Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе не знам како сакет туристичко место да глумет во градов, а уште за комарци немет испрскано. "Сезонава" пред еден месец е почната, мене цела крв ми ја испија, уште малу ќе требит на трансфузиологија да одам да примам една ќеса.

Добро бе не знам како сакет туристичко место да глумет во градов, а уште за комарци немет испрскано. "Сезонава" пред еден месец е почната, мене цела крв ми ја испија, уште малу ќе требит на трансфузиологија да одам да примам една ќеса.

- Немаат распишано тендер за прскање на комарци.
- Нефи се чека да отвори фирма за дезинфекција, дезинсекција и дератизација, за да може да го добие тендерот
- Ќе почнат со прскање против комарци, кога ќе заврши сезоната
- Според препораките на УНЕСКО комарците се автохтони на тоа подрачје, па се заштитени со закон и според тоа не смее да се дејствува - :icon_mrgr:

https://www.ohridnews.com/do-petok-e-se-znae-kakov-status-e-ima-ohrid-vo-unesko/

Дојде време Зарче ум да продават....шо мислит ние имаме памтење ко рибите 5 сек.....да му ебам све по .....дуќаните шо ги праеше Трудбеник во амамот прво ги нудеше на тур и шип па после на другите,секаде градеше и праеше дубари со станојте, до милениум кафичот имаше празен простор куќа срушена и му ја даде на турчинот да си напрајт шо сакат а не е тој газда (дубара невидена)ѓубре корумпирано,убо му го го спика бране ко го затвори ама под притисок од ....го пуштија со врските на жена му и ОХ лето.

Добро место за јадење (скара) со прифатливи цени и прифатлива храна и услуга?

Имаш нова пицерија у центар, многу добра храна има греота да не ја пробаш.

Ресторан Панорама (на излезот од Охрид кон Битола, после кружниот кај новата автобуска).
Ќебапчилница Вкусно, во старата чаршија на крајот.

Овие две се поасални и поевтини ако сакаш скара.

Дефинитивно тие две.. Ова остало не го биват. Гостилница Мече никако!
Автоматски споено мислење:

Имаш нова пицерија у центар, многу добра храна има греота да не ја пробаш.
Која е таја нова пицерија ?

Дефинитивно тие две.. Ова остало не го биват. Гостилница Мече никако!
Автоматски споено мислење:

Која е таја нова пицерија ?

Најзборвената пицерија во моментов, пицерија "Луна", ја отвори кметот од Струга.

Кажете добар ресторан во Охрид, може стариот дел или негде низ центар. Не мора Македонска кујна отворени сме за кујната која се нуди :)

Кажете добар ресторан во Охрид, може стариот дел или негде низ центар. Не мора Македонска кујна отворени сме за кујната која се нуди :)

Леонардо е добар и има одлична пица.

Не сум бил во Охрид добри 5 години, деновиве одам и ќе бидам сместен на околу 2 километри од центарот. Јавен превоз има нешто или такси компанија некоја што е барем делумно океј? Од плажите кои се подобри? За ресторани читав низ темата ќе ѕирнам некои од нив.

Мислење за ресторанот Нова Ривиера, од аспект однос цена/квалитет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom