Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се стават. Реконструкцијата продолжвит до гробиштана.
ubo im teknalo shahtite ponastrana da gi stavet namesto po sredina od ulicata ko po obichaj, koj da ja proektiral ne ja utnal rabotata, samo levata strana trotoarite im se previsoki i ne izbalansirani (koga vozhish za izlez prema bitola), sigurno se brzale da se pokazhat pred zavrshuvanje na sezonata eve srabothivme kolku tolku

ubo im teknalo shahtite ponastrana da gi stavet namesto po sredina od ulicata ko po obichaj, koj da ja proektiral ne ja utnal rabotata, samo levata strana trotoarite im se previsoki i ne izbalansirani (koga vozhish za izlez prema bitola), sigurno se brzale da se pokazhat pred zavrshuvanje na sezonata eve srabothivme kolku tolku
Ne se gotovi so rekonstrukcijata vo toj del...

Имат уште за праење та улица. И многу убо е шо тротоарите ги асфалтирет а не ги прат со бекатон плочки. Требит да имат и велосипедска патека на таја улица исто, многу е фрекфентна улицата, ако се погодиш да ја врвиш од кај 2 сатот до 4 мојш сериозно да заглавиш во сообраќај, тогаш Костал и Ливница претпоставувам си одат од на работа, многу гужва е.

Ова е од диви кампери.

Јас секоја година одам Љубаништа со шатор на диво и секоја година го собирам не само моето ѓубре, туку и на тие што биле пред мене. И секогаш е преполно со ѓубре, јас не знам каков народ сме. Пред две недели бев на плажа на еден ден, на заминвење поминав и шо можев да соберам во ќесе собрав. Пластика колку сакаш.
Од друга страна џабе е се кога контејнерите се преполни константно и има кучиња што го разнесуваат цело ѓубре. Не сфаќам како Комуналец го собира ѓубрето од таму еднаш или два пати неделно. Тоа може во зима, ама на лето си трпи кампот и плажата собирање до два пати дневно.

Имат уште за праење та улица. И многу убо е шо тротоарите ги асфалтирет а не ги прат со бекатон плочки. Требит да имат и велосипедска патека на таја улица исто, многу е фрекфентна улицата, ако се погодиш да ја врвиш од кај 2 сатот до 4 мојш сериозно да заглавиш во сообраќај, тогаш Костал и Ливница претпоставувам си одат од на работа, многу гужва е.
Epten ubavo gi pravat trotoarite. So banderite na sred trotoar :свиркам:.
Toj sto ja proektiral ulica garant ima diplomirano kaj Merko.
Na edna strana od gradot imas site asvalitani sahti, a na drugata strana na gradot sahtite se 5 sm nad asvaltot:icon_mrgr:
"Venecija ke prajme" :sneaky:

Преку 40 дена сум веќе Љубаништа.:)
Од 15 јули до 29 септември хаос,гужва, метеж... Сите кампери Грција шо не заминале дошле тука..
После 5 септември рај за уживање. :)
Еве денес викенд 11 часот, почнаја полека плажари како и секој викенд. Воглавно така е секој викенд.
Све на све делов од Заум се до другиот крајот на Љубаништа (кај река Черава пред св.Ном) за мене е најубата природна убајна во градов. Да не филозофирам мн. одам да се покапам.

Преку 40 дена сум веќе Љубаништа.:)
Од 15 јули до 29 септември хаос,гужва, метеж... Сите кампери Грција шо не заминале дошле тука..
После 5 септември рај за уживање. :)
Еве денес викенд 11 часот, почнаја полека плажари како и секој викенд. Воглавно така е секој викенд.
Све на све делов од Заум се до другиот крајот на Љубаништа (кај река Черава пред св.Ном) за мене е најубата природна убајна во градов. Да не филозофирам мн. одам да се покапам.

До 29 септември??? хммм...
Не гњури много у водата тамо може да ти се причинува дека од иднината доаѓаш хахах

Вистина е ова дечки ?
НаЈвистина.
Секоја чест."Црна овца" испадна меѓу "газдиве" на кафичи.
Еве ви локација за кафе во Охрид, не е до езеро ама цените се далеку од Куба и Ликвид на пример.

НаЈвистина.
Секоја чест."Црна овца" испадна меѓу "газдиве" на кафичи.
Еве ви локација за кафе во Охрид, не е до езеро ама цените се далеку од Куба и Ликвид на пример.
Гледам и локалот му е добро среден, има интересен избор на храна и пијалоци, сигурно ќе го посетам нареден пат кога ќе одам Охрид.

Овај е на Новко кафичот. Тој и брат му се сериозни бизнисмени во Охрид, газди на кафич, ресторан, и 2 фабрики мислам. Ecospar мислам беше фирмата нивна.
Иначе ретко одам во кафичот, премногу гужва било секогаш кога сум поминувал таму.

Овај е на Новко кафичот. Тој и брат му се сериозни бизнисмени во Охрид, газди на кафич, ресторан, и 2 фабрики мислам. Ecospar мислам беше фирмата нивна.
Иначе ретко одам во кафичот, премногу гужва било секогаш кога сум поминувал таму.
Тој е, да ме ги цитирам сите нагоре, неколку години уназад додека го држеше и Гурман а сега и Валентино и ИТ заедно со ЕкоСпар ги носи на летен одмор, знам одеа Албанија до лани, мислам и на зимски ама не сум сигурен, и тоа, вработениот и еден член од семејството.

Со газдата на местото на Гурман не се договорија, па прво беше Станица, па го реновираја, сеа скоро го отворија мислам со исто име?! Глеам полно е внатре, секој ден, мада малце е шоферска кафаната:D И Гурман беше таков, на такво место е, транзит пат, па најмногу шофери застанват.
Иначе колку шо знам јас, брат му на Новко ги држит сите конци во ЕкоСпар, Новко е појќе народен човек, за на маса :D
Автоматски споено мислење:

Иначе овај новиов Оhrid Mall кај автобускана го отварет март 2021, имат некое видео се мотат по инстграм. 17 500 метри квадратни, и над 40 домашни и странски брендови.

ПН метал е на Новко.
ЕкоШпар е сосем друга фирма.И двете работат камини/котли на пелети.
Гурман е веќе со друг газда.
116771303_1436995126500715_5662329563520511942_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom