Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
@bitushanec вистинa кaј тебе се пoзнaвaaт oд гaличицa дo oхрид пoчитичките нaгoни aмa зa вaкoв некултурен и невaспитaн нaрoд ни кружен пoмaгa ни триaгoлен. Бев вo нaјгoлемaтa гужвa oхрид и oд шo не мoжи стoкa нaрoд дa пoчекa секундa две пa дa влези вкружен се прaеше ненoрмaлен глупaв зaстoј.
А зa кружните шo ги испoфaли кo дa те телепoртирaaт нa мaрс,кружен кo кружен. Крaти нерви и чекaње и те врти вo круг.

Машала, Охрид имаше многу гости годинава. Новите и фино уредените кружни текови се покажаа како одлично сообраќајно решение за летните гужви. Оваа година имаше можеби најмногу гости и сообраќај, но најмал беше застојот.

Сега ја градат и патекана Студенчиште - Парк, прекрасно нешто.

Убаво е да се види дека и Охрид се развива после 30 годишен застој.[DOUBLEPOST=1474819190][/DOUBLEPOST]
Тој беше единствен хотел за странски гости на ох. крајбрежје во Сфрј. Колку само таа држава не уназадувала.[DOUBLEPOST=1474819369][/DOUBLEPOST]

Има Десарет убава чиста плажа со потопла вода зш е залив, солиден ресторант со прифатливи цени, но и базенот им е прекрасен.
Машалааа, лекојте шо ти ги давет не се ефикасни.

Машала, Охрид имаше многу гости годинава. Новите и фино уредените кружни текови се покажаа како одлично сообраќајно решение за летните гужви. Оваа година имаше можеби најмногу гости и сообраќај, но најмал беше застојот.

Сега ја градат и патекана Студенчиште - Парк, прекрасно нешто.

Убаво е да се види дека и Охрид се развива после 30 годишен застој.[DOUBLEPOST=1474819190][/DOUBLEPOST]
Тој беше единствен хотел за странски гости на ох. крајбрежје во Сфрј. Колку само таа држава не уназадувала.[DOUBLEPOST=1474819369][/DOUBLEPOST]

Има Десарет убава чиста плажа со потопла вода зш е залив, солиден ресторант со прифатливи цени, но и базенот им е прекрасен.

Ам заради кружните текој дојдоја туристите мореее! Слушнаја сите кружни текој се градет во Охрид и сите палење колите и правец овде! Ај па до година да си исчекаме уште некој кружен па да имаме уште појке туристи.

Aм море убо ви кажвит чоекот, ради кружните стварно дојдоа странциве.Цела Европа немат онакви.
Ене ги не может да си одет, помини кај банкана или кај М.Маркет само слушаш урликање: -Уш еден круг, уш еден круг, ит ис пхекхасно!Пак онде последнион кај Бистрица/Туристичка најмногу се вртет.Имаше едно Скопјанишче одма ко г' отворија од толку убајни на вртење му се сврти умот, па се преврти кутриот ...
Ако, странци ко странци, нек се радвет на кружнине, ама требит и од то да се извајт некој денар за општинана, не е то од татка им чифликон.Колку пати свртиш во кружниот, толку да платиш исто ко со паркинзине по сатнина.Кружнотекарина да се воведит одма!
Аце врати се, се ти е опростено
:neetaka::nesumjas:

Обична пропаганда, ризикот е најмал, сите светилки имаат некое зрачење, ЛЕД можеби и најмало.

http://www.xenonlight.rs/blog/sve-sto-niste-znali-o-led-rasveti.html

Ама мојот впечаток (и на доста други шо сме шраеле муабет на темава) е дека од ко ги наредија новиве полошо гледам(е) навечер.Да не речам ко полуслепи да сме.
Ај пешки и не е толку страшно, мада секакви телетабиси шетет навечер, а со кола уште побетер - требит да се глупираш со долги да возиш низ град за да гледаш по некој улици.На пример, Крали Марко, 7-ми Ноември од Крст Џамија до Егејска (со се неа), Гоце Делчев од ДОН до Воска, 8-ми Септември, Галичица и сине други меѓу Јане Сандански и 110-кана.
А врвот е Абас Емин ем не е осветлена асално ем цела улица кратери.

Ама мојот впечаток (и на доста други шо сме шраеле муабет на темава) е дека од ко ги наредија новиве полошо гледам(е) навечер.Да не речам ко полуслепи да сме.
Ај пешки и не е толку страшно, мада секакви телетабиси шетет навечер, а со кола уште побетер - требит да се глупираш со долги да возиш низ град за да гледаш по некој улици.На пример, Крали Марко, 7-ми Ноември од Крст Џамија до Егејска (со се неа), Гоце Делчев од ДОН до Воска, 8-ми Септември, Галичица и сине други меѓу Јане Сандански и 110-кана.
А врвот е Абас Емин ем не е осветлена асално ем цела улица кратери.

stavile preslabi svetilki, toa e problemot, ane zracenjeto,z a toa zboram jas

stavile preslabi svetilki, toa e problemot, ane zracenjeto,z a toa zboram jas
А, на сметките за струја исто наплаќаат како за обично осветление, а овие многу помалку трошат од обичните.
На едно домаќинство не е голема разлика, ама да ги собериш сите кроз една година испаѓа малу поче.

Читам нов театар, кај ќе биде новиот театар? На местото на домот за култура или сосема нова локација ?
Исто и катна гаража во строг центар, кај ќе биде таа ? Инаку освен 2 месеци се соменавам во потреба и исплатливост на катна гаража.

Katnata neka ja staet Plaoshnik poso samo Timotej i popchinjava ke imet pari da platet parking vo nea.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom