Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Слободно време ко ке имам викенди возам тури со мој пловен објект, еве конкретно случка од овај викенд. Од пристаниште носам некој луѓе Срби до хотел Мизо и во тие пола сат неможам да опишам колку беа задоволни. Буквално овие зборој ми ги рекоја -презадоволни сме од вас Македонци прегостопримливи сте сите во Охрид со нас ... Им викам знам ама нашиве локални гости не хо мислам тоа хехех.. Тино биле две вечери со ред преубо поминале Лихнида напамет ја знаеа хахах.
Пошо беа од Нови Сад падна муабет нешто тврдини ова она , и ги прашвам која е разликата во цени за сместување конкретно ... Ми викат таа, тука така се цените , ние апартмани шо издаваме во НС се поскапи од Охрид пошо се сам центар, значит моментално во Мизо кај што биле сместени на 5м од езеро е ппефтино него во центар на Нови Сад.

Слободно време ко ке имам викенди возам тури со мој пловен објект, еве конкретно случка од овај викенд. Од пристаниште носам некој луѓе Срби до хотел Мизо и во тие пола сат неможам да опишам колку беа задоволни. Буквално овие зборој ми ги рекоја -презадоволни сме од вас Македонци прегостопримливи сте сите во Охрид со нас ... Им викам знам ама нашиве локални гости не хо мислам тоа хехех.. Тино биле две вечери со ред преубо поминале Лихнида напамет ја знаеа хахах.
Пошо беа од Нови Сад падна муабет нешто тврдини ова она , и ги прашвам која е разликата во цени за сместување конкретно ... Ми викат таа, тука така се цените , ние апартмани шо издаваме во НС се поскапи од Охрид пошо се сам центар, значит моментално во Мизо кај што биле сместени на 5м од езеро е ппефтино него во центар на Нови Сад.
На некои српски форуми исто доста се задоволни од огриѓани, очигледно странциве друг третман добиваат

На некои српски форуми исто доста се задоволни од огриѓани, очигледно странциве друг третман добиваат
Могуче... Ми е погодено пред месеци цел ден срби да возам ниш врање абе исто ко дома да сме ми викаат, исти менталитет шабански изгледа имаме хахахх

Во Охрид само према македонци се однесуваат така лошо. Сите други ги третираат барем во рамките на нормалата. Е сега ако начекаат некој западњак во форма на вреќа пари, знаат и тоа како да го исцедат.

Да знаат Холанѓаните дека ги дерат на суво, нема ни да дојдат. Ама им е гајле, имаат пари, па не се замараат многу. А и да, не одат по приватни смештаи за да бидат тормозени од рандом бараби кои имаат среќа да имаат празен стан за издавање во Охрид.

По не знам кој пат на темава, кога критикуваме некој угостителски објект во Скопје, тоа е затоа што Скопјанец бил газда. А туризмот и сета негова заслуга е чисто охридски. Не е за секој туризам, и не треба секој да го работи затоа што има пари во таа бранша. Ама никој не се замара со регулативи, па кој стигне пари прави таму. Утре ќе им текне и шетарина да наплаќаат на кејот, "ам зш да не, ак не ти чини не шетај..."

Преубав град, природа и историја, но не го исполнува потенцијалот ради крлежите што раководат со истиот. Не, нема ниту едно оправдување за толку високи цени на ни една храна/пијалок, само затоа што бил Охрид. Лакоми за пари, преку ноќ да станат богати па ајде, удри по народот.

И во Скопје е истиот случај со цените, затоа и ги одбегнувам и таму.

во наредниве неколку дена сум во охрид ама за жал со организиран превоз, па ако има некој линк или начин да се знае распоред како возат тие минибусите на релација охрид св. наум и попатни дестинации, да се шетка во слободно време.

Тој е. Македонче ке му га испуши на србина само зшто е србин. Девојчиња на плажу тече ги по ноге од купаќи кд ке чуеф куде некој прича српски. Шансе србин да смува нашу су триста пут поголеми него некој наш да ву тури език. Затој што нели србин боље се лапа а и плус е погодете што? Наравно, србин.
Па такој и охриѓани, сфе за браќа срби. А нас ке ни гасиф бољери и ке ни зимаф 300 ден такси за километар.

Не ми е јасно, што е толко фамозно у тија срби. Па и у сфак спорт ги подржавамо, Ноле и Јокиќ су македонски богови.

Пред неколко месеца на работу дојде регионалан менаџер србин. Скопјанке сфшувасфа на сфи стране, а он нит беше убаф нит харизматичан, едноставно беше некој препотентан србин.

Па затој они си га сакаф Оксрид. Осеќаф се како дома.

Ајде србомани чекам тужни емотикони на коментар.

Ајдеее чим @KaWa почна со коментирање на темава, сезоната ја прогласувам за отворена :D

Иначе денес е ден на Охридското езеро. Да го почитуваме и чуваме, прво ние како локалци, па после и сите останати. Од надлежните за жал, по не знам кој пат се докажува дека грижата за ова езеро е непостоечка.

ЗА ПРВПАТ ПО 23 ГОДИНИ НЕ СЕ ОДРЖА ДЕНОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ОПШТИНА СТРУГА БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ГО ОТКАЖА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО ОТИ МЕРКО БИЛ ЗАФАТЕН

Кој може од Охриѓаните на форумов да ми пише број од детско одморалиште Радости, или контакт од некој надлежен таму. На бројот што го најдов на гугл никој не се јавува. Фала ви.

Аман од овој неписмениов над мене.

:mad:
Глеам дека не ти га бришеф офтопик, па да ти реплицирам.

Скраја да е ја да сам над тебе. Којзнае колко си гадна и на што ли ти смрди тај стара дунда. Боље у буре сс јуву да га брцну.

Ако немоеш да ме читаш, штракни ми игнор.
А тој што пишују на дијалект, немора да значи дека сам неписмен. За тебе сам Марко Цепенкоф.

Ти на кој јазик или дијалект да пишуеш, па ке си останеш иста.
Проста и глупа.

Тој е. Македонче ке му га испуши на србина само зшто е србин. Девојчиња на плажу тече ги по ноге од купаќи кд ке чуеф куде некој прича српски. Шансе србин да смува нашу су триста пут поголеми него некој наш да ву тури език. Затој што нели србин боље се лапа а и плус е погодете што? Наравно, србин.
Па такој и охриѓани, сфе за браќа срби. А нас ке ни гасиф бољери и ке ни зимаф 300 ден такси за километар.

Не ми е јасно, што е толко фамозно у тија срби. Па и у сфак спорт ги подржавамо, Ноле и Јокиќ су македонски богови.

Пред неколко месеца на работу дојде регионалан менаџер србин. Скопјанке сфшувасфа на сфи стране, а он нит беше убаф нит харизматичан, едноставно беше некој препотентан србин.

Па затој они си га сакаф Оксрид. Осеќаф се како дома.

Ајде србомани чекам тужни емотикони на коментар.
...а бе кумановац, што ти бидна во последно време, до пред некој пост запна со негативни коментари за Христијанството поточно за Воскресение на Исус Христос, сега на тапет ти се Србите и Охрид како историски град со 365 цркви, као киша око Крагуевца, околишеш околишеш, па ќе си ја покажеш вистинската страна, а кумановскиот дијалект вришти од србизми :pos:

... охриѓанецот Д-р Марјан Шокаровски е назначен за нов директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија.

Последно уредено:
...а бе кумановац, што ти бидна во последно време, до пред некој пост запна со негативни коментари за Христијанството поточно за Воскресение на Исус Христос, сега на тапет ти се Србите и Охрид како историски град со 365 цркви, као киша око Крагуевца, околишеш околишеш, па ќе си ја покажеш вистинската страна, а кумановскиот дијалект вришти од србизми :pos:
Докур ако има србизми. Ја не ги мрзу срби, океј народ, не ги сфаќам македонски србомани и девојчиња што сфршуеф на "јели брате".
Бијонсе, ти си жена у године, жена у много године. Сфати ме едн пут. Ја неам протиф никакфу религију, ама сакам да га дознам што е тој суштинско у верување на нешто нереално и недокажано. Што е поента да се веруе и празнуе кд еве ја сам доказ дека се може и без тој.
Неам ништо протиф Оксрид, океј местенце, ладовина, езерце, историја, спомени. Ама охриѓани су ти сеоски власи, а власи су ти евреи за сиромашни. Барем овија ги бива за бизнис, охриѓани НЕ. Ни за туризам,угостителстфо, кул менталитет или слично,абе не ги бива и крај.

Ps. Oксрид нема 365 цркфе,него има толко христијански симболике, мали крстови, мини манастрирчиња и други осфетени работе, кои можда ги има и повише. Али ради симболику на број на д'нови у годину, мит е дека има 365.

Хаха 365 цркфе нема укупно у Македонију ни.

Куба пак работит??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom