Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Еден муабет имам слушнато , ко дознале Кинески мајстори колку долго се прајт автопатон Охрид-Кичево рекле " Оо незнаевме дека толку голема држава е Македонија хаха"

Ќе идам на плажа ама дека ќе му платам 300-400 денари за бургер правен од коњски мадиња и соја, тешко скроз.

Полоша храна дури од Скопје има освен рибите. Луѓе со грд табиет.

Идам у кафана и порачувам Шарска, ми носат кечап и мајонез :tapp: . Арно што донесоа, мораше да го покријам прегрдиот вкус на "месото" некако. Никогаш повеќе!

Последно уредено:
Istoto prasanje sekoe leto: Koi mesta gi preporacuvatza jedenje i koi ne?

Патот требеше нели експресен да се прави до Пештани, ама многу "Учени луѓе" во Охрид и државава (секој втор е паметен и учен кај нас) правеа протести на ФБ.. и остана така крш

Патот требеше нели експресен да се прави до Пештани, ама многу "Учени луѓе" во Охрид и државава (секој втор е паметен и учен кај нас) правеа протести на ФБ.. и остана така крш
А демек некој го слуша народот и заради протести некогаш нешто било или не било направено?
Океееееееј. :zver:

Istoto prasanje sekoe leto: Koi mesta gi preporacuvatza jedenje i koi ne?
Избегавање такви скари и локали по плажите шо работет по месец два во летото. Трпејца Тераса Уно и Мрестилиште се ок(овие две само за риба , очекувај поослени цени).
За уба храна квалитетна и ок цени ке остам на некој гурмани шо се повеќе активни периодов по локали.. :)
Од мене би ги пофалил како високо квалитетни ЛЕТНА БАВЧА КАНЕО со огромна винска понуда од преку 30 различни винарии и интернационална кујна. И ресторан КАЈЧЕ. Двата гореспомнати се друго ниво за Охрид, прва линија на 1метро до езеро особено Кајче. За локации немат потреба да пишам, на инстаграм имаат страници па може секој да разгледа мени и локација.
Сега ми текна, од мене посетено последниов период и задоволен топ ресторан АНАМАРИЈА со полед навечер на охридско езеро се наоѓа 5 минути оддалечен од Билјанини извори бензиската , ефтини цени на храна и пијалок сеа не баш ефтини ама поефтини од останатите за 20-30% можит...

Луѓе со грд табиет.

Па шо седиш? Оди си бар не зафаќај место ќе дојде некој странец место тебе.

И осигурај се дека друг пат нема да доаѓаш за да не ти биде грдо.

Избегавање такви скари и локали по плажите шо работет по месец два во летото. Трпејца Тераса Уно и Мрестилиште се ок(овие две само за риба , очекувај поослени цени).
За уба храна квалитетна и ок цени ке остам на некој гурмани шо се повеќе активни периодов по локали.. :)
Од мене би ги пофалил како високо квалитетни ЛЕТНА БАВЧА КАНЕО со огромна винска понуда од преку 30 различни винарии и интернационална кујна. И ресторан КАЈЧЕ. Двата гореспомнати се друго ниво за Охрид, прва линија на 1метро до езеро особено Кајче. За локации немат потреба да пишам, на инстаграм имаат страници па може секој да разгледа мени и локација.
Сега ми текна, од мене посетено последниов период и задоволен топ ресторан АНАМАРИЈА со полед навечер на охридско езеро се наоѓа 5 минути оддалечен од Билјанини извори бензиската , ефтини цени на храна и пијалок сеа не баш ефтини ама поефтини од останатите за 20-30% можит...
Сите пофалби за Канео, ама за тие цени мачка да ми се мота околу нозе и да се измоча на сред ресторан, thanks but no thanks.
Последно кога бев ова ми се деси, не знам дали сеуште го имет истиот пристап.

То не сфатив никогаш, цела клиентела странци, мени интернационално , а надвор цела тераса мачки полна хахаха за ова си во право. Кајче помини кога ке си Мк мислам нема да зажалиш(од позади св Софија се слегвит на обала е).
@Емкаа

Па шо седиш? Оди си бар не зафаќај место ќе дојде некој странец место тебе.

И осигурај се дека друг пат нема да доаѓаш за да не ти биде грдо.

Да, нема да седнам пак да јадам скара. По-неквалитетното месо што се става во fastfood во Прилеп за Охриѓани е премија.

И да, нема никогаш повеќе да јадам скара во Охрид. Толку лоши тоа чудо некое.

То не сфатив никогаш, цела клиентела странци, мени интернационално , а надвор цела тераса мачки полна хахаха за ова си во право. Кајче помини кога ке си Мк мислам нема да зажалиш(од позади св Софија се слегвит на обала е).
@Емкаа
Бев лани летото, ама беше на почеток на сезона и некако ми беа неорганизирани. Празна беше терасата, масите неспастрени од последните гости, а келнериве се заебаваа меѓусебе место да средет. Иначе се останато беше супер. Се надевам годинава ќе имам прилика пак да поминам.
Да, нема да седнам пак да јадам скара. По-неквалитетното месо што се става во fastfood во Прилеп за Охриѓани е премија.

Ok.

Бев лани летото, ама беше на почеток на сезона и некако ми беа неорганизирани. Празна беше терасата, масите неспастрени од последните гости, а келнериве се заебаваа меѓусебе место да средет. Иначе се останато беше супер. Се надевам годинава ќе имам прилика пак да поминам.

Ok.

Ne mi reply-nuvaj pls ty bye

Ok.
Не знам што ти смета секој негативен коментар за Охрид. Луѓе различни, со различни финансии и потреби, имаат различни искуства. Најчесто негативни, затоа што се директно поврзани со цената која ја плаќаме. Ниедна економска/бизнис логика не може да ја оправда цената/односот на вработените према македонците. :D

Abe prijatele prilepcani se so prefinet vkus za skara, taka da podaleku od Bitola nigde nema da te bendisa.
Odi si vo Kermes i uzhivaj, vo Ohrid samo presna Riba (sto ti ce ja odberish duri e zhiva) poracuvaj.

Не знам што ти смета секој негативен коментар за Охрид. Луѓе различни, со различни финансии и потреби, имаат различни искуства. Најчесто негативни, затоа што се директно поврзани со цената која ја плаќаме. Ниедна економска/бизнис логика не може да ја оправда цената/односот на вработените према македонците. :D
Не ми сметаат негативни коментари за Охрид, ако ја пратиш темава мене секој пост ми е критика.
Ми сметаат падобранци ко тебе шо се јавуваат овој период, јуни-август, и пошто дошле на еден викенд и јале лошо во некоја биртија богу иза леџа, ќе почнат да генерализираат и ваѓаат заклучоци за тоа како баш Охриѓани не ги бива за туризам.

Фали уште некоја фискална на темава ама има време, почеток на јули сме, сезоната не е во полн ек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom