупост шо ке ја чуеш

Еден другар иам и он ми кажа, и баш отидовме на славија плажата и ми вика дои со мене и пливаме една 20 метри и ми вика види надоле. Многу беше језиво дека глеаш надоле и има дно, али од една точка одеднаш нишо не глеаш, као дупка. Тоа е на окулу 10 метри дубина. Охриѓаните го викаат вежда = веѓа. Долга е и се протека преку поише плажи, али негде е близу до плажа.
daj objasni poubavo

Да да да секако најдобар извор, ко во Вруток на Вардарот ти е изворов...БЛОГ БЕ АЛО БЛОГ слободно место за пишување ретардирани работи, најискрено ебати изворот

HE SAD IT, WE MENT IT
:pos2: :pos2: :pos2:
:baeh: :baeh: :baeh:

Дечко, не знам каде си пливал ти, ама јас сум ја поминал цела Славија, сум одел до 500 метри од брегот, со наочари за пливање и не сум видел ништо слично на тоа ти што зборуваш.

Дечко, не знам каде си пливал ти, ама јас сум ја поминал цела Славија, сум одел до 500 метри од брегот, со наочари за пливање и не сум видел ништо слично на тоа ти што зборуваш.

Извинете се помешав на Јас ја видов на Метропол, а иначе се простира на цело езеро
ГАРАНТИРАМ СО СФЕ (неам интерес за да лжам)

И кој не верува нека иде нека провери, а не да јадат само баклава!

Алек, колку што имам разбрано, веждата е како граница каде завршува онаа стрмната длабина (да не речам планината), и почнува поблаго опаѓање на езерската длабина. Бар толку јас сум разбрал, ајде Ориѓани јавете се да објасните поконкретно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom