Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Да збориме сериозно, за да нема забуни.

Многумина скопјани би ги мењал одма за некои нескопјани.
А ја лично, не намеравам уште долго да живеам во Скопје, намеравам да се преселам во некое помирно место у животов.

Охрид, накратко ќе кажам, сметам дека е толку уникатен и битен, што, да имам власт, би срушил скоро све таму (секако не архелошките вредни нешта) и би почнал отпоново. За неколку години би го напраил како Порто Карас. Би ми било гајле за сите лелекања на охриѓани и остали.

Провинцијалец е навредливо, во секоја смисла. Остај ги скопјаниве од типот на Туризам и Патувања. С. Македонија не е Бразил ниту Индија за да има провинции. Самото тоа е глумење лудило, како што голем број луѓе од главниот град глумат лудило.

Ете, не велам сите - јас велам некои. Она дека охриѓаните се вакви, а скопјаните се онакви - не е генерализација. Тоа е само северновукојебистански вид на ретардираност.

P.S. Јас не сакам да живеам во Охрид :P
Ти не си сакал во Охрид да живејш? Аиии ме насмеа да непукниш :D

Абе ти без Охрид немојш да дишиш, ќе пукниш таму во то загаденото Скопје ама ајде атер работата, школото и цела бизнис инфраструктура шо се наоѓат натака иначе.. твоја нога немаше да стапнит таму :)

И пак ќе повторам, Охрид е Монте Карло за Скопје...
Сме ги мразеле и ќе ги мразиме Скопјанчиштата поради многу работи од кои одвојувам само две:
1. Мислат дека езерово го викаме "ензеро"
2. Цело Скопје е полно со педерчиња :)

И така...

п.с. Ќе забораев за малце... скопјанките редовно ги обработуваме.... :D

Ти не си сакал во Охрид да живејш? Аиии ме насмеа да непукниш :D

Абе ти без Охрид немојш да дишиш, ќе пукниш таму во то загаденото Скопје ама ајде атер работата, школото и цела бизнис инфраструктура шо се наоѓат натака иначе.. твоја нога немаше да стапнит таму :)

И пак ќе повторам, Охрид е Монте Карло за Скопје...
Сме ги мразеле и ќе ги мразиме Скопјанчиштата поради многу работи од кои одвојувам само две:
1. Мислат дека езерово го викаме "ензеро"
2. Цело Скопје е полно со педерчиња :)

И така...

п.с. Ќе забораев за малце... скопјанките редовно ги обработуваме.... :D

Не бе брат, раскрстив јас со Охрид. Никогаш нема да се вратам таму освен како турист. А, ако некогаш би можел да живеам кај сакам, тоа пак немат да бидит Охрид.

Мене Скопје ми е како дома уште од 2006 година. Град што ме профилираше и кај што пораснав, иако пораснат дојдов. Вистинското Скопје не ме гледа како провинцијалец, ниту јас го гледам Скопје како лош град. Прекрасен град е Скопје.

Da ne zaбегвам од темата :D

@Beric Dondarrion

Ако прочитав убо, фамилијата твоја од пред втора светска се населила во Скопје...
Ам ти си бе друже оргинален Скопјанец, за разлика од овие "поновиве" шо тргнале демек на факултет ама за да се мажат и женат таму.. за да избегет од (источна) Латинска Македонија... и конечно нивата да ја заменат со градска средина.
Да не бидам погрешно сватен, и јас пред 20тина години одев со моите на нива, работев од сабајле до вечер и прав сељјак бев... нема срам од тоа. Само никогаш не помислив дека излезот ќе го барам со преселба во тоа грдото Скопје, и дека ќе живеам со тие Скопјанчиштата пеерски :D

Уф колку ги мразам значит.. срцки тие пеерски хехехе

Не бе брат, раскрстив јас со Охрид. Никогаш нема да се вратам таму освен како турист. А, ако некогаш би можел да живеам кај сакам, тоа пак немат да бидит Охрид.

Мене Скопје ми е како дома уште од 2006 година. Град што ме профилираше и кај што пораснав, иако пораснат дојдов. Вистинското Скопје не ме гледа како провинцијалец, ниту јас го гледам Скопје како лош град. Прекрасен град е Скопје.

Da ne zaбегвам од темата :D
Ја коа реков дека би мењал многу скопјани за нескопјани, не мислев на тебе.

Ја коа реков дека би мењал многу скопјани за нескопјани, не мислев на тебе.

Нормално. Јас погоре кога зборував за вистинското СКопје, ни на крај памет не ми ни текна на тебе.

Повеќе ми текна дека Скопје беше исламски град, цели 500 години пред да дојде баба ти. Пример.

Забегавте малце а ?Ве удрило топлото во глата :D
Трпејца не сум била од дете кога бев, рај ми е местенцето, само мачно по тие угорниците кога се качуваш.
Го погодив јас периодот за одмор,живо пиле немаше Пештани, рајат, Трпејца беше малку поживо ама настрана кај тие карпите беше вистински рај, скоро и да немаше луѓе, водата јас не памтам потопла да била некогаш, исто така и времето се погоди, не беше многу жешко таман за уживање.
Планирам цел Септември да го поминам таму, ако ме послужи времето нормално :)

@Beric Dondarrion

Ако прочитав убо, фамилијата твоја од пред втора светска се населила во Скопје...
Ам ти си бе друже оргинален Скопјанец, за разлика од овие "поновиве" шо тргнале демек на факултет ама за да се мажат и женат таму.. за да избегет од (источна) Латинска Македонија... и конечно нивата да ја заменат со градска средина.
Друже, сеа озбиљно зборам. Стварно е небитно дали сум три генерации у Скопје, ако ѓубрето сеуште го фрлам од четврти и пљукам по улица.

Да не бидам погрешно сватен, и јас пред 20тина години одев со моите на нива, работев од сабајле до вечер и прав сељјак бев... нема срам од тоа. Само никогаш не помислив дека излезот ќе го барам со преселба во тоа грдото Скопје, и дека ќе живеам со тие Скопјанчиштата пеерски :D

Уф колку ги мразам значит.. срцки тие пеерски хехехе
Тие педерчиња, секое лето вреќи и вреќи пари ти истураат пред врата, за да можеш и ти како Малком, да си купиш стан у Скопје.

Тие педерчиња, секое лето вреќи и вреќи пари ти истураат пред врата, за да можеш и ти како Малком, да си купиш стан у Скопје.

Парите ми се од амбасади, не од туризам.:rolleyes:

После едно десет сптемврија не идење у Охрид, мислам дека овој септември ќе тркнам до охридска ривиера.

25 рекордни степени беше мерено пред некој ден.
Сношти имаше север па претпоставувам ја имат малце разладено, ама ипак е многу топла.
реков дека идам у септември у Охрид
и увек водата у септември ми е потопла неголи други месеци
и охриѓани тоа ми го имет зборено

Нормално, цел август ја топлеше сонцето. Плус немаш гужви, плус убај зајдисонцинја:love:

Да си земиш и лајца,за да се насркаш од езероно!(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom