Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае pin point на мапа кај се наоѓа караулата кај што е сниман Караула филмот со поглед на охридско е, ја избаратав цела Галичица на гугл мапс и по гугл никаде не најдов информација.
Не сум бил, ама може ќе ти помогне ова

Дали некој знае pin point на мапа кај се наоѓа караулата кај што е сниман Караула филмот со поглед на охридско е, ја избаратав цела Галичица на гугл мапс и по гугл никаде не најдов информација.
Незнам дали воопшто и постојт уште оваја куќа( колиба).Ко се снимаше филмот, јас бев основно уште и со Џокси од Телма и снимател бевме тогаш да го посетиме сетот, несреќа во тој ден требеше да се снимат ноќна сцена и никој немаше:( Ич не памтам кај се наоѓаше, тогаш дали имав 12-14 години макс..

Џабе бараш непостојт то, го градеа ко сцена за филм.Никогаш не постоеше вистинска караула тука.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Препорака за добра чорба за доручек низ Охрид?

И Десарет прават убава чорба, да си седниш на тераса надвор, поглед на езеро, милина :)

Препорака за добра чорба за доручек низ Охрид?
За телешка ако си, најдобрата е во Панорама (на излезот за Битола). Гарден ти е така-така, појќе е инстаграмска чорба отколку вистинска.
За рибна, Два Бисери, ама спреми се да дајш едно 200 денари од чорба.

А шо е муабетот со лајците со езерото слики шо клават на фејс

А шо е муабетот со лајците со езерото слики шо клават на фејс
Скопјани го сркет езероно.Состојбата е алрмантна.Ако за брзо време не заврнит тро појќе ,следуват еколошка катастрофа!

Последно уредено:
Во Пештани нешто да препорачате смештај аа уу :)

Недела 23 август имат организација за искачување на врв Магаро, побарајте на фб за ивентот кој е заинтересиран. Се чекет до 8:15 на паркингот на Липова( означено е на мапс), иначе од 7 до 8 сатот наводно не се плаќало за влез во националниот парк.

За жал од пред еден месец до сега драстично е сменета сликата во Охрид.. Позитивно бев изненадена колку сите носеа маски низ Чаршијата ..Сега е сосема спротивно... Лабави прошетки, ретко кој маска а не можеш да се разминеш. Во право сте кога коментиравте дека има напад од „дивите“ низ градов...
Ако толку се плашите, седите си дома у карантин... излегувај само на по потреба, а не дури и на одмор си отишла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom